Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα κερδίσουμε κύριε Ερντογάν

127
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ειρήνης. Στους Έλληνες αρέσει η ειρήνη από την αρχαιότητα. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε ο Άρης, η Ειρήνη γιορταζόταν επίσης σαν Θεά. Και όταν η Ελλάδα ζούσε σε ειρηνική περίοδο, διέπρεπε. Νομίζουμε ότι το ίδιο και κάθε άλλη χώρα, και φυσικά η Τουρκία.

Τις τελευταίες δεκαετίες, κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα που ήρθε στην εξουσία, ότι κομματικής ή πολιτικής απόχρωσης κι αν ήταν, προωθούσε πάντα μια ατζέντα ειρήνης. Κάθε φορά που χρειάστηκε, οι ελληνικές κυβερνήσεις έδειξαν την απαραίτητη πυγμή, αλλά δεν προχώρησαν ποτέ σε πολεμικό επεισόδιο.

Ιστορικά πάντα, όταν οι Έλληνες αναγκάστηκαν να πολεμήσουν, πάντα νικούσαν. Και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όταν πολεμούσαμε με την Τουρκία, πάντα οι Τούρκοι έχαναν. Μόνο η διχόνοια μπόρεσε να κερδίσει τους Έλληνες στο πεδίο της μάχης, και αυτό έγινε το 1897, 1922 και 1974. Θυμόμαστε αυτές τις ημερομηνίες, αλλά είναι δεκάδες άλλες που η Ελλάδα κέρδισε. Ακόμη και το 1974, η ηρωϊκή αντίσταση των Ελλήνων και των Κυπρίων αδελφών μας απέτρεψε την κατάληψη του νησιού από έναν υπέρτερο εχθρό, που πολεμούσε δίπλα στην χώρα του, με απόλυτα αεροπορική υπεροχή.

Αλλά ιστορικά, η ύπαρξη της Ελλάδας οφείλεται στην ικανότητα των Ελλήνων να νικούν τους Τούρκους στο πεδίο της μάχης. Αλλιώς ακόμη θα είμασταν υπό τουρκικό ζυγό. Αυτό φαίνεται να το ξεχνάει ο κύριος Ερντογάν. Στο Σαγγάριο μπορεί να χάσαμε, αλλά εκεί πριν ηττηθούμε πρέπει να θυμόμαστε πως μια νεόκοπη χώρα κυνήγησε μια αυτοκρατορία στις εσχατιές της Μικράς Ασίας. Κι εκεί αλλά και στην Κύπρο, η Ελλάδα ηττήθηκε χάρη στον διχασμό.

 

Διχασμό δεν έχουμε κε Ερντογάν, μπορεί να μας έχει χτυπήσει η Κρίση, αλλά στα εθνικά θέματα είμαστε ενωμένοι.

Υπάρχουν προβλήματα σε όλο το μήκος και το πλάτος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλά πότε δεν υπήρχαν; Νομίζετε ότι το 1912 όλα ήταν τέλεια στον Ελληνικό Στρατό; θυμάστε τι συνέβη το 1912-13, έτσι; Την αναδίπλωση μιας αυτοκρατορίας και την ήττα του Στόλου από ένα και μόνο πλοίο;

Μπορεί να έχουμε λιγότερα F-16 από εσάς, αλλά τουλάχιστον έχουμε πιλότους να τα πετάξουμε όλα. Μπορεί να έχουμε λιγότερες φρεγάτες, αλλά δεν έχουμε βάλει στην φυλακή της αφρόκρεμα του Ναυτικού μας. Μπορεί να έχουμε λιγότερα άρματα, αλλά αυτά που έχουμε δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε κε Ερντογάν.

Έχετε περισσότερα μέσα και στρατό, αλλά ξεχνάτε μια σημαντική παράμετρο. Καθώς εσείς θα επιτεθείτε, χρειάζεστε ούτως ή άλλως περισσότερα μέσα. Εμείς βρισκόμαστε σε άμυνα, προστατεύουμε τα σπίτια μας και την γη μας. Άρα σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερα μέσα ακόμη κι από αυτά που μπορείτε να διαθέσετε σήμερα.

Αν θέλετε, μπορούμε και να σας το εξηγήσουμε. Λιγότερα F-16 έχουμε, αλλά μάλλον έχετε το χειρότερο πρόβλημα, καθώς οι πιλότοι σας δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από το 70% από αυτά που έχετε. Οι καλύτεροί σας πιλότοι, αυτοί που εμείς εκπαιδεύσαμε πάνω από το Αιγαίο, είναι στις φυλακές, κυνηγημένοι από ένα καθεστώς που μόνο δημοκρατία δεν θυμίζει.

Παλαιότερα και λιγότερα πλοία πράγματι έχουμε. Αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός αν αποφασίσετε να βγάλετε τα πλοία σας στο Αιγαίο. Ξέρετε, το Αιγαίο είναι η θάλασσά μας, και μπορεί να σας φαίνεται εύκολη μια βόλτα, αλλά δεν θα είναι αν το Πολεμικό μας Ναυτικό αποφασίσει διαφορετικά. Η βόλτα θα καταλήξει σε βουτιά στην θάλασσα. Μην ψάξετε να βρείτε πότε κέρδισε το Τουρκικό Ναυτικό, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα το βρείτε. Πάντα έχανε.

Πόσα άρματα έχουν μείνει στον Έβρο; φτάνουν για να απειλήσετε την Ελλάδα; ή οι ανάγκες στην Συρία σας έχουν αναγκάσει να μεταφέρετε τα περισσότερα Leo2A4/M60T στο μέτωπο; Λογικό αυτό που κάνατε,ξέρουμε πως έχετε χιλιάδες Μ60/Leo1, αλλά θα σας θυμίσουμε πως τις Θερμοπύλες εκεί πάνω τις κρατάνε Έλληνες με LeoA6/A4, MLRS και PzH2000. Δεν αναφερόμαστε στα υπόλοιπα, τέτοια είπαμε πως έχετε κι εσείς. Ίσως τελικά να έχετε και στρατιώτες να τα επανδρώσετε αν χρειαστεί. Ή μήπως δεν έχετε, γιαυτό και ίσως και μιλάτε συνέχεια για επιστράτευση;

Καλά τα F-35A και οι S-400, αλλά σας έχει ξεφύγει μια λεπτομέρεια. Είναι σε παραγγελία. Τα F-35A δεν έχουν βγει ακόμη από την γραμμή παραγωγής, και οι S-400 το ίδιο. Εκτός αν έχετε κάνει μια μυστική συμφωνία με τους Ρώσους, αλλά και πάλι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει λύση. Μην φοβάστε, έχει λύσεις για όλους τους “άσσους” στο μανίκι.

Είστε σίγουροι πως θέλετε να κάνετε πόλεμο κε Ερντογάν, και να χάσετε την αεροπορία και το ναυτικό σας για κανά βράχο στην άκρη του Αιγαίου, και κανά προγεφύρωμα πάνω σε κάποιο ελληνικό νησί; γιατί με την σημερινή κατάσταση δεν μπορείτε να καταφέρετε κάτι περισσότερο. Ούτε το ακριτικό μας Καστελόριζο, και την Νησί της Ρω δεν θα καταφέρετε να πάρετε, παρά το γεγονός ότι σας κόβουν στην μέση την ΑΟΖ σας. Κανάν βράχο μόνο, που απλά δεν θα προλάβει να ανακαταλάβει η Ζ ΜΑΚ πριν την λήξη των εχθροπραξιών.

