29.3 C
Athens
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα κερδίσουμε κύριε Ερντογάν

- Advertisement -

 

 
Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ειρήνης. Στους Έλληνες αρέσει η ειρήνη από την αρχαιότητα. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε ο Άρης, η Ειρήνη γιορταζόταν επίσης σαν Θεά. Και όταν η Ελλάδα ζούσε σε ειρηνική περίοδο, διέπρεπε. Νομίζουμε ότι το ίδιο και κάθε άλλη χώρα, και φυσικά η Τουρκία.
Τις τελευταίες δεκαετίες, κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα που ήρθε στην εξουσία, ότι κομματικής ή πολιτικής απόχρωσης κι αν ήταν, προωθούσε πάντα μια ατζέντα ειρήνης. Κάθε φορά που χρειάστηκε, οι ελληνικές κυβερνήσεις έδειξαν την απαραίτητη πυγμή, αλλά δεν προχώρησαν ποτέ σε πολεμικό επεισόδιο.
Ιστορικά πάντα, όταν οι Έλληνες αναγκάστηκαν να πολεμήσουν, πάντα νικούσαν. Και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όταν πολεμούσαμε με την Τουρκία, πάντα οι Τούρκοι έχαναν. Μόνο η διχόνοια μπόρεσε να κερδίσει τους Έλληνες στο πεδίο της μάχης, και αυτό έγινε το 1897, 1922 και 1974. Θυμόμαστε αυτές τις ημερομηνίες, αλλά είναι δεκάδες άλλες που η Ελλάδα κέρδισε. Ακόμη και το 1974, η ηρωϊκή αντίσταση των Ελλήνων και των Κυπρίων αδελφών μας απέτρεψε την κατάληψη του νησιού από έναν υπέρτερο εχθρό, που πολεμούσε δίπλα στην χώρα του, με απόλυτα αεροπορική υπεροχή.
Αλλά ιστορικά, η ύπαρξη της Ελλάδας οφείλεται στην ικανότητα των Ελλήνων να νικούν τους Τούρκους στο πεδίο της μάχης. Αλλιώς ακόμη θα είμασταν υπό τουρκικό ζυγό. Αυτό φαίνεται να το ξεχνάει ο κύριος Ερντογάν. Στο Σαγγάριο μπορεί να χάσαμε, αλλά εκεί πριν ηττηθούμε πρέπει να θυμόμαστε πως μια νεόκοπη χώρα κυνήγησε μια αυτοκρατορία στις εσχατιές της Μικράς Ασίας. Κι εκεί αλλά και στην Κύπρο, η Ελλάδα ηττήθηκε χάρη στον διχασμό.
 
Διχασμό δεν έχουμε κε Ερντογάν, μπορεί να μας έχει χτυπήσει η Κρίση, αλλά στα εθνικά θέματα είμαστε ενωμένοι.
Υπάρχουν προβλήματα σε όλο το μήκος και το πλάτος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά πότε δεν υπήρχαν; Νομίζετε ότι το 1912 όλα ήταν τέλεια στον Ελληνικό Στρατό; θυμάστε τι συνέβη το 1912-13, έτσι; Την αναδίπλωση μιας αυτοκρατορίας και την ήττα του Στόλου από ένα και μόνο πλοίο;
Μπορεί να έχουμε λιγότερα F-16 από εσάς, αλλά τουλάχιστον έχουμε πιλότους να τα πετάξουμε όλα. Μπορεί να έχουμε λιγότερες φρεγάτες, αλλά δεν έχουμε βάλει στην φυλακή της αφρόκρεμα του Ναυτικού μας. Μπορεί να έχουμε λιγότερα άρματα, αλλά αυτά που έχουμε δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε κε Ερντογάν.
Έχετε περισσότερα μέσα και στρατό, αλλά ξεχνάτε μια σημαντική παράμετρο. Καθώς εσείς θα επιτεθείτε, χρειάζεστε ούτως ή άλλως περισσότερα μέσα. Εμείς βρισκόμαστε σε άμυνα, προστατεύουμε τα σπίτια μας και την γη μας. Άρα σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερα μέσα ακόμη κι από αυτά που μπορείτε να διαθέσετε σήμερα.
Αν θέλετε, μπορούμε και να σας το εξηγήσουμε. Λιγότερα F-16 έχουμε, αλλά μάλλον έχετε το χειρότερο πρόβλημα, καθώς οι πιλότοι σας δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από το 70% από αυτά που έχετε. Οι καλύτεροί σας πιλότοι, αυτοί που εμείς εκπαιδεύσαμε πάνω από το Αιγαίο, είναι στις φυλακές, κυνηγημένοι από ένα καθεστώς που μόνο δημοκρατία δεν θυμίζει.
Παλαιότερα και λιγότερα πλοία πράγματι έχουμε. Αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός αν αποφασίσετε να βγάλετε τα πλοία σας στο Αιγαίο. Ξέρετε, το Αιγαίο είναι η θάλασσά μας, και μπορεί να σας φαίνεται εύκολη μια βόλτα, αλλά δεν θα είναι αν το Πολεμικό μας Ναυτικό αποφασίσει διαφορετικά. Η βόλτα θα καταλήξει σε βουτιά στην θάλασσα. Μην ψάξετε να βρείτε πότε κέρδισε το Τουρκικό Ναυτικό, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα το βρείτε. Πάντα έχανε.
Πόσα άρματα έχουν μείνει στον Έβρο; φτάνουν για να απειλήσετε την Ελλάδα; ή οι ανάγκες στην Συρία σας έχουν αναγκάσει να μεταφέρετε τα περισσότερα Leo2A4/M60T στο μέτωπο; Λογικό αυτό που κάνατε,ξέρουμε πως έχετε χιλιάδες Μ60/Leo1, αλλά θα σας θυμίσουμε πως τις Θερμοπύλες εκεί πάνω τις κρατάνε Έλληνες με LeoA6/A4, MLRS και PzH2000. Δεν αναφερόμαστε στα υπόλοιπα, τέτοια είπαμε πως έχετε κι εσείς. Ίσως τελικά να έχετε και στρατιώτες να τα επανδρώσετε αν χρειαστεί. Ή μήπως δεν έχετε, γιαυτό και ίσως και μιλάτε συνέχεια για επιστράτευση;
Καλά τα F-35A και οι S-400, αλλά σας έχει ξεφύγει μια λεπτομέρεια. Είναι σε παραγγελία. Τα F-35A δεν έχουν βγει ακόμη από την γραμμή παραγωγής, και οι S-400 το ίδιο. Εκτός αν έχετε κάνει μια μυστική συμφωνία με τους Ρώσους, αλλά και πάλι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει λύση. Μην φοβάστε, έχει λύσεις για όλους τους “άσσους” στο μανίκι.
Είστε σίγουροι πως θέλετε να κάνετε πόλεμο κε Ερντογάν, και να χάσετε την αεροπορία και το ναυτικό σας για κανά βράχο στην άκρη του Αιγαίου, και κανά προγεφύρωμα πάνω σε κάποιο ελληνικό νησί; γιατί με την σημερινή κατάσταση δεν μπορείτε να καταφέρετε κάτι περισσότερο. Ούτε το ακριτικό μας Καστελόριζο, και την Νησί της Ρω δεν θα καταφέρετε να πάρετε, παρά το γεγονός ότι σας κόβουν στην μέση την ΑΟΖ σας. Κανάν βράχο μόνο, που απλά δεν θα προλάβει να ανακαταλάβει η Ζ ΜΑΚ πριν την λήξη των εχθροπραξιών.
Αξίζει ένας δυο βράχοι ένα εμπάργκο, μια αποκοπή της σύγχρονης Τουρκίας από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο; Σας φτάνει να μιλάτε μόνο με το Κατάρ και το Πακιστάν; Μπορεί έτσι να εκλέγεστε μέχρι το 2100, αλλά γιατί να το κάνετε αυτό;
Μην το κάνετε λοιπόν κε Ερντογάν. Αφήστε τον αλυτρωτισμό για τα βιβλία της Ιστορίας. Ας μην θρηνήσουμε νεκρούς και οι δυο χώρες. Και ας μην χαθεί το μέλλον των μελλοντικών μας γενιών με ένα μίσος που δεν θα σβήσει ποτέ. Εκπληρώστε τα προαπαιτούμενα της ένταξής σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κι αφήστε τον λαό σας να ευημερήσει.
 

 
ΥΓ: Αν και δεν το συνηθίζουμε, αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε σε έναν δημόσιο διάλογο σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν. Αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις μάλλον ξεχείλισαν και το δικό μας “ποτήρι”. Συνήθως είμαστε πολύ “ήπιοι”, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε απλά να τα “παρακολουθούμε”.
Οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, περί ήττας των Ελλώνων στον Σαγγάριο και οι δημόσιες χειρονομίες του (Γκρίζοι Λύκοι) μάλλον δείχνουν κάποιον λαϊκιστή που θέλει να πάει σε εκλογές, παρά σοβαρό αρχηγό κράτους. Δυστυχώς για εμάς, αυτός ο λαϊστικής ηγέτης μας βρίσκει σε μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, κυρίως οικονομικά, που όμως μας έχει επηρρεάσει και στρατιωτικά. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ερντογάν, ήταν να περιμένει να μας εξαντλήσει η κρίση, να δει αν τελικά “θα διακινδυνεύσουμε το αφοπλισμό” (όπως λέγαμε ότι θα κάνουμε) για να μας “στριμώξει”.
Η ΠΤΗΣΗ είναι ένα περιοδικό που επιθυμεί να μένει μακρυά από πατριωτικές κορόνες, και εθνικοσωφρονιστικά sites. Σκοπός του άρθρου είναι περισσότερο να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, παρά οτιδήποτε άλλο. Θεωρούμε πως ένα πόλεμος είναι καταστροφικός, και θα φέρει και τις δυο χώρες πολλά χρόνια πίσω. Επίσης θεωρούμε πως τα πάντα μπορούν να λυθούν με διάλογο. Απλά θέλαμε να καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη σε περίπτωση που ο Ερντογάν αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα (όχι τον γνωστό, τον πραγματικό).
Και το ότι σήμερα, με αίμα οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν μια αποτρεπτική ικανότητα, δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνεται αιωνίως. Συνεπώς, ας σταματήσει αυτό το “γαϊτανάκι”, κι ας πάρουμε άμεσα τις αποφάσεις που απαιτούνται για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σήμερα μπορούμε να αμυνθούμε, αύριο όμως;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G-loc

Χμμμμ……αγαπητή ΠΤΗΣΗ…..μας προετοιμάζετε για κάτι????

