21.8 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

Το βράδυ των Ιμίων, οι Έλληνες πιλότοι των A-7 θα θυσιάζονταν ρίχνοντας Iron Bombs, γιατί οι πύραυλοι AGM-84A Harpoon μας είχαν φανεί “ακριβοί”

- Advertisement -

 

 
Έχουν περάσει 24 χρόνια από εκείνη την “μακρά” νύχτα των Ιμίων που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα ενός γενικευμένου πολέμου.  Πέρασαν 24 χρόνια από την νύχτα που η Ελλάδα δεν σήκωσε το γάντι που της πέταξε η τουρκική επιθετικότητα αλλά υποχώρησε ” ατιμωτικά”  ενώπιον των πιέσεων τρίτων αλλά και της τουρκικής υπεροπλίαςστον αεροπορικό τομέα η οποία δημιουργήθηκε με κύρια ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.

Σαν σήμερα, το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει στα Ίμια


Ο Αττίλας στην Κύπρο το 1974 δεν ταρακούνησε καθόλου το ελληνικό πολιτικό σύστημα ούτε και τον τρόπο λήψης αποφάσεων που σχετιζόταν με την άμυνα της χώρας. Η Ελλάδα εξακολουθούσε να πιστεύει πως η συμμετοχή της στην ΕΟΚ, κατόπιν ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι άριστες σχέσεις της με την Γαλλία ήταν ικανές να ανασχέσουν την τουρκική επιθετικότητα. Όλες σχεδόν οι προμήθειες αμυντικού υλικού που έγιναν από το 1974 έγιναν στα πλαίσια της διπλωματίας των εξοπλισμών με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την μεγιστοποίηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αποκτημένων οπλικών συστημάτων να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ιρακινό F-1 βάλει πύραυλο Exocet.

Αρχής γενομένης από τα τέλη του 1975 όπου η Π.Α ζήτησε από την αμερικάνικη κυβέρνηση την ολοκλήρωση του αντι-πλοϊκού πυραύλου Harpoon στα νεοαφιχθέντα τότε Α-7 corsair και την προμήθεια 150 βλημάτωνόπως αποκαλύφθηκε σε έγγραφα των Wikileaks.
Η αμερικάνικη πλευρά ενημέρωσε την Π.Α για το πιθανό κόστος προμήθειας αλλά και πιστοποίησης του βλήματος στα A-7Η (τα Corsair στο USN δεν απέκτησαν ποτέ την ικανότητα TASMO, καθώς τον ρόλο αυτό είχαν αναλάβει τα A-6), το οποίο έκριναν υψηλό αποτρέποντας (αλλά όχι αρνούμενη την προμήθεια του βλήματος) την Πολεμική Αεροπορία από την πραγματοποίηση μιας τέτοιας προμήθειας εξαιτίας του υψηλού κόστους ενός τέτοιου προγράμματος.

ΑΠΟΨΗ: Ίμια 1996, τι θα γινόταν αν είχε διαταχτεί βίαιη ανακατάληψη της βραχονησίδας; Και μετά τι;


Παρόλα αυτά η Πολεμική Αεροπορία επανήλθε τον Νοέμβριο του 1977 ζητώντας να της παρουσιαστούν επίσημα τα βλήματα Harpoon και οι τεχνικές λεπτομέρειες της  ολοκλήρωσης των βλημάτων είτε στα Α-7 Corsair είτε στα F-4 Phantom. Στα έγγραφα των Wikileaks οι Αμερικανοί εκτιμούν πως η Ελλάδα παρά το ενδιαφέρον της δεν θα καταφέρει να “σηκώσει” το οικονομικό κόστος της αγοράς των Harpoon ακόμα και μέσω των FMS.
Η Ελλάδα λοιπόν παρά του ότι διέθετε μια πλατφόρμα με ακτίνα δράσης ικανή να φτάσει μέχρι την Κύπρο και να ανατρέψει τις ισορροπίες στην Ν.Α Μεσόγειο επέλεξε να χρησιμοποιεί τα Α-7 σε ρόλο τακτικού βομβαρδιστικού απειλώντας απλά τα παράλια της Μικράς Ασίας, και επέλεξε να τα χρησιμοποιεί σε ρόλους TASMO με iron bombs και φυσικά βάζοντας τους πιλότους τους σε θανάσιμο κίνδυνο…

Αφιέρωμα: Ίμια, το χρονικό των τουρκικών προκλήσεων – τι γράφτηκε τότε στην άλλη πλευρά


Η Πολεμική Αεροπορία κατείχε την παγκόσμια πρωτοτυπία στα 28 χρόνια που υπηρέτησαν Mirage F.1CG στις τάξεις της, να μην αγοράσει ποτέ πυραύλους Magic και Super 530F (που θα αξιοποιούσαν πλήρως τις δυνατότητες του αεροσκάφους), ενώ δεν έγιναν καν σκέψεις για αγορά Exocet για τα μαχητικά παρά το γεγονός ότι οι πύραυλοι απέδειξαν την αξία τους ήδη από το 1982 στον πόλεμο των Φωκλαντ, όπου ελάχιστα βλήματα βρέθηκαν πολύ κοντά στο να κρίνουν τον πόλεμο ενάντια στο Βασιλικό Ναυτικό.