Αξίζει ένας δυο βράχοι ένα εμπάργκο, μια αποκοπή της σύγχρονης Τουρκίας από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο; Σας φτάνει να μιλάτε μόνο με το Κατάρ και το Πακιστάν; Μπορεί έτσι να εκλέγεστε μέχρι το 2100, αλλά γιατί να το κάνετε αυτό;

Μην το κάνετε λοιπόν κε Ερντογάν. Αφήστε τον αλυτρωτισμό για τα βιβλία της Ιστορίας. Ας μην θρηνήσουμε νεκρούς και οι δυο χώρες. Και ας μην χαθεί το μέλλον των μελλοντικών μας γενιών με ένα μίσος που δεν θα σβήσει ποτέ. Εκπληρώστε τα προαπαιτούμενα της ένταξής σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κι αφήστε τον λαό σας να ευημερήσει.

 

 

ΥΓ: Αν και δεν το συνηθίζουμε, αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε σε έναν δημόσιο διάλογο σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν. Αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις μάλλον ξεχείλισαν και το δικό μας “ποτήρι”. Συνήθως είμαστε πολύ “ήπιοι”, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε απλά να τα “παρακολουθούμε”.

Οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, περί ήττας των Ελλώνων στον Σαγγάριο και οι δημόσιες χειρονομίες του (Γκρίζοι Λύκοι) μάλλον δείχνουν κάποιον λαϊκιστή που θέλει να πάει σε εκλογές, παρά σοβαρό αρχηγό κράτους. Δυστυχώς για εμάς, αυτός ο λαϊστικής ηγέτης μας βρίσκει σε μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, κυρίως οικονομικά, που όμως μας έχει επηρρεάσει και στρατιωτικά. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ερντογάν, ήταν να περιμένει να μας εξαντλήσει η κρίση, να δει αν τελικά “θα διακινδυνεύσουμε το αφοπλισμό” (όπως λέγαμε ότι θα κάνουμε) για να μας “στριμώξει”.

Η ΠΤΗΣΗ είναι ένα περιοδικό που επιθυμεί να μένει μακρυά από πατριωτικές κορόνες, και εθνικοσωφρονιστικά sites. Σκοπός του άρθρου είναι περισσότερο να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, παρά οτιδήποτε άλλο. Θεωρούμε πως ένα πόλεμος είναι καταστροφικός, και θα φέρει και τις δυο χώρες πολλά χρόνια πίσω. Επίσης θεωρούμε πως τα πάντα μπορούν να λυθούν με διάλογο. Απλά θέλαμε να καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη σε περίπτωση που ο Ερντογάν αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα (όχι τον γνωστό, τον πραγματικό).

Και το ότι σήμερα, με αίμα οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν μια αποτρεπτική ικανότητα, δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνεται αιωνίως. Συνεπώς, ας σταματήσει αυτό το “γαϊτανάκι”, κι ας πάρουμε άμεσα τις αποφάσεις που απαιτούνται για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σήμερα μπορούμε να αμυνθούμε, αύριο όμως;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G-loc
Guest
G-loc

Χμμμμ……αγαπητή ΠΤΗΣΗ…..μας προετοιμάζετε για κάτι????

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Μάλλον πάει για φούντο η αναβάθμιση των F-16 και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ελληνικές καθυστερήσεις.

Fingolfin
Member
Fingolfin

Δε θέλω να μπλεχτούμε με πολιτικά, αλλά απο λόγια χορτάσαμε. Εδώ και τρία (3) χρόνια η παρούσα κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και θα κάνει τώρα;
Τείνω να πιστέψω πως όλα είναι ένα πυροτέχνημα. Λόγια για να ακούνε οι γείτονες και στο τέλος θα μας πούνε “δε προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας στην παρούσα τετραετία”. Να ‘χαμε να λεγαμε, να ‘χουμε να πουμε..

IoannisK
Member
IoannisK

Σας ευχαριστώ.

Μέσα στην αγωνία μου επιτέλους κάτι λογικό.

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Kαμια αγωνια να μην εχεις φιλτατε, η Ελλαδα είναι μια χωρα ισχυρη και δινω τον λογο μου, ότι σαν μελος των ΕΕΔ, εγω και όλα τα στελεχη και εφεδροι, θα κανουμε το παν για την νικη.

neighbour
Guest
neighbour

grin grin we have funny and drunk neighbour.. If you are winner everytime Why are you living on too small country? OOhh ok you do not like big country.. Do you think we don’t have enough pilot? Are you serious? Do not worry wink we are 80 million .. If you are strong, do not talk just do it.. and have a nice nights from İstanbul grin

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

@ neighbour

MOΛΩΝ ΛΑΒΕ wink

Panagiotisss
Member
Panagiotisss

We have a small country, cause unlike you we don’t go to bed and wake up thinking of who to attack next.. We prefer thinking about the well being of our offspring, you know like making sure they will prosper instead of dying in a battle field…

Desert_Falcon
Member
Desert_Falcon

Take it easy neighbour, this article is for your “supreme leader”, the “neo-sultan”….nothing to do with you.
Tell your pilots after take off to check their “six”, we will be there smile

Em.Ti
Member

Hello my friend!!! Thank you for your kind words!!! Welcome every time!!!

tallyhogr
Guest

I will be crystal clear: No one wants a bloody war… no one here in Greece. Your politicians and a percentage of the population are making claims on our country, ignoring treaties, ignoring international law. This is not just populism, but extremism. If you (the citizens of Turkey) are fooled and tricked by a dictator and a bunch of militants into attacking our home, make no mistake we will defend it. It will be a bloodshed, you will gain nothing and you will be on the wrong side of the history (as the Nazis did) It will be really unfortunate… Read more »

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Unlike your developing, unstable country, Hellas, is an advanced western European state, with an advanced high-income economy, a high quality of life, and a very high standard of living, take care from Athens mate!

DEAD KENNEDYS
Guest

@ neighbour
“Hence, we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks”.

Winston Churchill

kiriakos
Member
kiriakos

80.000.000 x 0 = 0

sotbak
Member

If you are so strong you say & think you are why don’t you attack us. Your neo-ottoman dream is only words……..

Kanenas
Member
Kanenas

Πόνεσαν τα ματάκια μου για να διαβάζω τα αγγλικά του μεμετιού . By the way have you checked your origins ? Because i wouldn’t be suprised to find out that you descend from Greeks or Armenians or Kurds or Jewish . But under no circumstances you are a Turk ! And if you don’t understand that , learn some English for crying out loud.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Dear neighbour (or Greek troll). Most probably you misunderstood the article, or you were misled by propaganda in your country. The article says that if you attack, we will defend successfully. Greeks do not care for even an inch of your soil (despite the fact that you live on soil that was once our home), Greeks laugh when your archeologists dig deeply to find any history of your and finding only Greek remains, which they have named roman despite all are in perfect Greek. Greeks are a strange race. They love arguing one with each other, from thousand years ago… Read more »

PROMAXOS1
Member
PROMAXOS1

The size of populazation is not aw important. China has 1,4 billions people. Indonesia 600 millions. USA has 350 million and is far stronger.
Millitary Systems are weaponry, personel, doctrine and training, not population. Our 4th Corp can overrun your 1st Armee. It will penetrate it like the knife penetrates the butter. Your 80 millions are not pilots of fihter aircrafts. Your aircrafts will be just targets.

