​​Νέες ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις στην Συρία;

0
520
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σήμερα τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν πολλαπλές επιθέσεις πυραύλους εναντίον στόχων στην ορεινή περιοχή στο βουνό Τελ αλ-Χαρά στην βορειοδυτική περιοχή της Ντάραα.

Το βουνό αυτό, από το οποίο υπάρχει άριστη επόπτευση από την ευρύτερη περιοχή μέχρι τα Υψώματα του Γκολάν και το Χαουράν, ανακαταλήφθηκε από τον συριακό Στρατό τον Ιούλιο του 2018. Η περιοχή αυτή τώρα είναι η βάση για πολλές μονάδες της συριακής αεράμυνας.

Σύμφωνα με το συριακή ιστοσελίδα Al-Masdar News, οι επερχόμενοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την συριακή αεράμυνα. Το ίδιο μεταδίδει και το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) της Συρίας αν και περιορίζει τους ισραηλινούς πυραύλους που αναχαιτίστηκαν σε «αρκετούς».

Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη επιβεβαίωση από άλλη ανεξάρτητη πηγή, αλλά ούτε και δελτίο Τύπου από την ισραηλινή Αεροπορία που είτε να επιβεβαιώνει είτε να διαψεύδει τις επιθέσεις κι ενδεχομένως να δίνει επιπλέον πληροφορίες για τα ποσοστά ευστοχίας αλλά και την φύση των στόχων.

Η είδηση αναμεταδίδεται και από άλλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων όπως το Ρόιτερ, αλλά σε κάθε περίπτωση επικαλούνται ως πηγή το SANA χωρίς δικό τους ρεπορτάζ ή ανταποκριτή στο σημείο.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας δεν είναι νέο σε καμία περίπτωση, αφού η ισραηλινή Αεροπορία απολαμβάνει απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων και έχει εξαπολύση επιθέσεις εναντίον στόχων στην Συρία κατά βούληση, κυρίως εναντίον στόχων ιρανικών δυνάμεων στην περιοχή που συνεργάζονται ενεργά με την Χαμάς.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •