Η Ισραηλινή Αεροπορία απέσυρε το πρώτο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Boeing 707 «Re’em»

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά από τέσσερις δεκαετίες επιχειρησιακής αξιοποίησης ως αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού και έξι δεκαετίες εναέριας χρήσης γενικότερα, η Ισραηλινή Αεροπορία ανακοίνωσε την απόσυρση του πρώτου της Boeing 707 «Re’em» στις 25 Μαρτίου 2019.

 

Το συγκεκριμένο Boeing, με s/n 140, ήταν το γηραιότερο αεροσκάφος της αεροπορίας του Ισραήλ σε υπηρεσία, υπαγόμενο στην 120sq «Desert Giants», με ορμητήριο την αεροπορική βάση Nevatim. Το «140» δέχθηκε τις εργασίες τροποποίησης από επιβατηγό αεροσκάφος σε ιπτάμενο τάνκερ το 1979 και ήταν το πρώτο «Re’em» που προμηθεύτηκε το Ισραήλ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε για τελευταία φορά τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και παροπλίστηκε μετά από 62.000 ώρες πτήσης σε 20.000 εξόδους και 15.000 ανεφοδιασμούς συνολικής ποσότητας μεγαλύτερης των 5.000.000lb. Ο τελευταίος ανεφοδιασμός αφορούσε τη μεταφορά καυσίμου σε δύο F-35I, με το γηραιότερο ισραηλινό αεροσκάφος να πετά μαζί με τα δύο νεότερα μαχητικά της Ισραηλινής Αεροπορίας!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Δημητρακης
Guest
Δημητρακης

Ωραια, τωρα θα περιμενω να αρχισετε να γραφετε για το πως θα μας τα παραχωρισουν για συμβολικο ποσο αν θελουν να αποδειξουν οτι ειναι καλοι συμαχοι.

Kimon
Guest
Κίμων

Να μας παραχωρήσουν τι; διαβάσατε αγαπητέ την ηλικία του; τις ώρες του;
Αν θυμάμαι καλά 2 τέτοια αεροσκάφη η ολυμπιακή αεροπορία τα πούλησε φθηνά την δεκαετία του 90, αντί να τα μεταβιβάσει στην Π.Α που θα έκανε την μετατροπή στο επίπεδο των ισραηλινών. Ίσως γι’αυτό και το γράφει η Πτήση

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε να μας παραχωρήσουν για κάποιο μικρό ποσό το αεροσκάφος, ώστε να μεταμοσχεύσουμε τον εξοπλισμό του σε κάποια αεροσκάφος. Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε ένα από τα C-130 μας να φορέσει τον εξοπλισμό ή αν χρειάζεται κάποιο μεγαλύτερο αεροσκάφος…

Ranger
Guest
Ranger

Δεν έχει πολύ νόημα η αγορά και συντήρηση κάποιου μέσου εναέριου εφοδιασμού λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ μεγαλύτερες ανάγκες αλλού. Στην καλύτερη τα c130 να αποκτουσαν κάποια προσθαφαιρουμενη συλλογή. Χώρια που τα f16 που αποτελούν τον κύριο κορμό της αεροπορίας μας απαιτούν boom που είναι πιο ακριβό και μόνο τα mirage μπορούν να ανεφοδιαστούν με probe and drogue. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει τώρα η ΠΑ θα ήταν να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα απόκτησης αεροσκαφών ανεφοδιασμού. Να αναφερθεί ότι στον διαγωνισμό της Ινδίας για νέα σκάφη η Lockheed είχε προτείνει συμμορφες που θα είχαν την δυνατότητα ανεφοδιασμού με probe… Read more »