Ο μύθος του τι απέγιναν οι Τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια το 1996 (αναδημοσίευση)


Καθόλη την δεκαετία της ’80 από το σύνολο του αμυντικού προϋπολογισμού, μόλις το 17% αυτού θα αφορά την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, ενώ το 83% θα αφορά λειτουργικές δαπάνες.  Ουδείς από το πολιτικό σύστημα της χώρας σκέφτεται πως λίγα χρόνια πριν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης του Σισμίκ το 1987, και η πρόσκαιρη υπεροπλία της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας εξαιτίας του εμπάργκο των ΗΠΑ στην Τουρκία είναι λόγοι καθησυχαστικοί για την Ελληνική πλευρά.
Το 1985 η Ελλάδα θα προχωρήσει στην λεγόμενη “Αγορά του Αιώνα”. Η διπλωματία των εξοπλισμών ανεξαρτήτως κόστους (επιχειρησιακού για τις Ε.Δ) είναι πάλι παρούσα. Η Π.Α ζητά την αγορά 120 F-18. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια σολομώντεια λύση “σπάζοντας” την παραγγελία ανάμεσα σε F-16 και Mirage 2000 για κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην κύρια σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ τις Η.Π.Α και την Γαλλία.  

WHAT IF: Τι μορφή θα είχε η Αεροπορία σήμερα αν είχαμε αγοράσει F-18 το 1985 αντί F-16/Mirage 2000;


Τον “συμβιβασμό” αυτό όπως θα δούμε παρακάτω η χώρας μας θα τον πληρώσει ακριβά. Στον αντίποδα η Τουρκία ήδη από το 1983 θα επιλέξει την απόκτηση 160 F-16 στα πλαίσια του προγράμματος  Peace Onyx I  σε τοπική παραγωγή που θα εγκαθίσταντο στην TAI αρχής γενομένης από το 1987. Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να ισχυριστεί  από την Ελληνική πλευρά ότι δεν ήξερε πως θα διαμορφωνόταν η ισορροπία δυνάμεων τα επόμενα που θα ακολουθούσαν.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Τα Ίμια και η αλήθεια


Φθάνουμε λοιπόν στο τραγικό βράδυ των Ιμίων. Η πολεμική αεροπορία αντί να διαθέτει 100-120 F-18 σε ρόλο αεροπορικής υπέροχης εξοπλισμένα με AMRAAM, 30 Mirage F-1 σε ρόλο αναχαίτισης εξοπλισμένα με πυραύλους Magic και Matra 530F και 110 Α-7E/H Corsair II εξοπλισμένα με Harpoon σε ρόλο TASMO και στρατηγικής κρούσης, μπορούσε να παρατάξει λιγότερα από 30 Μirage F-1, ουσιαστικά υποξοπλισμένα (η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού Sindewinder/F-1 είναι ακόμη και σήμερα αμφισβητήσιμη) χωρίς να φέρουν AM 39 Exocet.
Τα 38 Mirage 2000 ήταν εξοπλισμένα με πυραύλους Matra 530D και ικανότητα εμπλοκής περί τα 40 χλμ (πάλι χωρίς Εxocet), ενώ τα 37 F-16 δεν διέθεταν ούτε σύστημα αυτοπροστασίας ούτε AIM-120 AMRAAM, ενώ τα μόνα αεροσκάφη που ίσως είχαν την δυνατότητα να επιχειρήσουν εκείνη την νύχτα ήταν τα A-7E Corsair εξαιτίας του ατρακτιδίου LANA, που διέθεταν σε αντίθεση με τα νεοαποκτηθέντα τότε F-16 που δεν διέθεταν ατρακτίδιο σκόπευσης LANTIRN.

ΙΜΙΑ: Εμείς φταίμε (που τους… κατευνάζουμε) και όχι οι Τούρκοι!


Στο αντίποδα η Τουρκική Αεροπορία διέθετε 150 F-16 C/D εξοπλισμένα με ατρακτίδια LANTIRN, ανεξακρίβωτο αριθμό πυραύλων AIM-120A AMRAAM, ικανούς να εμπλέξουν τα ελληνικά μαχητικά σε διπλάσια απόσταση (55 km), ενώ διέθετε 80 παραπάνω Phantom από την Π.Α (150 στο σύνολο), τα οποία είχε λάβει ως επιβράβευση των διευκολύνσεων που παρείχε η Τουρκία στις Η.Π.Α στον πόλεμο του Κόλπου το 1991.
Υπό αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων δόθηκε εντολή το βράδυ των Ιμίων στους πιλότους της 115 ΠΜ να χτυπήσουν τον τουρκικό στόλο με iron bombs (!!!) έχοντας να αντιμετωπίσουν την Τουρκική Αεροπορία και την αντι-αεροπορική άμυνα των πλοίων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η τουρκική ακταιωρός που έχει “κατασκηνώσει” στα Ίμια παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου


Βλέποντας κανείς την αποφασιστικότητα στο βλέμμα των πιλότων της 345 ΜΒ δεν μπορεί παρά να μην αναρωτηθεί πως γίνεται η πολιτεία, ανθρώπους σαν αυτούς- νικητές στο φρόνημα και την ψυχή- να τους δίνει τα απαραίτητα εργαλεία να επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε όποιων αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αλλά να τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους.   
Εάν η Π.Α διέθετε Harpoon το 1987 θα υπήρχαν μετέπειτα Γκρίζες Ζώνες; Εαν τα Mirage διέθεταν Exocet το βράδυ των Ιμίων και ΑΙΜ-120 τα ελληνικά F-16 θα τολμούσε ποτέ η πρωθυπουργός της Τουρκίας να αναφέρεται στο ελληνικό έδαφος των Ιμίων με την ψευτο-ονομασία Καρντάκ; Ως πότε οι συμβιβασμοί σε διπλωματικό και  οικονομικό επίπεδο θα μας καθιστούν μια “μικρή πλην τίμια χώρα”;

Γίνονται τα Ίμια όλο και πιο γκρίζα;


Γιατί όμως τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; γιατί και σήμερα, η χώρα μας, πολλά χρόνια μετά την Κυπριακή Καταστροφή, έχει ξεχάσει το τι σημαίνει να έχεις δίπλα σου ένα γείτονα σαν την Τουρκία. Από το 1975 μέχρι το 1996 είχαν περάσει κυβερνήσεις όλων των κομμάτων, αλλά τα Α-7Η θα πετούσαν σε αποστολές αυτοκτονίας με iron bombs ενώ τα F.1CG δεν απέκτησαν ποτέ Super Matra 530F και πυραύλους AM.39 Exocet.
Έτσι και σήμερα, τα υποβρύχια 214ΗΝ δεν έχουν τορπίλες, τα άρματα μάχης Leo2HEL έχουν βλήματα για λίγες μέρες αγώνα και θα πολεμήσουν χωρίς συνοδεία ΤΟΜΑ, τα στελέχη του ΠΝ αναχαιτίζουν τα τουρκικά ερευνητικά με 40χρονες φρεγάτες, τα Mirage 2000 δεν έχουν ανταλλακτικά, τα ΝΗ-90 πετούν μόνο στις παρελάσεις, κι πολλοί, στη χώρα μας, ενδιαφέρονται μόνο για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
neuromancer

tragic!

Ccg

Φυσικά και όλοι νοιάζονται μόνο για ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες! Βλέπετε οι “λαοί” των ομάδων όχι μόνο ρίχνουν κυβερνήσεις αλλά είναι έτοιμοι και να κόψουν τη χώρα στα δύο. Αντίθετα είδατε ποτέ κάποια εκδήλωση συμπαράστασης στις ΕΔ, είδατε καμία διαμαρτυρία για τον υποεξοπλισμο ή για τη επικίνδυνη απαθεια; Κάθε άλλο, πολλές προτροπές για περικοπή των “κακών” εξοπλισμών, ψευτοδιληματα για βούτυρο και κανονια, αναθέματα στην άμυνα για την χρεοκοπία της χώρας και πολλά δήθεν προοδευτικά μαζί φυσικά με αφθονη , ανεξοδη γκρίνια εκ των υστέρων κάθε φορά που πλησιάζουμε στην κρίση.

zipo's

Μη τα λέτε αυτά, είναι ανούσια ! Σε λίγα λεπτά θα αρχίσει ένα κατεβατό “απόψεων” και “σχολίων” σχετικά με την ανικανότητα της ΤΗΚ λόγω έλλειψης στελεχών, το φόβο της (ΤΗΚ) απέναντί μας (εάν μπορούσαν τόσα χρόνια να χτυπήσουν δε θα το έκαναν;…), κλπ,κλπ,κλπ….

Tomcatters

Εξαιρετικό άρθρο… Με πικρές αλήθειες…

Nasos

TASMO με ναπάλμ γίνεται ? ? ?

sotbak

sad but true το άρθρο…..

Thomas

Δυστυχώς το άρθρο παρουσιάζει μερικές πολύ σκληρές αλήθειες και μια ζοφερή πραγματικότητα 🙁

Ilias_Skaltsiotis

+1

TCH

Τα είπες ολα φίλε μου .
Σε συνέχεια εχω την πεποίθηση οτι πρεπει να γίνει κάποια κίνηση ώστε να διερευνηθούν ολα τα παραπάνω σε δικαστικο επίπεδο, ακόμα και εσχάτης προδοσίας. Το ίδιο και ακομα χειροτερο με τα Α7 ειναι και τα leo2 χωρίς βλήματα .. kiowa που θα κανουν αναγνωριση χωρις συστηματα ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ;;;;;,,; και τόσα αλλα.
ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα συμβαινουν και χωρις λογική ολο και συχνότερα. Εκανα στον Έβρο θητεία, ξέρω τι θα πει πλήρης φόρτος άρματος και τρέμω στην ιδέα τα παιδιά μας και εμείς ισως να βρεθούμε με κενές βληματοθηκες απέναντι στον αντίπαλο. Όσοι λίγοι τελικά φτάσουμε ως εκεί..
Ντροπη και Αισχος

dimitrov

Καλό το κλείσιμο με τις ΠΑΕ …. αλλά γεννά και το ερώτημα …. αν το ελληνικό κράτος διαχρονικά δεν μπορεί να κάνει καλά τις ΠΑΕ(και όσους ασχολούνται ποικιλλοτρόπως με αυτό) και να ξεμπερδέψει γενικώς με το κλωτσοσκούφι θα μπορέσει άραγε να το κάνει αυτό με τον Ερντογάν? Είναι τα άρματα που λείπουν ή τελικά αυτά μας μαράνανε?

christos_choris_a

ΑΛΗΘΕΙΕΣ που πονάνε! Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα της μίζας η διαχρονική στάση δουλοπρέπειας. Ικανοποιήθηκα που διάβασα για άλλη μια φορά για το έγκλημα του σπασίματος της αγοράς του αιώνα που έβαλε ταφόπλακα στην Ελληνκή Αεροπορική Βιομηχανία. Εκατό μέτρα περίπου από το σπίτι που μένω περνά η λεωφόρος “Ανδρέα Παπανδρέου” αδιάψευστο ΜΝΗΜΕΙΟ του πόσο κουτόχορτο καταναλώσαμε, καταναλώνουμε και θα καταναλώνουμε για πολλές γεννιές ακόμα!

Haunter

Και να είστε σίγουροι κύριοι, ότι οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται μόνο για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.
Requiescant in pace..

Μιχάλης

Θα ξεκινήσω από το τέλος οι νεοέλληνες είναι υπεράνω των ποδοσφαιρικών ομάδων εκτός και αν αφορά τη δική τους ομάδα.
Είχα την εντύπωση και σύμφωνα με ότι ξέρουμε από διάφορους ειδικούς πως η αγορά των Mirage έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στην Πολεμική Αεροπορία ενώ ακόμα και σήμερα αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος με βάση τα Mica, scalp-eg, exocet κτλ.
Το ότι τα αεροσκάφη δεν εκσυγχρονίστηκαν στο σύνολό τους αλλά και το ότι δεν αγοράστηκαν ανταλλακτικά όπως και το ότι δεν υπογράφτηκε από διαδοχικές κυβερνήσεις η FOS δεν φταίνε ούτε τα αεροσκάφη ούτε η αγορά τους.
Το διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα υποθετικά 120 F-18 που θα μπορούσαμε να έχουμε ή κάτι άλλο.
Το πρόβλημα βρίσκεται στις πολιτικές ηγεσίες που είναι κατώτερη των περιστάσεων διαχρονικά.
Το πρόβλημα εν ολίγοις βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση αλλά ούτε και προγραμματισμός.
Θα περιμέναμε και ένα άρθρο με την άποψη της Π&Δ για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τις έρευνες μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ.
Η επικαιρότητα σας έχει ξεπεράσει και ένα άρθρο με θέμα αν είχαμε 120 F-18 και αν είχαμε το ένα και το άλλο και υποθετικά τι θα μπορούσε να γίνει είναι ουτοπικό.
Εκτός και αν σκοπός του άρθρου είναι αυτός δηλαδή τη μπάλα στην εξέδρα.
Γνωρίζετε καλά και γνωρίζουμε πως το πρόβλημα δεν είναι τα οπλικά συστήματα που παρά το αυτοεμπάργο όπλων τις τελευταίες δεκαετίες η Ε.Δ παραμένουν ισχυρές.
Το πρόβλημα βρίσκεται ξεκάθαρα στην πολιτική ηγεσία και στην πολιτική βούληση που είναι ανύπαρκτη.