IoannisK

Σας ευχαριστώ.
Μέσα στην αγωνία μου επιτέλους κάτι λογικό.

neighbour

😀 😀 we have funny and drunk neighbour.. If you are winner everytime Why are you living on too small country? OOhh ok you do not like big country.. Do you think we don’t have enough pilot? Are you serious? Do not worry 😉 we are 80 million .. If you are strong, do not talk just do it.. and have a nice nights from İstanbul 😀

ariseagle

Μπράβο σας! Κι επειδή τώρα τελευταία βλέπω ότι μας “διαβάζουν” κι οι απέναντι, να ξέρουν ότι εδώ υπάρχουμε ακόμα πολλοί που θα δώσουμε και την ψυχή και το αίμα μας, για μια πατρίδα που μας πονά αλλά την πονάμε κι εμείς. Κατά τα άλλα συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο όπως μέχρι σήμερα…

Ellinokyprios

Πάρα πολύ ωραία τα λέτε, νομίζετε όμως οτι αυτός ο…κύριος καταλαβαίνει τι του λέτε;
Αυτός έχει ‘μεθύσει’ απο τις ‘λαμπρές’ του ‘νίκες’ εναντίων αδύναμων, και (ξανα)πουλημένων κατα τα φαινίμενα, Κούρδων, περίπου με αυτά που πέτυχαν εναντίον πρακτικά ανυπεράσπιστων Ελλήνων της Κύπρου το 1974…
Ακόμη το…κράζουν…!

Pavlos

Για να αναφερει ο Ερντογαν τον Σαγγαριο, σημαινει οτι φοβαται οτι θα ξαναπαμε στο Σαγγαριο.
Αυτη ειναι η σκεψη και η ψυχολογια αυτου που λεει πως σκεφτεται τις πατριδες της καρδιας του, περα απο τα συνορα.
Δεν ξεχνανε ποτε το Σαγγαριο.
Σημειολογικα το αναφερω.

Theo

Επειδή τελευταία υπάρχουν κάτι μπουνταλάδες από απέναντι που παρακολουθούν κάντε ένα κόπο να το ανεβάσετε μεταφρασμένο.

GDIKEOS

O πόλεμος είναι κοντά μετά όμως; Μετά; Τι θα γίνει μετά;
Μήπως δεν θα υπάρχει Τουρκία;

Em.Ti

Τα τελευταία 2-3 χρόνια στη δίπλα χώρα οι με υγιή σκεπτόμενο τρόπο άνθρωποι ζουν κωμικοτραγικές καταστάσεις: φανφάρες άνευ προηγουμένου, φολκλόρ εκδηλώσεις, είναι σα να ζουν σε ένα διαρκές εθνικιστικό πανηγύρι. Επειδή υπάρχουν άνθρωποι στην Τουρκία που ούτε Ερντογάν ψηφίζουν και θέλουν να πιστεύουν ότι ανήκουν στη Δύση, όποιος καταφέρει να μιλήσει μαζί τους θα καταλάβει.
Το θέμα είναι πόσο θα τραβήξει αυτό. Ο Έρντο το έργο το βλέπει: στη Συρία τώρα κερδίζουν, αλλά τα πράγματα μάλλον δεν θα είναι για πάντα έτσι, στην Αν.Μεσόγειο έχει καταφέρει με λεονταρισμούς να κερδίσει λίγο χρόνο, αλλά αν τα κοιτάσματα αποδειχτούν πλούσια, ξέρει ότι ο κλοιός θα σφίξει επικίνδυνα.
Εμείς μπορεί να είμαστε φτωχοί και τίμιοι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μας χαρίζεται τίποτα σε αυτόν τον κόσμο. Ποτέ δεν μας χαρίστηκε, από καταβολής του σύγχρονου Ελ.Κράτους έως σήμερα. Για παράδειγμα, το ’22 που αναφέρει ο αγαπητός συντάκτης της Π&Δ παραπάνω κάναμε εμείς τα τεράστια λάθη μας αλλά και ο Κεμάλ από τους αγαπητούς μας συμμάχους εξοπλίστηκε.
Άρα λοιπόν, ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας. Και μπορεί όντως αν αύριο (κούφια η ώρα) γίνει το μπραφ και κυρηχθεί πόλεμος με την Τουρκία, να κερδίσουμε γιατί είμαστε ήρωες, ξέρουμε το Αιγαίο κλπ κλπ, μεθαύριο το ίδιο δεν θα μπορέσει να γίνει ενδεχομένως, γιατί οι οποιοιδήποτε εταίροι μας μπορεί να δουν ότι είναι πιο συμφέρον να μοιράσουν την πίτα αλλιώς. Στο χέρι μας είναι.

Marnix

Μα ξεχασατε τα Apache…ενταξει εσεις εχετε το δικαιωμα…
Δικαιωμα που δεν εχουν οι γειτονες ομως

stergios21

φοβερο το κειμενο…οαση λογικης μεσα στα παραλογα που διαβαζουμε τελευταια

Ένα θα πω, ανατολικη θρακη ένα ωραιο αρματικο εδαφος….ας βαλουμε λιγο χερι στον κωλο της Πολης….

Manolis

Ξεχασατε κατι αγαπητοι φιλοι: οποιος αποφασισει να περασει το Ρουβικωνα, θα εχει να αντιμετωπισει τη συσσωρευμενη αγανακτηση των Ελληνων. Αγανακτηση για ολα και για ολους: την “οικονομικη” κριση, τους υπο ορους και προυποθεσεις “συμμαχους” και εταιρες-εταιρους, την βαθια ριζωμενη πικρα του 1974 και το θυμο για οσα εκαναν οι ανατολικοι μας “συμμαχοι” απο τοτε στα ελληνικα κρατη. Ολα πανω στο κεφαλι τους θα ξεσπασουν, ολα αυτοι θα τα πληρωσουν, μεσα σε ενα τρελλο ντελιριο ανταποδωσης. Γιατι οι Ελληνες (ορθα) δεν επιθυμουμε τον πολεμο. Οταν ομως μας τον επιβαλλουν, θα παμε χαρουμενοι και τσαντισμενοι και θα φαμε λαρυγκια. Οπως το ’40.

Μ.Ε.Τ.

Σας διαβάζω χρόνια, αλλά πρώτη φορά σχολιάζω, συγχαρητήρια πιάσατε το σφυγμό του μέσου Έλληνα…

Hellas

Συγχαρητήρια αγαπητή πτήση!Καιρός ήταν κάποιος να πεί τα πράγματα όπως είναι!Μακάρι όλοι οι Έλληνες/ιδες να μπορούσαν να διαβάσουν το παρών άρθρο και οι πολιτικοί (εντός και εκτός Ελλάδος)…

Can

I dont agree with your title dear Autor.
Because no one will win here….Either you will prevent Turkey taking an Island or not, but
as mentioned especially these little crapy (Just look at Kardak, even goats would not like to stay on it)
Island will come for both sides for a heavy price.
I dont underestimate Greece strenght especially in Aagis, but you should also not understimate Turkeys real strenght. You cant know its strengh for sure, because Turkey has a Defence Industry and shows the equipment it wants you to know, and keeps the critical ones secret. How many years after later it was comissioned you first heard about for example the YILDIRIM missile?
You should not worry about what you see what Turkey has, but what Turkey has and doesnt show you!

dimitrov

Μπράβο, μπράβο γουστάρω. Θα γίνει και τπτ με την εφεδρεία? Εμείς οι 40κάτι στο πηγάδι αφοδεύσαμε?

Harispeios

Μπράβο στην Π&Δ.

Παναγιωτης Γιαννοπουλος

Πατριωτισμος θα ηταν…….αν ολα αυτα τα χρονια ……γραφαμε και κανα αρθρο, για τα Δισ στις μιζεσ για τα εξοπλιστικα….πατριωτισμοσ θα ηταν να καναμε κα μια ερευνα να ξεμπροστιαζαμε τουσ υπουργουσ…τουσ στρατιωτικουσ τισ πολιτικεσ και στρατιωτικεσ ηγεσιεσ που υπεγραφαν με 15% μιζα……..θα ηταν πατριωτισμοσ αν γραφαμε πωσ ακριβωσ αλλαζαν χερια καθε 2 μηνεσ τα ναυπηγεια……πωσ τα υποβρυχια………πληρων0νταν πριν παραλειφθουν για να κανε ο κυριοσ Σαφασ διακοπεσ……..πωσ απαξιωνονταν η αμυντικη βιομηχανια για να πουληθει κοψοχρονια……..πατριωτισοσ θα ηταν να μαθαινε ο κοσμοσ μεσα απο τισ σελιδεσ………ποια οπλικα προτειναν οι αξιωματικοι και ποια τελικα αγοραζονταν…(πωσ πηραμε δηλαδη(π.χ) ΤΟR-crotale και οχι ADATS …πατριωτισμοσ θα ηταν να μαθαιναμε γιατι τη μεγαλυτερη κομπινα στισ αμυντικεσ προμηθειεσ τα….αντισταθμηστικα……(πρωτο αρθρο σας γραφτηκε φετοσ για τα αντισθαμηστικα)…………………..
Aν τα ηξερε ο κοσμος αυτα….αν τα γραφατε……αν δεν ηταν μονο ο Τσοχατζο φυλακη αλλα….και αλλοι και πιλιτικοι
ΚΑΙ
στρατιωτικοι………..που ουτε αυτοι ηξεραν τιποτα, ουτε οταν υπηρετουσαν…ουτε οταν αποστρατευτηκαν……….μονο σε συλλαλητηρια βρισκουν ξαφνικα τον πατριωτισμο τους…….και αρθρογραφουν δευτερη σελιδα κιολασ…………..
ΔΕ θα χρειαζονταν να ειμαστε εδω…δε θα χρειαζοταν να πολεμισουμε……….
αλλα τοτε το ποτηρι δεν ξεχειλιζε………..και ο Ρουβικωνασ ηταν ακομα ρυακι

kaftipiperia.com

Μπράβο στην Πτήση για το άρθρο της..

Can

What i forget to mention….
Both sides should try to overthrow here its national proud and should try to find
an agreement based on the special circumstances in the Aegis.
As i first saw a picture of Kardak, I thought probably not even the goats would want to have these crapy Island. But two nations nearly went to war for this crapy little thing…

Greg

Τί έγινε ρέ παιδιά; Σάν πολλές ιαχές ακούω ένθεν καί ένθεν. Τόσο σοβαρά είναι τά πράματα;

Δημήτρης

Ας ελπίσουμε να μην βρεθούν κοιτάσματα γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε (να μας κάνουν οι αγαπητοί “σύμμαχοι”) αφρικανική χώρα προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν. Τότε θα καταλήξουμε σε διαγωνισμό στησίματος με την γείτονα και δεν νομίζω πως θέλω να δω τον νικητή (ή τη διαδικασία) σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Καλοί και απαραίτητοι οι εξοπλισμοί, υψηλό το φρόνημα από την πλειοψηφία του πληθυσμού μας, αλλά – κακά τα ψέματα – διπλωματία χρειαζόμαστε κι εκεί άλλος έχει παραδοσιακά το πάνω χέρι.

korkmaz

ne zaman dost olacağız. yapmayın yunanistan ve türkiye kardeş ülkelerdir. osmanlı hiç bir zaman yunanistanı asimilasyon yapmamıştır. eğer öyle birşey olsaydı yunanistan türkçe konuşuyor olacaktı. cumhurbaşkanınız Pavlopulos, “Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız” dedi. sakin olun. kışkırtmalara rağmen dost ve komşu kalacağız

zapata

Αγαπητη Πτηση, το τελευταιο σας αρθρο -με ολο το σεβασμο- ειναι ισως το χαμηλοτερου επιπεδου που εχω διαβασει σε αυτη την ιστοσελιδα αλλα και γενικα. Θα ελεγα με ανεση ειναι ανταξιο διευθυντου δημοτικου σχολειου που αναφωνει λογο την 25 Μαρτιου εν ετει 1982 (με ΠΠΟ!)
Λυπαμαι, λυπαμαι πολυ αλλα αντιφασκετε με τα ιδια τα γραφωμενα του ιστοτοπου σας οταν γραφατε οτι δυστυχως η τεχνολογια παντα κερδιζει! Και δυστυχως η τεχνολογια ειναι με τους απεναντι.
Μου θυμιζετε τυπο που γνωριζωντας οτι ερχονται τα δυσκολα, προσπαθει να εμψυχωσει το λαο (populous).
μονο που ξεχνατε ισως οτι ο μεσος Ελληνας απεχει απο τον ανθρωπο που θα ανυψωθει το φρονημα του απο τετοια αρθρα παρασαγκας.
Σε μια πιθανη συγκρουση με την γειτονα χωρα, τα αποτελεσματα θα ειναι απολυτως καταστροφικα για εμας. Το ποση ζημια θα προκαλεσουμε στην γειτονα ειναι ασχετο, γιατι ουτε να τους εμποδισει αυτο προκειται και ουτε και τους νοιαζει ή τους απασχολει αυτο. Στο κατω κατω εχουν φυρα να χασουν. Εμεις οχι!
ειναι μια απλη αληθεια, το να τη λεμε, δεν προκειται να κανει τους Ελληνες να πολεμησουν λιγοτερο ..

Φίλιππος

Αγαπητή Πτήση…Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να μην έβλεπα ποτέ τέτοιου είδους άρθρο στο site σας. Πρώτον γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ήθος, την ποιότητα και την επιστημονική και δημοσιογραφική αρτιότητα που μας έχετε συνηθίσει. Δεύτερον γιατί δεν θα το δημοσιεύατε ποτέ αν δεν υπήρχε πραγματικά κάποια πολύ ειδική και κρίσιμη κατάσταση που να το επιβάλει.
Δεν κρύβω πως το δεύτερο με προβληματίζει πολύ, κανείς στην Ελλάδα δεν έχει ούτε επεκτατικές βλέψεις ούτε μίσος ενάντια στον Τουρκικό λαό, αλλά αν πράγματι ο παράφρων ηγέτης τους αυτή την περίοδο αποφασίσει πως θέλει να χυθεί αίμα εκατέρωθεν για λόγους ανεξήγητους στον κοινό νου, τότε να είναι σίγουρος πως οι Έλληνες θα πολεμήσουν σαν ήρωες όλοι τους μέχρι να μην μείνει κανείς !
Κάποιοι, θεωρούν πως έχουν μετατραπεί σε υπερδύναμη επειδή τους το είπε ο εθνικιστής ηγέτης τους αλλά ξεχνάνε τα παθήματα των πραγματικών υπερδυνάμεων στο Αφγανιστάν, στο Βιετνάμ, στην Σερβία εναντίων λαών διαλυμένων και φτωχά οπλισμένων.
Να είναι σίγουροι πως ότι έχουμε θα το χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αν αυτά καταστραφούν θα πολεμήσουμε με τις καραμπίνες και μετά απο αυτές με μαχαίρια και σφεντόνες !
Μπορεί ακόμα και να χάσουμε, αλλά μαζί μας θα χαθούν κι αυτοί !
Έχουμε πολλά να κερδίσουμε απο την ειρήνη και το ξέρουν πολύ καλά όσοι μένουν κοντά στα σύνορα (είτε θαλάσσια είτε χερσαία). Τα εδάφη της περιοχής μπορούν πραγματικά να γίνουν δικά μας και δικά τους μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και της καλής γειτονίας.
Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική και όχι οι λαϊκιστές δικτάτορες που κοροϊδεύουν τους λαούς τους για να ικανοποιήσουν το άρρωστο εγώ τους.

Sotirispmev

Το μόνο σοβαρό ηλεκτρονικό περιοδικό. Μπράβο για την στάση σας.

Hayal gucunun kuvveti

I admire the imagination of the Greeks, I would like to teach you history lessons for a long time, but I do not need it, you have forgotten that we have governed you with 1 governor for 400 years, in fact the greeks are a puppet state and you do not understand this, you are low enough to see yourself as a competitor, you can feel the sea belonging to you, but the Aegean name is Turkish and a Turkish sea, even the Turkish armed forces are trying new technologies in the Aegean and your new corvette has stopped for a day in your territorial sea and your “so-called marvelous” we also have an experienced army who is experiencing afrin and city conflict, but your army is having a hard time even exercising for nothing. Do not let yourself be a great find because you are a puppet patrol … throughout history we are always and always exist …

Tasos Prasinos

Έλα να ξεπιανόμαστε σιγά σιγά. Σάκος εκστρατείας check.

