31.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ίδρυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

– Φύλαξη των συνόρων μας.

– Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.

– Αυξημένες επιστροφές.

– Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora”». Όπως τόνισε, «αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργείται υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με υπουργό τον βουλευτή Χίου, κ. Παναγιώτη Μηταράκη».

Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του αναπληρωτή υπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Το βιογραφικό του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση:

Ο Παναγιώτης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (2014) κατείχε τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την περίοδο 2012 – 2015, διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παράλληλα ορίστηκε αναπληρωτής διοικητής στα Συμβούλια Διοικητών της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και διοικητής στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας Παρευξείνιας Συνεργασίας (BSTDB).

Τον 2012 (Μάιος & Ιούνιος) εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών, το 2015 (Ιανουάριος & Σεπτέμβριος) και το 2019 βουλευτής Χίου. Επίσης, το 2019 διετέλεσε τακτικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Ακολούθησε πολυετή διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα του στη Fidelity International ως οικονομικός αναλυτής και μετέπειτα ως διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας. Βραβεύτηκε το 2005 ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη (Thomson Extel Survey). Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας και μέλος του ΔΣ της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών.

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc Διοίκηση Επιχειρήσεων). Επίσης, είναι Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (Chartered Financial Analyst – CFA). Έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Απόστολου και Ευαγγελιστού Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Γεννήθηκε το 1972 και είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Μαρία Δουρίδα και έχουν μία κόρη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

12 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Άσυλο και για μας τους Έλληνες με τα ίδια δικαιώματα των λάθρο παίζει;

vasilisk

ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΠΑΝΤΩΣ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…..”ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ”

Kapoios

χαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα……

p270

τώρα σωθήκαμε ,υπήρχε και στην προηγούμενη κυβέρνηση τέτοιο υπουργείο έγινε κάτι;
πιστεύει κανείς οτι θα γίνει κάτι;
απλά προσπαθούν και αυτοί να κερδίσουν χρόνο σε ένα χαμένο παιχνίδι

Mageiras

Αυτό ήταν το προβλημα δλδ? Με την δημιουργία του νέου υπουργείου και τους παχυλους μισθούς νέων δημοσίων υπαλλήλων θα λυθεί?

Tango.Alpha

Όσο δεν περιορίζονται οι αφίξεις από τα ανατολικά και οι προωθήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα οποιαδήποτε αλλαγή δομής ή προσώπων είναι άχρηστη – όχι ότι ο νέος υπουργός δεν έλαβε μια καλή ανταμοιβή για ότι του συνέβη στο νησί του. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι είμαστε ανοχύρωτοι (όντας οι μόνοι που ακολουθούν όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου) να σταματήσουμε τις αφίξεις ας ακολουθήσουμε μια πολιτική διαχείρισης και απελάσεων που θα σπάσει την εικόνα μας ως φιλικός και ανοικτός προορισμός για την παράνομη μετανάστευση. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δέχεται να λαμβάνει “κακούς βαθμούς” στο συγκεκριμένο ζήτημα όπως δείχνουν οι… Read more »

NikolakiEfentis

Ο κος Κουμουτσάκος ήταν αρχικά υπέυθυνος και λόγω της τεράστιας “επιτυχίας του” (στο να κατακρίνει όσους είχαν διαφορετική άποψη ως ακραίους κλπ κλπ that is) ο Πρωθυπουργός του πήρε τις αρμοδιότητες και τις έδωσε στον Στεφανή. Τώρα ξαναπαίρνει σχετικές αρμοδιότητες, τί να πει κανείς… Θα μου πεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, κανένα “πρώτο όνομα” δεν επιθυμεί να εμπλακεί…

kouk21

Αν ειναι να πεφτει ξυλο για να λειτουργησει το κρατος……

G...

Κοψτε όλα τα επιδοματα, φυλαξη στα συνορα και να δεις πως θα μειωθουν. Αλήθεια στο Ισραήλ γιατί δεν πανε? Μήπως γιατί εκεί φυλανε πραγματικά τα συνορα τους?