George K
Guest
George K

Dear neighbor, help yourself and laugh now, as long as you still can. As your dictator bet on wrong horses aiming to play anti-American games, it is Russia that has nightly plans with your country…. this artificial “partnership-friendship” of a fanatic sunni dictator with an Orthodox Christian super-power that is committed to support your enemies Shia (Assad’s Syria and Iran) cannot last much longer, as of now Turkey managed to have only enemies … USA, Israel, Gulf Countries, (not to mention of Greece, Armenia and Kurdistan). Turkey’s destiny unavoidable. Enjoy your nights in Konstantinople.

ariseagle
Member

Μπράβο σας! Κι επειδή τώρα τελευταία βλέπω ότι μας “διαβάζουν” κι οι απέναντι, να ξέρουν ότι εδώ υπάρχουμε ακόμα πολλοί που θα δώσουμε και την ψυχή και το αίμα μας, για μια πατρίδα που μας πονά αλλά την πονάμε κι εμείς. Κατά τα άλλα συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο όπως μέχρι σήμερα…

Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Πάρα πολύ ωραία τα λέτε, νομίζετε όμως οτι αυτός ο…κύριος καταλαβαίνει τι του λέτε;
Αυτός έχει ‘μεθύσει’ απο τις ‘λαμπρές’ του ‘νίκες’ εναντίων αδύναμων, και (ξανα)πουλημένων κατα τα φαινίμενα, Κούρδων, περίπου με αυτά που πέτυχαν εναντίον πρακτικά ανυπεράσπιστων Ελλήνων της Κύπρου το 1974…
Ακόμη το…κράζουν…!

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Για να αναφερει ο Ερντογαν τον Σαγγαριο, σημαινει οτι φοβαται οτι θα ξαναπαμε στο Σαγγαριο.

Αυτη ειναι η σκεψη και η ψυχολογια αυτου που λεει πως σκεφτεται τις πατριδες της καρδιας του, περα απο τα συνορα.
Δεν ξεχνανε ποτε το Σαγγαριο.

Σημειολογικα το αναφερω.

Panagiotisss
Member
Panagiotisss

oute emeis ksexname ti pathame… kales oi korwnes tis ptisis, alla tin teleftaia fora kataferame na kserizwsoume politismo 2500 etwn. min ksexniomaste..

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Αγαπητε @ panagiotis

Δεν ειμεθα εμεις που θετουμε το θεμα, ειναι οι απεναντι,που μας πανε στο Σαγγαριο.

Τους ευχαριστουμε πολυ.

Theo
Guest

Επειδή τελευταία υπάρχουν κάτι μπουνταλάδες από απέναντι που παρακολουθούν κάντε ένα κόπο να το ανεβάσετε μεταφρασμένο.

GDIKEOS
Member

O πόλεμος είναι κοντά μετά όμως; Μετά; Τι θα γίνει μετά;

Μήπως δεν θα υπάρχει Τουρκία;

Em.Ti
Member

Τα τελευταία 2-3 χρόνια στη δίπλα χώρα οι με υγιή σκεπτόμενο τρόπο άνθρωποι ζουν κωμικοτραγικές καταστάσεις: φανφάρες άνευ προηγουμένου, φολκλόρ εκδηλώσεις, είναι σα να ζουν σε ένα διαρκές εθνικιστικό πανηγύρι. Επειδή υπάρχουν άνθρωποι στην Τουρκία που ούτε Ερντογάν ψηφίζουν και θέλουν να πιστεύουν ότι ανήκουν στη Δύση, όποιος καταφέρει να μιλήσει μαζί τους θα καταλάβει. Το θέμα είναι πόσο θα τραβήξει αυτό. Ο Έρντο το έργο το βλέπει: στη Συρία τώρα κερδίζουν, αλλά τα πράγματα μάλλον δεν θα είναι για πάντα έτσι, στην Αν.Μεσόγειο έχει καταφέρει με λεονταρισμούς να κερδίσει λίγο χρόνο, αλλά αν τα κοιτάσματα αποδειχτούν πλούσια, ξέρει ότι… Read more »

sotbak
Member

Συμφωνώ: ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας

sixxer
Guest
sixxer

Μα ξεχασατε τα Apache…ενταξει εσεις εχετε το δικαιωμα…
Δικαιωμα που δεν εχουν οι γειτονες ομως

PROMAXOS1
Member
PROMAXOS1

Οι γείτονες είναι που δεν τα ξεχνάνε. Είναι το μόνο οπλικό σύστημα που αναφέρουν, έντρομοι σχεδόν, στην βαριοπούλα.

stergios21
Member
stergios21

φοβερο το κειμενο…οαση λογικης μεσα στα παραλογα που διαβαζουμε τελευταια

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Ένα θα πω, ανατολικη θρακη ένα ωραιο αρματικο εδαφος….ας βαλουμε λιγο χερι στον κωλο της Πολης….

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης

Έγραψες φίλε!!!!

Manolis
Member
Manolis

Ξεχασατε κατι αγαπητοι φιλοι: οποιος αποφασισει να περασει το Ρουβικωνα, θα εχει να αντιμετωπισει τη συσσωρευμενη αγανακτηση των Ελληνων. Αγανακτηση για ολα και για ολους: την “οικονομικη” κριση, τους υπο ορους και προυποθεσεις “συμμαχους” και εταιρες-εταιρους, την βαθια ριζωμενη πικρα του 1974 και το θυμο για οσα εκαναν οι ανατολικοι μας “συμμαχοι” απο τοτε στα ελληνικα κρατη. Ολα πανω στο κεφαλι τους θα ξεσπασουν, ολα αυτοι θα τα πληρωσουν, μεσα σε ενα τρελλο ντελιριο ανταποδωσης. Γιατι οι Ελληνες (ορθα) δεν επιθυμουμε τον πολεμο. Οταν ομως μας τον επιβαλλουν, θα παμε χαρουμενοι και τσαντισμενοι και θα φαμε λαρυγκια. Οπως το ’40.

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Σωστα Μανο.

Μ.Ε.Τ.
Guest
Μ.Ε.Τ.

Σας διαβάζω χρόνια, αλλά πρώτη φορά σχολιάζω, συγχαρητήρια πιάσατε το σφυγμό του μέσου Έλληνα…

HELLAS
Guest
HELLAS

Συγχαρητήρια αγαπητή πτήση!Καιρός ήταν κάποιος να πεί τα πράγματα όπως είναι!Μακάρι όλοι οι Έλληνες/ιδες να μπορούσαν να διαβάσουν το παρών άρθρο και οι πολιτικοί (εντός και εκτός Ελλάδος)…

Can
Guest
Can

I dont agree with your title dear Autor. Because no one will win here….Either you will prevent Turkey taking an Island or not, but as mentioned especially these little crapy (Just look at Kardak, even goats would not like to stay on it) Island will come for both sides for a heavy price. I dont underestimate Greece strenght especially in Aagis, but you should also not understimate Turkeys real strenght. You cant know its strengh for sure, because Turkey has a Defence Industry and shows the equipment it wants you to know, and keeps the critical ones secret. How many… Read more »

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

We don’t want to prevent Turkey taking an island, we want to strike deep in the heart of eastern thrace, take care….