npo

Ξεχάσατε τους Απάχηδες τους μακρυδόξαρους (AH-64D Apache Longbow) χωρίς τα καλά τα τόξα και τις σαΐτες τους δλδ τους αντίστοιχους πυραύλους AGM-114L Longbow Hellfire. Ξεχάσατε τα FOS εδώ κι εκεί. Και το χειρότερο, ξεχάσατε τα βύσματα.
Όταν αποδέχεσαι την λογική των βυσμάτων στον στρατό είναι ομολογία urbi et orbi (στην πόλη και στην οικουμένη) πως δεν έχεις καμία απολύτως πρόθεση να χρησιμοποιήσεις τα όπλα σου, διότι στρατός που έχει τα κορόιδα να πολεμάν και τα βύσματα να πίνουν φρέντο στα γραφεία είναι στρατός που όσα όπλα και να έχει θα χάσει. Συνεπώς τι χρείαν έχουν οι οβίδες για τα ΛΕΟ και Καμάκια (Harpoon) για τα Α7?
Κι όλα αυτά παρά το ’27 Ιμβρος/Τένεδος, ’55 Πόλη, ’74 Κύπρος ’76 Χώρα ’87 Σισμίκ, ’95 Casus belli για τα 12 ν.μ. ’96 Ίμια, απειλές για αυτονομία Θράκης, γκριζάρισμα νησιών, “υπερπτήσεις” πάνω απ τα νησιά μας, βλέψεις για 24ο παράλληλο στο Αιγαίο, δημιουργία τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στα βόρειά μας και προσεχώς (?) στα νότιά μας, συμφωνία με Λιβύη για εξάλειψη ΑΟΖ των νησιών, επιχείρηση αλλοίωσης του πληθυσμού μας με επιδοτούμενες πτήσης Αφρική -> Κωνσταντινούπολη -> νησιά/Έβρος, συνεχή υβριδικό πόλεμο κλπ κλπ.

Gray Rocks

Έμενα τα Ίμια πιο πολύ μου φαίνονται ως παρεξήγηση παρά ως κίνηση αμφισβήτησης κυριαρχίας. Θεωρώ δηλαδή ότι η Τουρκία τότε πράγματι πίστεψε ότι αυτά τα νησιά της ανήκουν με βάση την ερμηνεία που έδωσε στις συνθήκες που είχαν υπογραφεί και έπρεπε να το εκφράσει με κάποιο τρόπο όταν δημιουργήθηκε η δημόσια διένεξη από πολίτες. Γι’ αυτό άλλωστε προσπάθησε να βοηθήσει το ελικόπτερο προσφέροντας το ελικοδρόμιο του πλοίου της αλλά οι Έλληνες πιλότοι αρνήθηκαν. Δεν είχε κανένα λόγο να διακινδυνέψει βομβαρδισμό της (τότε δεν είχε αντιαεροπορική άμυνα) για ένα βράχο.

Consigliere_

αρθρο μαχαρια.
”Η Ελλάδα εξακολουθούσε να πιστεύει πως η συμμετοχή της στην ΕΟΚ, κατόπιν ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι άριστες σχέσεις της με την Γαλλία ήταν ικανές να ανασχέσουν την τουρκική επιθετικότητα”
Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα

NIKOS

Η χωρα αυτη τη στιγμη χρειαζεται τουλαχιστον 12-13 δις ευρω για να καλυψει τις βασικες εξοπλιστικες της αναγκες..ιδανικα αυτο μπορει να γινει διαθετοντας 1 δις ετησιως για τα επομενα 12-13 ετη..οι συμμαχοι μας πρεπει να μας βοηθησουν οσον αφορα τη χρηματοδοτηση..η κυβερνηση πρεπει να ανοιξει το πουγγι πριν να ειναι αργα..

stepas

“Παρα δυναμιν τολμηται”… 116ΠΜ, σε αντιδιαστολη με τις γνωστες “ευχαριστιες”…ποιο χαρακτηριστικο ρητο για την τοτε κατασταση δεν θα μπορουσε να υπαρξει.Α 7 φορτωμενα με ¨”χαζες” ΜΚ να βουτουν στο στομα του λυκου θυμιζοντας μερες….Μιντγουαιη. Οσο για το σημερα και την ουσια του κειμενου, ειμαι περιεργος αν εχει αλλαξει πραγματικα κατι.Αναλωνομαστε σε συζητησεις περι φρεγατοκορβετων, υπερμαχητικων, και αλλων υπεροπλων ,πολλες φορες με ενταση, παραβλεποντας την ουσια.Οσα αφη ,η καραβια , η αρματα να διαθετεις, αυτα δεν παυουν παρα να ειναι φορεις οπλων.Χωρις επαρκειες τοσο οπλων οσο και διαθεσιμοτητων , ικανες να εγγυηθουν ,αιμα δακρυα και πονο στον αντιπαλο, δυσκολα θα τον “πεισεις” να συμμορφωθει σε κανονες διεθνους δικαιου, ιδιως οταν απεναντι σου εχεις καποιον που το δικαιο του ισχυρου υπερισχυει των παντων.Οι εικονες των ΤΠΚ με τους μισους απο τους προβλεπομενους ¨σωληνες”, το σηριαλ των τορπιλων των 214, η ελλειψη πραγματικων οπλων μακρου πληγματος για τον στολο των F 16, ειναι μονο μερικες περιπτωσεις που αντικατοπτριζουν την Ελληνικη πραγματικοτητα.Θα μπορουσα να αναφερω δεκαδες, τις γνωριζετε αλλωστε, δεν χρειαζεται να πουμε περισσοτερα.Oι καθε λογης σκεψεις περι εκσυγχρονισμων των μεσων-φορεων δεν μπορει παρα να ειναι ευπροσδεκτες, ομως παραφραζοντας θα ελεγα οτι δεν φτανει η γυναικα του Καισαρα να δειχνει σοφη, πρεπει και να ειναι……Κε Δ. Μουρκα θεσατε πολυ μεστα και ουσιαστικα ενα θεμα που καει πραγματικα, βλεπετε καποιοι νομιζουν οτι με μερικες δεκαδες scalp [?] το θηριο θα γονατισει…

