Η IAI θα παρουσιάσει νέα έκδοση του Heron στο Παρίσι

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο φετινό «Paris Air Show» θα παρουσιαστεί μια νέα έκδοση του γνωστού ΜΕΑ Heron της ισραηλινής εταιρείας IAI, που λέγεται T-Heron.

 

Σύμφωνα με το «EDR», το νέο ΜΕΑ έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών χωρών και διακρίνεται κυρίως για το μικρότερο μέγεθος σε σχέση με το κλασικό Heron. Το ΜΕΑ προορίζεται για τακτικές επιχειρήσεις, με το «T» να σημαίνει «Tactical».

 

Το T-Heron έχει το 70% του μεγέθους του Heron. Το ΜΕΑ μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 120kn, να μεταφέρει εξοπλισμό βάρους έως 180kg και έχει χρονική αυτονομία 24h. Ανάλογα με το προφίλ πτήσης, το T-Heron έχει μέγιστη εμβέλεια 250 ή 1.250km.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
gdmast
Member
gdmast

Οι προδιαγραφές του δεν είναι να τρελαίνεσαι κιόλας.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

πάντως εγώ τρελαίνομαι επειδή αναρωτιέμαι εμείς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε εξελίξει ένας δικό μας ΜΕΑ αντίστοιχων δυνατοτήτων;;;;;;;

gdmast
Member
gdmast

Έχεις δίκιο. Και βέβαια μπορούμε. Έχουμε και την τεχνολογία και την εμπειρία. Από παλαιότερα μάλιστα. Το ΠΗΓΑΣΟΣ πετάει ακόμα, παρ’ ότι έχει σταματήσει η εξέλιξή του για πάνω από 10 χρόνια.
Ένα εξελιγμένο ΠΗΓΑΣΟΣ με “κουστουμάκι” τύπου nEUROn, είναι ένα απολύτως εφικτό πρόγραμμα, τόσο για UAV όσο και για UCAV.
Αλλά…….

alexmark
Member
alexmark

Εγώ πάντως άκουσα καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπάρχει στο Youtube-κανάλι του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη) που έχει σχέση με την ανάπτυξη UAV που δήλωνε πως σε σχέση με την Τουρκία έχουμε μείνει πίσω. Τώρα τι σχέση έχει ο Πήγασος ένα απλό ξεπερασμένο UAV, με το nEuron, ένα πολυεθνικό πρόγραμμα επίδειξης τεχνολογίας το οποίο χρηματοδοτήθηκε από διάφορες χώρες (διαφορετικά δεν θα υπήρχε), όποιος το εννοεί ας το εξηγήσει και σε εμάς τους κοινούς θνητούς…

gdmast
Member
gdmast

Εννοώ ότι έχουμε και την βασική τεχνολογία και τη σύγχρονη εμπειρία για να αναπτύξουμε UAV και UCAV, για να μην βάλω και την παράμετρο του Sperwer που πετάει ακόμα και στην Ελλάδα και στη Γαλλία.
Ξέρουμε δηλαδή πως να πετάξει ένα τέτοιο όχημα και πως να σχεδιαστεί.
Επίσης η Γαλλία αυτή την εποχή ψάχνει συμπαίκτη για την ανάπτυξη και παραγωγή ενός σύγχρονου τέτοιου πτητικού μέσου, κάτι που θα έριχνε κατά πολύ και το κόστος και το χρόνο.
Εάν το αποφασίσουμε, μπορούμε να το κάνουμε.