Can
Guest
Can

With what will you do this? Did read how many Tomahawks the US needed to destroy an Airbase from Syrian Army lastly?
50-90 SCALPs will be not enough for Turkey believe me…
Turkeys Deep Strike capabilities are stronger then you can know, with its Rocket-Missiles and Cruise-Missiles.

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Hahahhahhahahaha you are funny indeed, I speak for a multi-operational, joint fist, including armor, Mech infantry, airborne infantry, anti-tank (both from air and ground platforms), SOFs, PGMs and conventional munitions for CAS, SRBMs like ATACMS, even naval PGMs, like Exocet blk3s from FACs or subs, a greek blitzkrieg mate.

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Our goal is clear, take ground advantage in turkey’s soil and inactivating major military infrastructure for the day after….. As for our SCALPs, hmmm, this is a gift to some strategic spots in Anatolia….

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Hellas is a great European military power, not a ragtag militia like SDF….

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Aγαπητη Πτηση καντε μπλοκ τον τουρκακο παραπανω, δεν εχουμε χρονο να κανουμε κουβεντα με τριτοκοσμικούς φτωχούληδες.

efstathios
Guest
efstathios

my dear friend except 90 scalp the greek armed forces have about 170 ATACMS,40 MM40 Block 3(soon 56), 40 AGM-154 JSOW and we hope soon some scalp naval (fremm frigates,214 subs)with extra exocet MM40 Block 3

neverwill
Member

You are missing a little detail , we are not americans .

Kωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Ohhhhhh dear god……, ” strike deep ”, a greek armored and airborne blitzkrieg mate..wake up!!

Thras
Member
Thras

You really think our Scalp’s are the only weapons that can reach you? Oh you are so mistaken, many of your major cities will be under constant artillery fire. It will be like nothing you ‘ve seen before. You think Afrin is war? You can try us and see what’s like if the opponent really hits back!

Beware, winter is coming!

PROMAXOS1
Member
PROMAXOS1

With Leo 2 A6/A4, PzH & Apache. The half of the tourkish Leo 2 A4, M60 Sambra (by far inferior to A6) and Firtina are in Syria & Cyprus. Our 4th Corp will have a great in size but weak opponent.

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Dear CanCan

We do not underestimate noone. NOONE, neither the ant, neither the flower, neither the sword.

It’s not Greeks that set the theme of borders and lands and attacks and gas resources and Treaty of Lausanne, but Turkey, and Turkish parliament leaderships and Erdogan himself.

Erdogan invite Greeks to Sagarios, and claim to push Greeks to the sea back again.

Just remember the words of Erdogan and that of Turkish leadership, newspapers, Tv channels, Turkish public opinion, etc

Just have passion, in the name of God and Just.

==========================

Can
Guest
Can

Dear Neighbour, i had this impression before… I think your Greek Medias are exaggerating these whole thing about Erdogans words. Because I follow Turkish Media, pro and none Pro AKP daily and I can say, the “crisis” with Greece is either never mentioned or just between the lines in Turkish Media. If you follow Erdogans sayings, you will see that he also mentions Greece between the lines or just before his voters! Of course you cant know, this the electioneering propaganda has already begun in Turkey. And these Guy knows how to talk, to get the votes of the nationalists… Read more »

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

@ Can
…You should not worry about what you see what Turkey has, but what Turkey has and doesnt show you!..”

Wow !!!!!!!!!!
…as if you know each and every weapon Greece has…
Whatever….that’s how we want to be…arrogant…as usual…

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

@ Can
…You should not worry about what you see what Turkey has, but what Turkey has and doesnt show you!..»

Wow !!!!!!!!!!
…as if you know each and every weapon Greece has…
Whatever….that’s how we want YOU to be…arrogant…as usual…

Manolis
Member
Manolis

I think we learned about Yildirim a bit earlier than turks learned about the cypriot BUK’s, for example. And believe me, there are a lot of people there, eager to show us secrets . Have you found the 2nd S300 battery or not yet?

dimitrov
Member
dimitrov

Μπράβο, μπράβο γουστάρω. Θα γίνει και τπτ με την εφεδρεία? Εμείς οι 40κάτι στο πηγάδι αφοδεύσαμε?

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

O Α/ΓΕΣ εχει πλανο αρκει να το κανει πραξη.

dimitrov
Member
dimitrov

ε άντε να το δούμε το ρημάδι …. τώρα που έχουμε χρόνο ….

Πέιος Χάρης
Guest
Πέιος Χάρης

Μπράβο στην Π&Δ.

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

Etsi

Παναγιωτης Γιαννοπουλος
Guest
Παναγιωτης Γιαννοπουλος

Πατριωτισμος θα ηταν…….αν ολα αυτα τα χρονια ……γραφαμε και κανα αρθρο, για τα Δισ στις μιζεσ για τα εξοπλιστικα….πατριωτισμοσ θα ηταν να καναμε κα μια ερευνα να ξεμπροστιαζαμε τουσ υπουργουσ…τουσ στρατιωτικουσ τισ πολιτικεσ και στρατιωτικεσ ηγεσιεσ που υπεγραφαν με 15% μιζα……..θα ηταν πατριωτισμοσ αν γραφαμε πωσ ακριβωσ αλλαζαν χερια καθε 2 μηνεσ τα ναυπηγεια……πωσ τα υποβρυχια………πληρων0νταν πριν παραλειφθουν για να κανε ο κυριοσ Σαφασ διακοπεσ……..πωσ απαξιωνονταν η αμυντικη βιομηχανια για να πουληθει κοψοχρονια……..πατριωτισοσ θα ηταν να μαθαινε ο κοσμοσ μεσα απο τισ σελιδεσ………ποια οπλικα προτειναν οι αξιωματικοι και ποια τελικα αγοραζονταν…(πωσ πηραμε δηλαδη(π.χ) ΤΟR-crotale και οχι ADATS …πατριωτισμοσ θα ηταν… Read more »

tsimuha
Guest
tsimuha

“πωσ πηραμε δηλαδη(π.χ) ΤΟR-crotale και οχι ADATS …”

Eυτυχως που πηραμε TOR και CROTALE καθως αυτα τα συστηματα ειναι σε υπηρεσια και εχουν αναβαθμισμενες εκδοσεις ενω το ADATS το εφαγε η μαρμαγκα,o μοναδικος χρηστης πλεον ειναι η Ταυλανδη.

kaftipiperia.com
Guest

Μπράβο στην Πτήση για το άρθρο της..

Can
Guest
Can

What i forget to mention….
Both sides should try to overthrow here its national proud and should try to find
an agreement based on the special circumstances in the Aegis.
As i first saw a picture of Kardak, I thought probably not even the goats would want to have these crapy Island. But two nations nearly went to war for this crapy little thing…

Alexandros
Member

Tell me Can what the average Trkish guy things about Greece the Aegean and the Islands and what it is that they want exactly?

Alexandros
Member

I mean it’s the Aegean that you think that Turkey is a big country and it needs space to function properly. Turkey needs from Greece to give something? For what?

Theo
Guest

Dear Can, circomstances in Aegean sea are very clear (and will always be): Greece takes it all and Turkey is out.

Please have in your mind that Greece does not need Yildirim or Iskander missiles to hold an island, except (as you say) some rocks that we could rent to Mr. Erdogan or the other guy named Kilincharoglou.

I see that they love Imia (Kardak) so they could pay some money to rent them, if this is going to make them happy (and their animals as well).

Nikolas K
Guest
Nikolas K

Dear Can, the agreements for Aegean exist since many decades now and they are called International Treaties. I remind you that modern Turkey has signed them also. So, nothing to talk about. But if Turkey insists in making new agreements, then sorry my friend but our guns will talk.

G3
Guest
G3

kardak? Seriously? Kardak?

Thras
Member
Thras

There is nothing to discuss with you about the Aegean. It’s ours, period. If you want it you can’t have it on negotiations table, you have to come and get it…

tallyhogr
Guest

Agreements = International Treaties
Yeap, both Turkey and Greece have signed them loooong ago. Nothing to discuss on this matter anymore. Now, if you decide that you are unhappy with what you signed you can use your “toys” and try to claim our land. We will meet you at the border bringing our own “toys” as well.

It will not end well for anyone, but at least we will be defending our homes. Our sacrifice will be noble.

Greg
Member

Τί έγινε ρέ παιδιά; Σάν πολλές ιαχές ακούω ένθεν καί ένθεν. Τόσο σοβαρά είναι τά πράματα;

ilias35
Member
ilias35

Δυστυχως, πολυ!!!

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης

Ας ελπίσουμε να μην βρεθούν κοιτάσματα γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε (να μας κάνουν οι αγαπητοί “σύμμαχοι”) αφρικανική χώρα προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν. Τότε θα καταλήξουμε σε διαγωνισμό στησίματος με την γείτονα και δεν νομίζω πως θέλω να δω τον νικητή (ή τη διαδικασία) σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Καλοί και απαραίτητοι οι εξοπλισμοί, υψηλό το φρόνημα από την πλειοψηφία του πληθυσμού μας, αλλά – κακά τα ψέματα – διπλωματία χρειαζόμαστε κι εκεί άλλος έχει παραδοσιακά το πάνω χέρι.

Κωνσταντινος Κλαδιανος
Guest

”Ας ελπίσουμε να μην βρεθούν κοιτάσματα γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε (να μας κάνουν οι αγαπητοί «σύμμαχοι») αφρικανική χώρα προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν” Μια δυτικη χωρα με κρατος δικαιου και μετοχος του σκληρου ευρωπαικου πυρηνα δεν μπορει να γινει ”αφρικανικη” χωρα, μην ψάχνουμε μυθους περι ”εκμεταλλευτων”, όπως επισης αρκετα με τον μυθο περι τουρκικης διπλωματικης υπεροχης αγαπητε: http://www.onalert.gr/stories/poso-apotelesmatikh-ellhnikh-e3wterikh-politikh/63849 του Δημήτρη Καιρίδη.

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης

Ωραίο άρθρο με μια σημαντική παράλειψη κατά την γνώμη μου: Τα ανίσχυρα κράτη, προκειμένου να αποκτήσουν το πάνω χέρι σε σχέση με αλλά ομοειδή (πάνω-κάτω) κράτη, τάζουν στους ισχυρότερους. Νικητής ο τάζων (και παραγγέλνων) τα περισσότερα. Εκεί κολλούσε & ο “διαγωνισμός στησίματος” που ανέφερα στο σχόλιό μου. Οι γείτονες παραδοσιακά κερδίζουν στο γονάτισμα. Αγοράζεις; Δίνεις προνόμια στις εταιρείες μου; Σε στηρίζω με την σειρά μου. Τα υπόλοιπα είναι για μαζική κατανάλωση.

CKfurious
Member
CKfurious
korkmaz
Guest
korkmaz

ne zaman dost olacağız. yapmayın yunanistan ve türkiye kardeş ülkelerdir. osmanlı hiç bir zaman yunanistanı asimilasyon yapmamıştır. eğer öyle birşey olsaydı yunanistan türkçe konuşuyor olacaktı. cumhurbaşkanınız Pavlopulos, “Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız” dedi. sakin olun. kışkırtmalara rağmen dost ve komşu kalacağız

Theo
Guest

Τέτοια φιλία να την βάλετε εκεί που ξέρετε…

zapata
Guest
zapata

Αγαπητη Πτηση, το τελευταιο σας αρθρο -με ολο το σεβασμο- ειναι ισως το χαμηλοτερου επιπεδου που εχω διαβασει σε αυτη την ιστοσελιδα αλλα και γενικα. Θα ελεγα με ανεση ειναι ανταξιο διευθυντου δημοτικου σχολειου που αναφωνει λογο την 25 Μαρτιου εν ετει 1982 (με ΠΠΟ!) Λυπαμαι, λυπαμαι πολυ αλλα αντιφασκετε με τα ιδια τα γραφωμενα του ιστοτοπου σας οταν γραφατε οτι δυστυχως η τεχνολογια παντα κερδιζει! Και δυστυχως η τεχνολογια ειναι με τους απεναντι. Μου θυμιζετε τυπο που γνωριζωντας οτι ερχονται τα δυσκολα, προσπαθει να εμψυχωσει το λαο (populous). μονο που ξεχνατε ισως οτι ο μεσος Ελληνας απεχει απο τον… Read more »

Φίλιππος
Guest

Αγαπητή Πτήση…Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να μην έβλεπα ποτέ τέτοιου είδους άρθρο στο site σας. Πρώτον γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ήθος, την ποιότητα και την επιστημονική και δημοσιογραφική αρτιότητα που μας έχετε συνηθίσει. Δεύτερον γιατί δεν θα το δημοσιεύατε ποτέ αν δεν υπήρχε πραγματικά κάποια πολύ ειδική και κρίσιμη κατάσταση που να το επιβάλει. Δεν κρύβω πως το δεύτερο με προβληματίζει πολύ, κανείς στην Ελλάδα δεν έχει ούτε επεκτατικές βλέψεις ούτε μίσος ενάντια στον Τουρκικό λαό, αλλά αν πράγματι ο παράφρων ηγέτης τους αυτή την περίοδο αποφασίσει πως θέλει να χυθεί αίμα εκατέρωθεν για λόγους ανεξήγητους στον κοινό… Read more »

ilias35
Member
ilias35

Οτι πρεπει ειναι το αρθρο τη δεδομενη στιγμη. Η ΠΤΗΣΗ πρεπει να εξυπηρετει και αλλους σκοπους περα απο την ενημερωση στην αεροπορικη και διαστημικη τεχνολογια. Αυτη ειναι η παραδοση της. Ετσι ξεκινησε και ετσι πρεπει να ειναι. Δυστυχως τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα.

ilias35
Member
ilias35

τις προηγουμενες ημερες μας περασε ξωφαλτσα.

Σωτήρης
Guest
Σωτήρης

Το μόνο σοβαρό ηλεκτρονικό περιοδικό. Μπράβο για την στάση σας.

Hayal gucunun kuvveti
Guest
Hayal gucunun kuvveti

I admire the imagination of the Greeks, I would like to teach you history lessons for a long time, but I do not need it, you have forgotten that we have governed you with 1 governor for 400 years, in fact the greeks are a puppet state and you do not understand this, you are low enough to see yourself as a competitor, you can feel the sea belonging to you, but the Aegean name is Turkish and a Turkish sea, even the Turkish armed forces are trying new technologies in the Aegean and your new corvette has stopped for… Read more »

Theo
Guest

Your knowledge in history is very small, about 700 years (when mongols immigrated for far Asia to minor Asia). By the way the first wave of Turks were tottally converted in Christianity…

You know, history starts long before mongols immigration. Do you?

ps: “”but the Aegean name is Turkish”” , Seriously???

Em.Ti
Member
Em.Ti

Dear Hayal, thank you very much for your effort in commenting here. Please note that the Aegean Sea is named after the King Aegeas of Ancient Athens. I’d be more than interested to hear your side of the story in naming the Aegean Sea. The same goes with your version of history about turkish nations in the general vicinity of Eastern Mediterranean. We are more than happy with the evolution of Turkish technology and we are proud of your achievements. It is nice to see a neighboring country thriving. Also, it makes the challenge bigger for us! Defeating you will… Read more »

efstathios
Guest
efstathios

dear Hayal gucunun kuvveti
Turkish armed forces technologies are about 10-15 behind from all west technologies that greek arrmed forces use today (patriot,s-300,scalp,u-214,MM40 Block 3,m2000-5,leo2hel,AH-64 Apache, PzH 2000 etc)

Tasos Prasinos
Guest
Tasos Prasinos

Έλα να ξεπιανόμαστε σιγά σιγά. Σάκος εκστρατείας check.

DEAD KENNEDYS
Guest

Συγχαρητηρια στον συντακτη του αρθρου.

evaggelos
Member
evaggelos

ωραια ολα αυτα αλλα αμα γινει πολεμος λετε αυτοι που ειναι φυλακη να μην πολεμησουν? θα το κανουν και με χαρα.Το ανεκδοτο οτι θα πεσει ο ερντογαν και σωθηκαμε λες και τα αλλα μπουμπουκια ειναι καλυτερα.επισης ποτε ακριβως νικησαμε την οθωμανικη αυτοκρατορια? αν θυμαμαι καλα μας ειχαν παρει φαλαγγι κι αν δεν ηταν οι μεγαλες δυναμεις τιποτα δε θα γινοτανε.εμφυλιος γαρ.

Mirage
Member
Mirage

βρε βρε βρεεεεε καλως τον γειτονααααα. περνα μεσα μη ντρεπεσαι……

ΓΙΑΝΝΗΣ 1.
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1.

Δεν μπορεί να γίνει πόλεμος μεταξύ 2 χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ένα τοπικό θερμό επεισόδιο που θα έχει διάρκεια το πολύ 6 ώρες και θα λήξει κατόπιν ,,πυροσβεστικής,, παρέμβασης των μεγάλων δυνάμεων. Επίσης, μία ελληνο-τουρκική σύρραξη θα είναι κυρίως αεροναυτική. Η Τουρκία δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα. Αν ήθελε θα τον είχε κάνει από χρόνια. Σε ότι αφορά την πρώτη φράση που έγραψα, κάποιος κάπου αλλού μου απάντησε μία μία λέξη. Κύπρος. Για να το προλάβω να μην μου απαντήσει κάποιος εδώ το ίδιο, το 1974 δεν ξέσπασε πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας ενώ η… Read more »

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης

Τα είπατε όλα. Όσα νιώθουμε οι Έλληνες. Μπράβο σας. Οι απέναντι το ξέρουν πολύ καλά ότι θα φάνε τα μούτρα τους αν τολμήσουν να κάνουν το οτιδήποτε.

G3
Guest
G3

You were transformed from Turkmen/ Asian Mongols to Turks after the battle of Matzikert…. Where and what are your roots? What are you doing here?

Every neigboring country has problems with you…you ve invaded everyone… Well isn’t that an issue?

Just work, live peacefully and joyfully and thrive…. war is bad….

But you will be torn apart if you invade, you are going down with a big clash….

G3
Guest
G3

I don’t mind Turkey, I mind genocides, wars, and war/ death cultures.

Most Turkish people probably are nice people.

Don’t get manipulated

Σταύρος
Guest
Σταύρος

   A Persian general sent a letter to the admiral of Lacedaemon Lysander, who threatened to pass through his country by fire and iron. “If I go into your country”, he wrote, “I will not leave anything standing, I will fire it. I will break down your temples. I Will, I will, I will” … Lysander, in that multifaceted letter of threats, replied in his own letter, containing only one word: “If.”… Ένας Πέρσης στρατηγός έστειλε γράμμα στο ναύαρχο των Λακεδαιμονίων Λύσανδρο, με το οποίο τον απειλούσε ότι θα περνούσε δια πυρός και σιδήρου την πατρίδα του. Αν μπω στη χώρα… Read more »

George
Member
George

Η Τουρκία είναι πολύ προσεκτική στο τι κάνει (προφανώς όχι στο τι λέει). Για να πάει στο Afrin έκανε συμφωνίες με όλους. Μόνο τους Κούρδους δεν ρώτησε, Εριχνε επί μήνες άδεια για να καταλάβει αν την παίρνει. Κι αυτό γιατί την έχει στοιχειώσει για τα καλά η συνθήκη των Σεβρών. Και οι δύο προκλήσεις το πιθανότερο είναι ότι ήταν ¨προκλήσεις” Στα Ιμια έπεσαν πάνω στο πίσω μαύρο τμήμα του περιπολικού μας μέσα στη νύχτα, στον Εβρο το πιθανότερο οι δικοί μας να πιάστηκαν από τμήμα που αποστολή είχε να πιάνει Τούρκους στρατιωτικούς και απλά δεν ξέρανε τι γίνεται σε αυτές… Read more »

ThanosD
Member
ThanosD

Οι συντάξεις ειναι 12 δις περιπου και οι εισφορές περιπου 8-9 δις ευρω τωρα στην κριση…Η σύνταξη δεν ειναι παροχή,ουτε μισθός είναι χρήματα που πληρωνει ο καθενας μας για αυτό το σκοπό.Τα συνολικα εσοδα του κράτους ειναι περιπου στα 50 δις …και με αυτα πρεπει να εξυπηρετηθει ενα χρέος 350 δις ευρω απο τα οποια το 25 % εχει αφετηρία αμυντικες δαπανες…

George
Member
George

Οι συντάξεις είναι το 17,5 του ΑΕΠ και το ΑΕΠ 180 δις. Μια αναγωγή δείχνει τα πραγματικά νούμερα. Το ποσοστό είναι ~ διπλάσιο της Κύπρου. Είναι και ο λόγος που η Ελλάδα χρεοκόπησε μια και ο προυπολογισμός (με δανεικά) έβαζε άλλα τόσα στις εισφορές ως μη όφειλε. 200 δις σε 12 χρόνια! Οντως οι αμυντικές δαπάνες πρόσθεσαν 24 δις στο χρέος αλλά είναι ελάχιστο μπρος στο άλλο. Αυτά έχουν ήδη γίνει και δεν αλλάζουν. Το θέμα μας δε είναι εκεί αλλά στο ότι η χώρα δίνει σήμερα ούτε 1/2 % του ΑΕΠ για εξοπλισμούς. Αυτό είναι παράλογο. Και παραλογισμοί σε… Read more »

photographix
Member
photographix

Η αποψη μου ειναι το αρθρο ειναι χαραμισμα φαιας ουσιας συγγραφικων και αλλων ικανοτητων. Και γενικα τσαμπα χαραμιζουμε φιλολογια πολλοι απο εμας. Ολοι ξερουμε ποια ειναι η δουλεια του καθενος, το καθηκον, οι υποχρεωσεις, και θα πρεπει να επικεντρωνομαστε σε αυτα. Δουλεια και αποτελεσμα. Να κοιταμε τη δουλεια μας και το επιπεδο μας. Και δεν καταλαβαινω τι θελουν οι φιλοι τουρκοι σε αυτο το Blog. Τοσο πολυ ελευθερο χρονο εχουν με την οικονομικη ευημερια που τους … διακρινει ? Εχουν ενα σοβαρο προβλημα λεγεται δικτατορια, ολοκληρωτισμος, φονταμενταλισμος, διαφθορα, πολιτισμικός μεσαιωνισμος, με αυτο θα επρεπε να ασχολουνται.

Zipo's
Guest
Zipo's

Ζήτω το έθνος !!!

Kanenas
Member
Kanenas

Αγαπητή Πτήση , ίσως να ήταν απολύτως θεμιτό να μην δημοσιεύεις σχόλια τα οποία ξεπερνούν τα όρια της κριτικής και δρουν ως προπαγάνδα πεμπτοφαλαγγιτών .Και αναφέρομαι ειδικά στα σχόλια των πρακτόρων της ΜΙΤ , τα οποία εκτός από εχθρικά , είναι και βασανιστικά , ιδίως όσον αφορά στο επίπεδο χρήσης της Αγγλικής γλώσσας. Εκτός αν επιθυμείς να μας διατηρείς εν εγρηγόρσει και ταυτόχρονα να επιδεικνύεις το αξιοθαύμαστα υψηλό γραμματικό επίπεδο των αναγνωστών σου.

Δημήτρης Τριανταφύλλου
Guest
Δημήτρης Τριανταφύλλου

Γιατί δεν βλέπετε την πολιτική πίσω από όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Για ποια μέθη από τις νίκες των τούρκων στην Συρία; Ποιον πολεμούν; Τι μέσα αντιπαραβάλουν; Γαυγίζουν ανατολικά γιατί γνωρίζουν πως δεν αντέχουν 2ο μέτωπο. Θέλουν να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνουμε κάτι, γιατί γνωρίζουν την γύμνια τους που ξεδιπλώνουν καθημερινά με την επιχείρηση slow motion στην Αφριν. Ο ερντογαν προσπαθεί να συσπειρώσει το κόμμα του και τον λαό γύρω του. Η υποβάθμιση της S&P την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για έναν αγώνα με προκαθορισμένο το αποτέλεσμα. Ένα σαλπισμα σε αυτούς που νομίζουν πως η τουρκία ακμάζει.… Read more »

Maverick
Guest
Maverick

Συνχαρητηρια για το υπέροχο και άκρως αληθινό άρθρο σας. Ευτυχώς που υπάρχετε σαν όαση μέσα σε αυτό το χάος των σαιτ που γράφουνε καθαρά και μόνο για πολιτικά τους συμφέροντα, και μόνο ψεύτικες είδησεις

Αναστάσιος
Guest
Αναστάσιος

Μία σημαντική επισήμανση που ανατρέπει τα λόγια του ερντογάν.Όσες φορές νίκησαν οι τούρκοι,είχαν όλους τους ‘συμμάχους’ μας στο πλευρό τους.Αρκεί μία ματιά στην ιστορία.Κανείς δέν μπορεί να νικήσει όταν ο εχθρός υποστηρίζεται από παντού.Όταν σε δένουν τα χέρια και ο άλλος σε χτυπάει τότε η νίκη του είναι βέβαια αλλά δέν λέγεται νίκη αλλά ΘΥΛΗΠΡΕΠΙΣΜΟΣ.

Ilker
Guest
Ilker

Erdogan is making those statements only for internal political reasons.In fact in Turkey nobody cares about Greece.Look at our newspapers and you will see not a word about Greece. However greek news are full with anti Turkish propaganda.Greeks always make turkey as a obsession in their mind.We have bigger problems to care about and for many years we dont see Greece as a rival or a threat against us.Turkish people are not bad ,evil or warmongers as you think.I admit that we are not the best neighbours as you would choose but neither as you.Greeks always make propaganda about Cyprus… Read more »

Thras
Member
Thras

You are very badly misled by your own propaganda. There were no murders or rapes in Cyprus. There was a coup, there was an invasion and occupation in nothern Cyprus critisised by the UN. You have done what Sadam did to Kuwait in Cyprus. There half the world fought Iraq, but you are left bragging in Cyprus, murdering and taking over land and homes. 200.000 Cypriots were forced to move to free sector and you brought colonels from turkey to populate the occupied part of the island. All these are crimes of war wich have been left unpunished… PS1: There… Read more »

Em.Ti
Member
Em.Ti

Dear Ilker, Thank you for your taking the time to comment in here, although most of your compatriots do not care about us. I’d me more than happy to know what sparks your interest about us. Are you obsessed about Hellas? You see we here are not obsessed about Turkey, but we cannot do otherwise; you keep wanting to have access in the Aegean sea, you keep wanting to expand. We would not care about you doing that, but there is this problem that you want to expand over our lands. You have done so successfully in the past, unfortunately… Read more »

thomas_bat
Guest
thomas_bat

εδώ προχτές στην Tούμπα κοντέψαμε να φαγωθούμε μεταξύ μας ανάμεσα σε βόρειους k νότιους κι αύριο σαν αδέλφια θα πάμε να πολεμήσουμε το σουλτάνο.. να πάρουμε και την Πολη ακολουθώντας τους ηγέτες μας (τωρινούς κι εν αναμονή…) κούνια που μας κούναγε..

panos58
Guest
panos58

Χωρίς διάθεση αντιλόγου και χωρίς να είμαι ιστορικός, αλλά προσπαθώντας να διαγιγνώσκω τα διδάγματα της ιστορίας, έχω την υποψία, πως το πρόβλημα του εθνικού διχασμού, που όντως μας ταλανίζει σε μόνιμη βάση, ίσως να μην είναι το μοναδικό μας πρόβλημα! Στο Ματζικέρτ φαίνεται να κυριάρχησε η σύγχυση και η παρεξήγηση στις δυνάμεις των Βυζαντινών, με αποτέλεσμα την πρόωρη αποχώρηση! Ακόμα και στην προέλαση στον Σαγγάριο, οι Tούρκοι δεν φαίνεται να πέτυχαν νίκη μιά κι έξω(βλ. Wikipedia, υποθέτω μιά αντικειμενική πηγή πληροφόρησης…) Μήπως το πρόβλημα μας βρίσκεται στην προβληματική τακτική στόχων/μεθόδων, κάτι, που ενδεχομένως ευθύνεται για πολλές από τις εθνικές μας… Read more »

jasonark
Guest
jasonark

“Μόνο η διχόνοια μπόρεσε να κερδίσει τους Έλληνες στο πεδίο της μάχης, και αυτό έγινε το 1897, 1922 και 1974. Θυμόμαστε αυτές τις ημερομηνίες, αλλά είναι δεκάδες άλλες που η Ελλάδα κέρδισε.” Δεκάδες; Μια δεκάδα μόνο θα αρκούσε να μας πείσει για την ισχύ του επιχειρήματος. “Αλλά ιστορικά, η ύπαρξη της Ελλάδας οφείλεται στην ικανότητα των Ελλήνων να νικούν τους Τούρκους στο πεδίο της μάχης. Αλλιώς ακόμη θα είμασταν υπό τουρκικό ζυγό.” Αν δεν είχαμε το Ναβαρίνο δεν θα είχε πετύχει η επανάσταση. Απλά αντί για οθωμανό τούρκο θα είχαμε οθωμανό αιγύπτιο αφέντη. Τα κάναμε μαντάρα και ήρθαν οι ξένοι… Read more »

Παρις
Guest
Παρις

Πολύ ωραίο κείμενο. Θυμίζει πτήση ανύψωσης ηθικού στα νησιά.
Δύο παρατηρήσεις μόνο.
Ξεχάσατε τον εμφύλιο του 1822-24 που κόντευε να διαλύσει την επανάσταση.
Το 1922 ο Ελληνικός Στρατός δεν ηττήθηκε, αποχώρησε.
Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι εθνικιστικές κορώνες, οπότε μην απολογείστε. Αρκετά με τον φόβο να μην παρεξηγηθούμε.