epampapas

Καλό άρθρο και ωραίο ύφος. Υποθέτω πως τώρα που στοιχειοθετούμε την υπεροπλία που είχαν οι απέναντι μπορούμε να πάμε και στο παρασύνθημα.
Είχε ή όχι δίκιο η πολιτική ηγεσία τη δεδομένη στιγμή που υποχώρησε, που δεν πολεμήσαμε δηλαδή με ότι είχαμε, ενώ οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας;
Η απάντηση που θα δωθεί στα “νέα Ιμια”, το γκριζάρισμα δηλαδή της Ελλαδικής ΑΟΖ που ζούμε σήμερα, θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά και γιατί; Στην Κύπρο πάντως κάναμε ότι και στα Ίμια. Εκτός και αν θεωρεί κάποιος τους Κυπρίους διαφορετικό λαό, όπως εσχάτως κοροιδευόμαστε και κάνουμε λες και η Κύπρος είναι μια άσχετη χώρα.
Σε μια δημοκρατία ο λαός που επαναλαμβανομένως και ενσυνειδήτως επιλέγει κυβερνήσεις που δεν εξοπλίζουν επαρκώς την χώρα δεν έχει ευθύνη; Και στην τελική δικό του είναι το μαγαζί ότι θέλει κάνει. Και επειδή εμείς είμαστε ο λαός γιατί κλαιγόμαστε τώρα;
Έχει περάσει από το μυαλό κάποιων θερμόαιμων ότι και η ήττα είναι μια επιλογή σεβαστή όταν είσαι ο αδύναμος; Ότι αυτή είναι η ιστορική μοίρα μας; Σημείωση ο ρεαλισμός δεν είναι ηττοπάθεια. Η θέρμανση του εγκεφάλου είναι όμως ένδειξη χαζομάρας.

Milan

Λυπάμαι αλλά το άρθρο είναι γεμάτο λογικά άλματα, από τον τίτλο κιόλας.
Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως το 1996, χωρίς κανενός είδους link, ένα Α7 θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν Harpoon από stand off απόσταση 40-50 χιλιομέτρων σε μια περιοχή που ελληνικά και τουρκικά πλοία ήταν το ένα δίπλα στο άλλο, και να είναι σίγουρο ότι αυτό που εγκλώβισε ήταν πράγματι εχθρικό.
Θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσετε, τι εννοείτε ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα, όταν το 1996 το μόνο που υπήρχε στα τουρκικά πλοία ήταν Sea Sparrow του ενός καναλιού εμπλοκής.
Αν τελικά δεν υποχωρούσαμε “ατιμασμένοι”, στις αποστάσεις των Ιμίων την μεγαλύτερη ζημιά θα έκαναν τα πυροβόλα των πλοίων παρά οι όποιοι πύραυλοι υπήρχαν εκατέρωθεν.

Mitsos_Mantzos

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος που μπορεί να κάνει τους πολιτικούς να τρέχουν πανικόβλητοι για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους με γνώμονα το καλό της πατρίδας.
Όχι δεν είναι ο λαός που θα ξεσηκωθεί, ο λαός δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε καν να ξεσηκωθεί μπορεί έχει κουραστεί και δεν ξέρει τι του γίνεται.
Ούτε οι δικαστές και το δικαστικό σύστημα είναι, αφού τους νόμους οι ίδιοι οι πολιτικοί τους δημιουργούν για την πάρτη τους.
Ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να τους σταματήσει, εάν μπορούσε θα το είχε κάνει ήδη.
Ο μόνος τρόπος για να στρωθούν στη δουλειά οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ειναι
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΙ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Άμα οι δημοσιογράφοι εκεί στα τηλεοπτικά πάνελ και στις εφημερίδες, και τα ΠΕΡΙΟΔΙΚΆ έκαναν καλά τη δουλειά τους τότε θα βλέπαμε καταϊδρωμένους από την πίεση των ερωτήσεων πολιτικούς και οχι γέλια και ψευτό τσαμπουκάδες στα πρωινα πάνελ.
Εαν οι δημοσιογράφοι έκαναν μάχιμη δημοσιογραφία, έβγαζαν δηλαδή ρεπορτάζ από μόνοι τους και δεν περίμεναν να αναπαράγουν αυτά που ακούν από τους ίδιους τους πολιτικούς, τότε τα πράγματα Θα ήταν πολύ καλύτερα.
Εαν οι δημοσιογράφοι δεν χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτικών από το πρωί μέχρι το βράδυ μπας και φάνε κανένα κοκαλάκι γιατί είναι τεμπελόσκυλα και βαριούνται να δουλέψουν, τότε τα πράγματα Θα ήταν πολύ καλύτερα.
Εάν οι δημοσιογράφοι δεν υποστήριζαν συγκεκριμένα κόμματα αλλά ήταν πάντα με τον λαό δηλαδή με την πατρίδα τότε τα πράγματα Θα ήταν έτσι όπως θα έπρεπε να είναι.