DEAD KENNEDYS

Συγχαρητηρια στον συντακτη του αρθρου.

evaggelos

ωραια ολα αυτα αλλα αμα γινει πολεμος λετε αυτοι που ειναι φυλακη να μην πολεμησουν? θα το κανουν και με χαρα.Το ανεκδοτο οτι θα πεσει ο ερντογαν και σωθηκαμε λες και τα αλλα μπουμπουκια ειναι καλυτερα.επισης ποτε ακριβως νικησαμε την οθωμανικη αυτοκρατορια? αν θυμαμαι καλα μας ειχαν παρει φαλαγγι κι αν δεν ηταν οι μεγαλες δυναμεις τιποτα δε θα γινοτανε.εμφυλιος γαρ.

Mirage

βρε βρε βρεεεεε καλως τον γειτονααααα. περνα μεσα μη ντρεπεσαι……

ΓΙΑΝΝΗΣ 1.

Δεν μπορεί να γίνει πόλεμος μεταξύ 2 χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ένα τοπικό θερμό επεισόδιο που θα έχει διάρκεια το πολύ 6 ώρες και θα λήξει κατόπιν ,,πυροσβεστικής,, παρέμβασης των μεγάλων δυνάμεων. Επίσης, μία ελληνο-τουρκική σύρραξη θα είναι κυρίως αεροναυτική.
Η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα. Αν ήθελε θα τον είχε κάνει από χρόνια.
Σε ότι αφορά την πρώτη φράση που έγραψα, κάποιος κάπου αλλού μου απάντησε μία μία λέξη. Κύπρος.
Για να το προλάβω να μην μου απαντήσει κάποιος εδώ το ίδιο, το 1974 δεν ξέσπασε πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας ενώ η Κύπρος δεν ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, και ούτε θέλει να γίνει.
σημείωση. Επειδή βλέπω υπάρχει και άλλος που γράφει σχόλια με το όνομα Γιάννης αλλάζω το nick name μου.

Dim39

Τα είπατε όλα. Όσα νιώθουμε οι Έλληνες. Μπράβο σας. Οι απέναντι το ξέρουν πολύ καλά ότι θα φάνε τα μούτρα τους αν τολμήσουν να κάνουν το οτιδήποτε.

ONE

You were transformed from Turkmen/ Asian Mongols to Turks after the battle of Matzikert…. Where and what are your roots? What are you doing here?
Every neigboring country has problems with you…you ve invaded everyone… Well isn’t that an issue?
Just work, live peacefully and joyfully and thrive…. war is bad….
But you will be torn apart if you invade, you are going down with a big clash….

Σταύρος

   A Persian general sent a letter to the admiral of Lacedaemon Lysander, who threatened to pass through his country by fire and iron.
“If I go into your country”, he wrote, “I will not leave anything standing, I will fire it. I will break down your temples. I Will, I will, I will” …
Lysander, in that multifaceted letter of threats, replied in his own letter, containing only one word: “If.”…
Ένας Πέρσης στρατηγός έστειλε γράμμα στο ναύαρχο των Λακεδαιμονίων Λύσανδρο, με το οποίο τον απειλούσε ότι θα περνούσε δια πυρός και σιδήρου την πατρίδα του.
Αν μπω στη χώρα σου, τού έγραφε, δεν θα αφήσω τίποτε όρθιο, θα την πυρπολήσω. Θα γκρεμίσω τους ναούς της. Θα, θα, θα…
Ο Λύσανδρος, σ’ εκείνη την πολυσέλιδη επιστολή με τις απειλές απάντησε με δικό του γράμμα, που περιείχε μια και μόνη λέξη: «Αν».
https://www.sansimera.gr/anekdota/40

George

Η Τουρκία είναι πολύ προσεκτική στο τι κάνει (προφανώς όχι στο τι λέει). Για να πάει στο Afrin έκανε συμφωνίες με όλους. Μόνο τους Κούρδους δεν ρώτησε,
Εριχνε επί μήνες άδεια για να καταλάβει αν την παίρνει.
Κι αυτό γιατί την έχει στοιχειώσει για τα καλά η συνθήκη των Σεβρών.
Και οι δύο προκλήσεις το πιθανότερο είναι ότι ήταν ¨προκλήσεις”
Στα Ιμια έπεσαν πάνω στο πίσω μαύρο τμήμα του περιπολικού μας μέσα στη νύχτα, στον Εβρο το πιθανότερο οι δικοί μας να πιάστηκαν από τμήμα που αποστολή είχε να πιάνει Τούρκους στρατιωτικούς και απλά δεν ξέρανε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αν δηλαδή αφαιρέσουμε το προεκλογικό bravado (talk is cheap) δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό.
Δεν πρέπει να θορυβηθούμε από αυτά τα γεγονότα.
Αλλού είναι το θέμα.
Ως κοινωνία (ισχύει για “κέντρο”, “δεξιά” κι “αριστερά”) επιλέξαμε εδώ και πάνω από δεκαετία τον αφοπλισμό.
Δίνουμε 30 δις/έτος για συντάξεις και 0,3-0,5 δις για εξοπλισμούς.
Αυτό προφανώς είναι λάθος. Ετσι δεν υπάρχει ισορροπία. Με αυτό τον τρόπο φέρνουμε εμείς οι ίδιοι τον πόλεμο στη πόρτα μας. Δεν χρειαζόμαστε κανένα πολεμοχαρή κ. Ερντογάν δηλαδή. Φτάνουμε εμείς!
Αν σοβαρευτούμε και βάλουμε τις προτεραιότητες σωστά (πρώτη είναι η άμυνα μιας χώρας) δεν θα υπάρξει κανένα θέμα.
Αν…..

photographix

Η αποψη μου ειναι το αρθρο ειναι χαραμισμα φαιας ουσιας συγγραφικων και αλλων ικανοτητων. Και γενικα τσαμπα χαραμιζουμε φιλολογια πολλοι απο εμας. Ολοι ξερουμε ποια ειναι η δουλεια του καθενος, το καθηκον, οι υποχρεωσεις, και θα πρεπει να επικεντρωνομαστε σε αυτα. Δουλεια και αποτελεσμα. Να κοιταμε τη δουλεια μας και το επιπεδο μας. Και δεν καταλαβαινω τι θελουν οι φιλοι τουρκοι σε αυτο το Blog. Τοσο πολυ ελευθερο χρονο εχουν με την οικονομικη ευημερια που τους … διακρινει ? Εχουν ενα σοβαρο προβλημα λεγεται δικτατορια, ολοκληρωτισμος, φονταμενταλισμος, διαφθορα, πολιτισμικός μεσαιωνισμος, με αυτο θα επρεπε να ασχολουνται.

Zipo's

Ζήτω το έθνος !!!

Kanenas

Αγαπητή Πτήση , ίσως να ήταν απολύτως θεμιτό να μην δημοσιεύεις σχόλια τα οποία ξεπερνούν τα όρια της κριτικής και δρουν ως προπαγάνδα πεμπτοφαλαγγιτών .Και αναφέρομαι ειδικά στα σχόλια των πρακτόρων της ΜΙΤ , τα οποία εκτός από εχθρικά , είναι και βασανιστικά , ιδίως όσον αφορά στο επίπεδο χρήσης της Αγγλικής γλώσσας. Εκτός αν επιθυμείς να μας διατηρείς εν εγρηγόρσει και ταυτόχρονα να επιδεικνύεις το αξιοθαύμαστα υψηλό γραμματικό επίπεδο των αναγνωστών σου.

Δημήτρης Τριανταφύλλου

Γιατί δεν βλέπετε την πολιτική πίσω από όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Για ποια μέθη από τις νίκες των τούρκων στην Συρία; Ποιον πολεμούν; Τι μέσα αντιπαραβάλουν;
Γαυγίζουν ανατολικά γιατί γνωρίζουν πως δεν αντέχουν 2ο μέτωπο. Θέλουν να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνουμε κάτι, γιατί γνωρίζουν την γύμνια τους που ξεδιπλώνουν καθημερινά με την επιχείρηση slow motion στην Αφριν.
Ο ερντογαν προσπαθεί να συσπειρώσει το κόμμα του και τον λαό γύρω του. Η υποβάθμιση της S&P την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν αγώνα με προκαθορισμένο το αποτέλεσμα. Ένα σαλπισμα σε αυτούς που νομίζουν πως η τουρκία ακμάζει.
Από την άλλη ο τσίπρας είναι σε καλύτερη μοίρα; Ποιος θα πάει πιο γρήγορα σε εκλογες ο ερντογαν η ο τσίπρας; Ποιος έχει ανάγκη την συσπειρωση; Μήπως τώρα δένει η επίσκεψη ερντογαν στην Αθήνα; Οι μοίρα του τσίπρα είναι προκαθορισμένη αν χάσει τις εκλογες, αν δε έχει αυτοδυναμία η ΝΔ μιλάμε πως θα πρέπει να χτιστούν πολλές νέες φυλακές. Οι τακτικές αυτές είναι σενάρια που έχουμε δει στο παρελθόν. Ο άνθρωπος που θα έσκιζε τα μνημόνια τα υπέγραφε με 2 χέρια. Ο ρέκλιγκ υπολόγισε πως το κόστος της δημιουργικης ασάφειας ισοδυναμή με ένα ΑΕΠ σε ορίζοντα 30 ετίας. Μήπως η ένταση αυτή με την τουρκία συμφέρει περισσότερο τους δικούς μας παρά τους τούρκους; Στην τελική αν ρωτήσετε την ΕΕ και τις ΗΠΑ ποιον προτιμούν να νικήσει στις επομενες εκλογές, νομίζετε πως θα ακούσετε το όνομα του κυριάκου;

maverick

Συνχαρητηρια για το υπέροχο και άκρως αληθινό άρθρο σας. Ευτυχώς που υπάρχετε σαν όαση μέσα σε αυτό το χάος των σαιτ που γράφουνε καθαρά και μόνο για πολιτικά τους συμφέροντα, και μόνο ψεύτικες είδησεις

Αναστάσιος

Μία σημαντική επισήμανση που ανατρέπει τα λόγια του ερντογάν.Όσες φορές νίκησαν οι τούρκοι,είχαν όλους τους ‘συμμάχους’ μας στο πλευρό τους.Αρκεί μία ματιά στην ιστορία.Κανείς δέν μπορεί να νικήσει όταν ο εχθρός υποστηρίζεται από παντού.Όταν σε δένουν τα χέρια και ο άλλος σε χτυπάει τότε η νίκη του είναι βέβαια αλλά δέν λέγεται νίκη αλλά ΘΥΛΗΠΡΕΠΙΣΜΟΣ.