George K
Guest
George K

Μόνο που έχουν μπει τα μεμέτια και σχολιάζουν είναι αρκετό…, και λέει πολλά… smile
Αφήστε τους να ονειρεύονται…

Δημητρης
Guest
Δημητρης

Εξαιρετικό κειμενο. Αποψη μου είναι πως έχουμε ήδη μπει σε μια κατάσταση αναθεώρησης του status quo της περιοχής με έπαθλο τον διαχειριστή της. Αν δεν φανούμε ηττοπαθείς ώστε να μας προσπεράσουν, η Ελλάς είναι η μόνη κοινώς αποδεκτή χώρα στην περιοχή για να αποκτήσει αυτον τον ρόλο – και μιλάω για διαχείριση των νευραλγικών κόμβων, Στενά – Αιγαίο – κεντρικη και ανατολική Μεσογειος. Φυσικά αν γίνει αυτό θα γίνει μέσα από δύσκολες καταστάσεις και ως λύση νέας Γιάλτας και με ένα κράτος το οποίο θα συνεχισει/διαδεχτει την σημερινή Ελλάδα με σαφώς πιο πολυεθνική ομως μορφή τύπου Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μέχρι τότε… Read more »

Dimitris
Guest

Τ εγινε ειναι ανησυχα τα μεμετια και σχολιαζουν τοσο πολυ τ αη σηχτηρ μπορει να μεταφραστει στ αγγλικα η το καταλαβαινουν κ ετσι;

dimitrov
Member
dimitrov

δε βάλατε και το δικό μου που τους τα έχωνα χτες, στους πυγιστές να γίνει της μουρλής ….. τα ήθελε ο αφδρώνας τους ……. άφεριμ

Προβοκάτωρ
Guest

Σοβαρά τώρα, τόσο ******* είστε σύντροφοι?
Τρολάρουν τουρκοτρολ ή συριζοτρολ και τσιμπάτε?

dimitrov
Member
dimitrov

Έχει πλάκα. Το περιοδικό το διαβάζουν και οι Τούρκοι! Ή ακόμα χειρότερα συριζοτρόλ. Αν συνεχίσουν λέω να το πάω στα άκρα. Να τους απειλήσω πως θα στείλουμε τον κυρ Φώτη τον Κουβέλη να τους ξηγηθεί.

Manolis Psarakis
Guest

Αρθρο αγανακτησης.. Ειδικα τα σχολια…. Καντε υπομονη εκει στα γραφεια και εχει ο θεος

Spyros
Member
Spyros

Rock-n-Trollers!

Greg
Member

Μήπως αντί νά επικαλούμαστε τό (όχι πάντα) ένδοξο παρελθόν μας, νά αναφερόμαστε (απειλητικά;) σέ συγκεκριμένα αξιόλογα (μέν, επαρκή όμως;) οπλικά μας συστήματα καί μονάδες (Ζ ΜΑΚ!!) καί νά τούς υπενθυμίζουμε τήν στιγμιαία έλλειψη έμπειρων στελεχών (λές καί δέν τό ξέρουν οί ίδιοι), ξεχνώντας τίς δικές μας διαθεσιμότητες μέσων αλλά καί τή λειψανδρία, προκαλώντας τά ειρωνικά τους σχόλια καί στηρίζοντας μέ αστήρικτο τρόπο τό ηθικό μας, θά ήταν ουσιαστικότερο νά ξεκινούσαμε σάν χώρα, άμεσα καί διακριτικά, μιά προσπάθεια ταχύρρυθμης ανάκαμψης τής αμυντικής μας ετοιμότητας; Γιατί όταν ένας σκύλος σού γαβγίζει απειλητικά καί δέν μπορείς νά τόν αποφύγεις, κοιτάς νά βρείς ένα… Read more »

Nikolaos
Member
Nikolaos

Οι καιροί είναι πονηροί και η αδράνεια δεν συγχωρείται. Πέρα από τα αυτονόητα και πολυσυζητημένα περί άμεσης πλήρωσης κενών σε ανταλλακτικά και όπλα και αύξησης θητείας, συνεχείς ασκήσεις επιστράτευσης με κλήση ακόμη και λευκών απολυτηρίων, που μπορεί να χρειασθούν σύντομα. Να ξεσκουριάσουμε λίγο και να θυμηθούμε τα όποια skills κατορθώσαμε να αποκτήσουμε κατά τη θητεία. Η φοβία για τον πόλεμο πρέπει να υπερβαθεί άμεσα, δεν μας τιμά ως έθνος και ως κοινωνία. Η ώρα του πολέμου σημαίνει κάθε μερικές δεκαετίες για κάθε έθνος, είτε το επιιθυμεί ή όχι. Ο εχθρός εκτελεί ήδη περίτεχνες ψυχολογικές επιχειρήσεις, όχι μόνο με την επίδειξη… Read more »

ilias35
Member
ilias35

Πραγματικα όπως σωστα εχεις διαπιστωσει, έχει ενεργοποιηθεί ολος ο μηχανισμος ψυχολογικων επιχειρήσεων της Τουρκίας. Τα πραγματα πριν μερικες ημέρες οδηγουσαν ολοταχως σε θερμό επεισόδιο οι δε, ασυντόνιστες και σπασμωδικες ενέργειες στις οποίες προέβησαν Έλληνες αξιωματούχοι θα μας εβγαζαν και φταίχτες επιπλέον, κατι, που με μεγαλη ευχαριστηση θα καταπιναν οι εταιροι μας. Οι τουρκοι εδώ και παρα πολλα χρόνια διατηρούν έναν τεραστιο, πολύπλοκο και ιδιαίτερα κοστοβόρο μηχανισμό προπαγάνδας, τα πλοκάμια του οποίου φτάνουν σε όλα τα επίπεδα της ΄παγκόσμιας κοινης και ”ελιτ” γνωμης, χτηματοδοτουμενος από απορρητα κονδυλια, που προερχονται ως επι το πλειστον, από παράνομες δραστηριότητες. Εμεις ασυντόνιστοι και τραγικοι παιρνουμε… Read more »

G3
Guest
G3

Dear Turks,

Just abide to the international law and treaties and get on with your lives and development……

You know, be human and civilized…. I am sure many of you are, thing is you get manipulated really easy by war and death culture of your government….bury the hatchet, abide with international law and be happy and prosperous….

If you are foolish enough to invade, we will have great damage in our country, but you will have no country at all….