Paliouras

Το Ισραηλ εκτιμω οτι το συμφερει να ερχονται στην Ευρωπη τετοιοι.
Οσο ζουμε διπλα σε τετοιους άγριους, τοσο περισσοτερο θα δικαιολογουνται οι ενεργειες του και η βιαιαοτητα του σε Αντολικη οχθη και Γαζα…

Οι ισλαμιστες ειναι -γενικως- ζωα ανημερα

epampapas

Oι δανειστές όταν πρωτοήλθαν στη χώρα μας το πρώτο που διαπίστωσαν είναι πως υπάρχει ένα κράτος το οποίο δε λειτουργεί. Σοκαριστικό πραγματικά για εκείνους, αλλά για εμάς είναι καθημερινότητα. Και να αποφασίσει να κάνει κάτι η πολιτική ηγεσία (ή βασικά οι ξένοι να την πιέσουν) η όποια απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Τόσο απλά. Ειδικά τα σώματα ασφαλείας είναι σε τραγική κατάσταση. Αστυνομία, λιμενικό ειδικά αλλά και οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την υγεία κτλ. Είναι γνωστά αυτά. Οπότε το να δημιουργηθεί ένα υπουργείο δεν θα λύσει και πολλά. Επικοινωνιακή διαχείριση μόνο και να δημιουργηθούν μερικές ακόμα πολιτικές… Read more »

ThanosD

Δεν έχουμε άλλη επιλογή απο αυτή της πιστής τηρησης τού διεθνούς δικαίου.Ο Εβρος θα σφραγιστεί ξανά,(αυτό γίνεται) .,στα νησιά δεν υπάρχει δυνατότητα σφραγίσματος ,οτι και να λεγεται .Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛιμενικούΣώματος να σκοτώνουν στην ουσία μετανάστες..Ούτε πρόκειται να το κάνουν ακόμη και αν υποθετικά διαταχτούν.*σε αντίθεση έχουν σώσει πανω απο 160000 ανθρώπους,με πενιχρά μέσα και μεγάλη αυτοθυσία %και με ανθρωπινες δικες τους απώλειες (τους αξιζει το μέγιστο βραβείο ανθρωπισμού).Η τακτική που επιλέχτηκε ήταν το στοιβαγμα στα νησιά σε άθλιες συνθήκες ,ώστε αυτο να λειτουργήσει αποτρεπτικά.Δεν λειτούργησε για τον απλό λόγο ότι τα… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

1821: Αυτός ο άγνωστος, έρευνα του ΚΕΦίΜ-MARC αποκαλύπτει την άγνοια της Ελληνικής κοινωνίας

Με την 200ή επέτειο της Εθγερσίας να απέχει πλεόν λιγότερο από ένα χρόνο, μια έρευνα της MARC Α.Ε. για λογαριασμό του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

255
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Μάιος #396

Αγορά 3.99 $

Related News

Με Α/Α συστήματα προσπαθεί η Τουρκία να καλύψει την απουσία μαχητικών σε Συρία και Λιβύη

Η Τουρκία μεταφέρει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από Α/Α συστήματα στη Συρία και τη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον...

ΟΗΕ: Ο κόσμος εισέρχεται στην «Δεύτερη Εποχή των Drones»

Η ανεξέλεγκτη διάδοση των στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η παντελής έλλειψη κανόνων χρήσης τους χαρακτηρίζει την «δεύτερη Εποχή των Drones» προειδοποιεί η ειδική...

Βορειοκορεατικός Στρατός: «Σπιτικές» μέθοδοι βελτίωσης συσσιτίου!

Το φαγητό του στρατού είναι πηγή άπειρων ιστοριών και ανεκδότων αλλά στην Βόρειο Κορέα το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο. Διότι πίσω από τις...

Το Βερολίνο μπλοκάρει την πώληση νοτιοκορεατικών πυροβόλων στα ΗΑΕ

Τα ΗΑΕ θέλουν να αγοράσουν το νοτιοκορεατικό αυτοκινούμενο πυροβόλο K9 των 155mm, αλλά η οριστικοποίηση της συμφωνίας απαιτεί τη συγκατάθεση της Γερμανίας.Σύμφωνα με το...

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ: Οι Παλαιστίνιοι στηρίζουν την τουρκική απόφαση για την Αγία Σοφία. Αυταπάτες τέλος ή θα στηρίζουμε Ερντογάν και proxies;

Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως χώρου προσευχής είναι μια περήφανη στιγμή για κάθε μουσουλμάνο, λέει το γραφείο Τύπου της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.Η οργάνωση...
- Advertisement -