Manolis313

έχεις απόλυτο δίκιο σε ολα εκτός απο τα NH90. καλά κάνουν και τα σηκωνουν μονο σε παρελασεις… https://militarywatchmagazine.com/article/norway-s-european-made-nh90-nightmare-helicopters-fall-short-of-expectations-would-the-american-seahawk-have-been-a-better-choice

KaizerAmstelVonLagerS

Η ΠΤΗΣΗ που ηξερα επεστρεψε.
Συγχαρητηρια κυριοι.
Μακαρι να συνεχισετε ετσι.

Hakan Kılıç

You have no chance against us. You are still dreaming. While you watch the war in the movies, we are in. Our army is expert in both regular and guerrilla warfare. I am very curious about who you will beg when we put you down.

STRATOS

Το άρθρο της ΠΤΗΣΗΣ είναι εύστοχο από κάθε άποψη, καθώς θέλει να δείξει την διαχρονική ανοησία μας να αγοράζουμε πανάκριβα οπλικά συστήματα χωρίς να τα εξοπλίζουμε με κατάλληλα όπλα και σοβαρή υποστήριξη..
Όμως θα ήθελα να επισημάνω ορισμένες πτυχές της Νύχτας των Ιμίων καθώς το άρθρο παρουσιάζει μια δραματική εικόνα όπου οι χειριστές των Α-7 παρουσιάζονται ότι θα έκαναν επιθέσεις αυτοκτονίας!!
Επομένως πάμε από την αρχή:
1) Οι τούρκοι είχαν 149 F-16 στις 31.Ιαν.1996 εκ των οποίων τα μισά είχαν σύστημα αυτοπροστασίας. Άρα πρόβλημα είχαν και αυτοί και μάλιστα ακόμη και σε αντιπαράθεση με παλαιότερα Ελληνικά μαχητικά F-4E/Mirage F-1 και NF-5A.
2) Από τα 74 μαχητικά 3ης γενεάς που Είχε η Ελλάδα (36 F-16 + 38 M2000) μόνο 2 M2000 είχαν σύστημα αυτοπροστασίας. Δυστυχώς από το αρχείο μου που περιλαμβάνει και τα τεύχη της ΠΤΗΣΗΣ της εποχής, η εγκατάσταση του ICMS στα M2000 ξεκίνησε τον Δεκ.1995….
3) Οι τούρκοι είχαν αποκτήσει 40 συστήματα Lantirn για να εξοπλίσουν 2 μοίρες F-16 και τα είχαν παραλάβει πριν 1 χρόνο, και ήταν αμφίβολο πόσοι τούρκοι χειριστές είχαν εκπαιδευτεί στην χρήση του. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα είχε παραλάβει από το 1993, 36 μαχητικά A-7E/TA-7C και 30(?) συστήματα Flir-Lana για νυχτερινό βομβαρδισμό με το προσωπικό πλήρως εκπαιδευμένο.
4) Μέσα στο 1995 οι τούρκοι ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν την πρώτη παρτίδα των 80 Aim-120 Amraam με πάλι! πολλές αμφιβολίες για το επίπεδο αξιοποιήσεως του πυραύλου από την τουρκική αεροπορία. Την ίδια στιγμή η Ελληνική αεροπορία είχε παραλάβει και αξιοποιήσει 80 βλήματα Super-Matra 530D (το καλύτερο βλήμα αέρος-αέρος στον κόσμο σε κινηματικές επιδόσεις μαζί με το Aim-54) με τα οποία εξοπλίζονταν τα Μ2000. Όπως και να έχει με 60% ποσοστό επιτυχίας ο Aim-120 Amraam σε υπηρεσία με την Αμερικάνικη αεροπορία και αντιπάλους σχεδόν ανύπαρκτους…. δεν θα ήταν η καταστροφή του κόσμου, οι 80 Aim-120 της τουρκικής αεροπορίας τον Ιαν.1996.
5) Ασφαλώς και αυτά που διαβάζουμε για επιθέσεις Α-7 στον τουρκικό στόλο ακολουθώντας τακτικές αεροναυμαχίας Μιντγουει είναι τελείως αστεία. Οι χειριστές των Α-7 είχαν αναλύσει την απειλή και είχαν αναπτύξει κατάλληλες τακτικές ώστε να κάνουν την επίθεση τους με τα όπλα που είχαν διαθέσιμα. Όλα τα σενάρια είχαν δοκιμαστεί εκτενώς στο ΣΟΤ..
6) Έχω μιλήσει με χειριστή των Α-7 που υπηρετούσε στην Σούδα τον Iαν.1996 και μου είχε πει λακωνικά ότι το πρόβλημα δεν ήταν να χτυπήσουμε τον τουρκικό στόλο, αλλά ότι από 1 σημείο και μετά είχαν μαζευτεί τόσα πλοία στην περιοχή που αδυνατούσαν να έχουν αξιόπιστες πληροφορίες για ποιο πλοίο ήταν Ελληνικό και ποιο τούρκικο ανά πάσα στιγμή….
πολύ καλό άρθρο το παρακάτω:
http://defenceline.gr/index.php/history/item/2410-imia
…………………………………………………………………………………………….
Και μιας και η ΠΤΗΣΗ θίγει το θέμα της αγοράς των F-18 από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, όπως και την εξοπλιστική αδράνεια όλη την δεκαετία του 80, θα πρέπει να παραδεχτούμε (χωρίς να θέλω να πολιτικολογήσω) ότι αξιόπιστη εξοπλιστική προσπάθεια για την ενίσχυση της Εθνικής άμυνας έγινε μεταπολεμικά μόνο από την Χούντα και από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη 1990-1993, και δεν μιλάω μόνο για αγορά οπλικών συστημάτων, αλλά και υποστήριξη τους και αγορά όπλων για την πλήρη αξιοποίηση τους. Ας ελπίζουμε ο γιός Μητσοτάκη να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του σε αυτό το θέμα.
https://www.ptisidiastima.com/mitsotakis-era/
Η προσωπική μου άποψη για τους εξοπλισμούς είναι η ίδια διαχρονικά….. αν δεν έχεις λεφτά για την πλήρη αξιοποίηση ενός οπλικού συστήματος μην αγοράζεις, π.χ 60 F-16C/D block 52+ αλλά 50! Και φρόντισε αυτά τα 50 F-16 να έχουν τα όπλα τους, τα ατρακτίδια τους και μία αρχική FOS για τουλάχιστον 10-15 χρόνια..τόσο δύσκολο?