Ilker

Erdogan is making those statements only for internal political reasons.In fact in Turkey nobody cares about Greece.Look at our newspapers and you will see not a word about Greece. However greek news are full with anti Turkish propaganda.Greeks always make turkey as a obsession in their mind.We have bigger problems to care about and for many years we dont see Greece as a rival or a threat against us.Turkish people are not bad ,evil or warmongers as you think.I admit that we are not the best neighbours as you would choose but neither as you.Greeks always make propaganda about Cyprus invasion but it was the greek side first who did a coup in a peaceful island.No greek news or articles mention about how many Turkish civilians murdered ,raped by greek racists before turkish interruption.It is the greek side that hides and accomodates pkk terrorists.There are lots of pkk camps inside greece and trained militans are sent to Turkey for mostly assoult,bombing missions.Are these actions seems peaceful for you?

thomas_bat

εδώ προχτές στην Tούμπα κοντέψαμε να φαγωθούμε μεταξύ μας ανάμεσα σε βόρειους k νότιους κι αύριο σαν αδέλφια θα πάμε να πολεμήσουμε το σουλτάνο.. να πάρουμε και την Πολη ακολουθώντας τους ηγέτες μας (τωρινούς κι εν αναμονή…) κούνια που μας κούναγε..

panos58

Χωρίς διάθεση αντιλόγου και χωρίς να είμαι ιστορικός, αλλά προσπαθώντας να διαγιγνώσκω τα διδάγματα της ιστορίας, έχω την υποψία, πως το πρόβλημα του εθνικού διχασμού, που όντως μας ταλανίζει σε μόνιμη βάση, ίσως να μην είναι το μοναδικό μας πρόβλημα! Στο Ματζικέρτ φαίνεται να κυριάρχησε η σύγχυση και η παρεξήγηση στις δυνάμεις των Βυζαντινών, με αποτέλεσμα την πρόωρη αποχώρηση! Ακόμα και στην προέλαση στον Σαγγάριο, οι Tούρκοι δεν φαίνεται να πέτυχαν νίκη μιά κι έξω(βλ. Wikipedia, υποθέτω μιά αντικειμενική πηγή πληροφόρησης…) Μήπως το πρόβλημα μας βρίσκεται στην προβληματική τακτική στόχων/μεθόδων, κάτι, που ενδεχομένως ευθύνεται για πολλές από τις εθνικές μας ήττες; Πόσο χρήσιμο, αλλά και δύσκολο, θα ήταν να το ψάξουμε αγαπητή Πτήση;

jasonark

“Μόνο η διχόνοια μπόρεσε να κερδίσει τους Έλληνες στο πεδίο της μάχης, και αυτό έγινε το 1897, 1922 και 1974. Θυμόμαστε αυτές τις ημερομηνίες, αλλά είναι δεκάδες άλλες που η Ελλάδα κέρδισε.”
Δεκάδες; Μια δεκάδα μόνο θα αρκούσε να μας πείσει για την ισχύ του επιχειρήματος.
“Αλλά ιστορικά, η ύπαρξη της Ελλάδας οφείλεται στην ικανότητα των Ελλήνων να νικούν τους Τούρκους στο πεδίο της μάχης. Αλλιώς ακόμη θα είμασταν υπό τουρκικό ζυγό.”
Αν δεν είχαμε το Ναβαρίνο δεν θα είχε πετύχει η επανάσταση. Απλά αντί για οθωμανό τούρκο θα είχαμε οθωμανό αιγύπτιο αφέντη. Τα κάναμε μαντάρα και ήρθαν οι ξένοι και μας έσωσαν.
“Θεωρούμε πως ένα πόλεμος είναι καταστροφικός, και θα φέρει και τις δυο χώρες πολλά χρόνια πίσω.”
Ένας πόλεμος ναι. Ένα θερμό έως θερμότατο επεισόδιο όμως; Που θα μας επέτρεπε να βγάλουμε το αέριο να ξεχρεώσουμε και να εξοπλιστούμε μέχρι τα δόντια για το μέλλον; Αυτή είναι μια λογική σκέψη που φοβούνται και οι απέναντι. Τώρα έχουμε την ιστορική ευκαιρία αν επιλέξουμε εμείς τον χρόνο και τον τόπο να για μια σύγκρουση να έχουμε το πλεονέκτημα όσα τα όπλα μας, ο συσχετισμός δυνάμεων μας το επιτρέπουν. Και όσο η διεθνής συγκηρία είναι ενάντια στην παρούσα κυβέρνηση της τουρκίας. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τώρα ιστορικά κινδυνεύουμε με βουλγαροποίηση, μια ακόμα γεωπολιτική δύναμη των Βαλκανίων να εκλείψει, μπροστά στην δημογραφική, οικονομική, στρατιωτική και πολιτική άνοδο της γείτονος. Αλλά με Τσίπρα και Καμμένο αποκλείεται να γίνει. Ούτε με την αντιπολιτεύση φυσικά.

Παρις

Πολύ ωραίο κείμενο. Θυμίζει πτήση ανύψωσης ηθικού στα νησιά.
Δύο παρατηρήσεις μόνο.
Ξεχάσατε τον εμφύλιο του 1822-24 που κόντευε να διαλύσει την επανάσταση.
Το 1922 ο Ελληνικός Στρατός δεν ηττήθηκε, αποχώρησε.
Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι εθνικιστικές κορώνες, οπότε μην απολογείστε. Αρκετά με τον φόβο να μην παρεξηγηθούμε.

George K

Μόνο που έχουν μπει τα μεμέτια και σχολιάζουν είναι αρκετό…, και λέει πολλά… 🙂
Αφήστε τους να ονειρεύονται…

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ινδία και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας

Με την μετατόπιση του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Ινδία καλείται να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο, κάτι που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 December 2014 #343

Αγορά

Related News

Τρίτο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης θέλει να δωρίσει στο ΠΝ το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη»

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη διάρκεια συναντήσεως που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος...

Ενεργοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων – Η επίσημη ανακοίνωση

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των...

Τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου στη Βουλή ξανά η αναβάθμιση των F-16 Block 50

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών...