Το πρώτο βελτιωμένο υποβρύχιο κλάσης Kilo για τον στόλο του Ειρηνικού

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Petropavlovsk-Kamchatsky, το πρώτο από μια νέα παρτίδα έξι βελτιωμένων υποβρυχίων Kilo (Σχέδιο 636.3) για τον στόλο του Ειρηνικού του ρωσικού Ναυτικού, ξεκίνησε τις δοκιμές του κατασκευαστή στη θάλασσα.

Το υποβρύχιο απέπλευσε από το ναυπηγείο Admiralty Shipyards της Αγίας Πετρούπολης στις 16 Αυγούστου, περίπου πέντε μήνες μετά την καθέλκυσή του. Η ναυπήγησή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 στα πλαίσια σύμβασης για δυο υποβρύχια, η οποία υπογράφηκε με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας με τα ναυπηγείο Admiralty Shipbuilding και Armur Shipbuilding Plant τον Σεπτέμβριο του 2016.

Όπως αναφέρει το NavalToday, το υποβρύχιο θα ολοκληρώσει τις δοκιμές του κατασκευαστή σε μια και μόνο διαδρομή στη θάλασσα και δεν θα επιστρέψει στα ναυπηγεία καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών. Η εταιρεία δήλωσε ότι το υποβρύχιο θα επιστρέψει στα ναυπηγεία για τις κρατικές δοκιμές από το ρωσικό Ναυτικό κι έπειτα για την παράδοση.

Σύμφωνα με τα ναυπηγεία Admiralty, το Petropavlovsk-Kamchatsky διαθέτει αναβαθμίσεις στα συστήματα του πλοίου προκειμένου να βελτιωθούν ορισμένες τεχνικές παράμετροι και η ενδιαίτηση του πληρώματος.

Πλέον το υποβρύχιο της κλάσης έχει αυτονομία 45 ημερών, κανονικό βάθος πλεύσης σε κατάδυση 240 μέτρα και μέγιστο βάθος 300 μέτρα, ενώ η ακτίνα δράσης του με ταχύτητα 7 κόμβων είναι 7.500 ναυτικά μίλια.

Η πρώτη παρτίδα των Improved Kilo, που συχνά αποκαλούνται “Μαύρες Τρύπες” λόγω της ικανότητας απόκρυψής τους, είναι ήδη σε υπηρεσία με τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού, και τώρα διατίθενται σταδιακά και στους υπόλοιπους ναυτικούς του σχηματισμούς.

Παρόλο που δεν είναι ικανά για επιχειρήσεις σε μεγάλα βάθη κι ωκεάνια περιβάλλοντα, ωστόσο αποτελούν ιδιαίτερα επίφοβο αντίπαλο. Τα βελτιωμένα υποβρύχια Kilo έχουν έξι τορπιλοσωλήνες και μπορούν να μεταφέρουν και βάλλουν 18 τορπίλες και οκτώ πύραυλους πλεύσης Klub / Kalibr εναντίον πλοίων ή στόχων στην στεριά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •