Αποχωρούν οι τουρκικές δυνάμεις από τα Ίμια;

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όπως μπορούμε να δούμε από το MarineTraffic, οι τουρκικές μονάδες που είχαν “κατασκηνώσει” γύρω από τα Ίμια αποχώρησαν, με τις δυο τελευταίες μονάδες να βρίσκονται σε πορεία επιστροφής στις βάσεις τους. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι κάποια κίνηση αποκλιμάκωσης, καθώς όπως έχουμε ήδη γράψει, οι ΗΠΑ παραμένουν “απαθείς”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Φίλιππος
Guest
Φίλιππος

Απο χθές γράφτηκε πως συμφωνήθηκε η σταδιακή αποχώρηση των Τουρκικών πλοίων με “αντάλλαγμα” να μην προσεγγίσουν ελληνικά πλοία την περιοχή.

kkalev
Member
kkalev

Πάντως η συμφωνία του ’96 ήταν για “no ships, no flags, no troops”. Ακόμα και αν παραμείνουμε στα αυστηρά πλαίσια εκείνης της συμφωνίας ο αποκλεισμός των Ιμίων από τις ναυτικές μονάδες της Τουρκίας σε συνδυασμό με επιθετικές ενέργειες προς τα δικά μας πλοία αποτελεί παραβίαση της.

Andreas
Member
Andreas

Αποχωρούν; στον αγυριστο.
Παντως η κλιμάκωση δειχνει την αποτυχία του κατευνασμού.

Geo
Guest
Geo

Η απομάκρυνση πιθανόν συνδέεται με την αυριανή επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα. Μάλλον θέλουν να του δείξουν ότι αυτοί είναι τα “καλά παιδιά”.

Spyros
Member
Spyros

Το πιθανότερο μάλλον είναι αυτό. Θα φανεί στη πορεία.

Thracian
Member
Thracian

Το απαθείς γιατί σε εισαγωγικά??? Ξέρουμε κάτι???

Τριανταφύλλου Δημήτρης
Guest
Τριανταφύλλου Δημήτρης

Διάβασα πως μετά τον υποτιθέμενο εμβολισμό οι τούρκοι ρώτησαν για ζημίες και αν μπορεί να πλεύσει σε λιμάνι. Αν είναι αλήθεια τότε είναι ένα chicken game που πήγε λάθος.
Αν δεν μπορείς να εμβολίσεις σταματημένο 70 μετρο σκάφος, με τόσο ευκ´ινητο πλοίο τότε είσαι άχρηστος.
Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός πως μετά έφυγαν όλοι.
Αν ήθελε να το βυθίσει θα το πετύχαινε, ή θα το κυνηγούσε πάλι.

Dakota
Member

Δεν το βλέπω να αποχωρούν. Τσέκαρα χθες το βράδυ το Marine Traffic και είχαν σκάφος που έκανε βόλτες γύρω από τα Ίμια. Το ίδιο και σήμερα το πρωί. https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:27.149/centery:37.041/zoom:14

George
Guest
George

…ντάξει, μ’άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Οι Τούρκοι κάνουν μπαλαδοκαθετή στα Ίμια και οι δικοί μας πανηγυρίζουν για την σταδιακή αποχώρηση των Τούρκικων πλοίων απο την περιοχή!