sijo

Αυτό μάλιστα, αυτό ήταν άρθρο!!!
Μπράβο σας, είπατε τα πράγματα με το όνομα τους!!!!

x-m

Μήπως είναι η ώρα να (συ)ζήταμε για Jassm (και όχι μόνο) αντί για ΑΒ;

Takis

Ετσι ακριβως, πειτε για τα χαλια μας γιατι μας εχουν τρελανει στα ψεματα τοσα χρονια.Πειτε για τα F-16 γιατι δεν μπορουσαν να πεταξουν, πειτε για την αποστολή αυτοκτονιας της 345 ΜΒ πειτε για τον ηλεκτρονικο πολεμο στο Αιγαιο, γιατι με ψεματα οι πιτσιρικάδες νομιζουν ότι θα παμε στην πολη για καφε (όπως λεγανε το 1974) και ιδου σημερα που βρισκομαστε…….
Υποτιμάμε συνεχεια τους τουρκους και στο τελος την πληρωνουμε πολύ ακριβα γιατι δεν ειμαστε σοβαροι….

Spirit

Γιατί τα ίδια δεν βλέπουμε και τώρα;
Μοιράζονται ενα σκασμό επιδόματα, μερίσματα και δεν ξέρω τι άλλο… και θα το ρισκάρουμε;
Μονο για τα πανηγύρια είμαστε.

Michail

Οι μισό δουλειές ειναι χαρακτηριστικό για τη χωρα μας , χαρακτηριστικό τα υποβρύχια 214 που στερούνται σύγχρονες τορπιλες και συρόμενο σοναρ.
Απο την αλλη η προμηθεια120 f18 φαντάζει εξωπραγματικη σε κόστος.
Οπώς και τα 80 phantom που πήρε δωρο η τουρκια. Δηλ. Οι αλλες χωρες του κολπου τι ανταλλαγματα πήραν?

flashg

Μετά τα Ίμια δυστυχώς δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Οι στρατιωτικοί συνεχίζουν να είναι μουγκοί και ανίκανοι να επιβάλλουν ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που να λαμβάνει υπόψη και την οικονομική πραγματικότητα. Οι πολιτικοί ψωνίζουν πάλι με βάση μια ανύπαρκτη διπλωματία των εξοπλισμών σαν να είμαστε αποικία που ψάχνει να βρει αφέντη. Συζητούμε για ΑΒ και f35 και f16V ξεχνώντας το κυριότερο. Ότι είναι ΦΟΡΕΊΣ ΟΠΛΙΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ. Ένα ΑΒ θέλει 400 εκατομμύρια δολάρια σε πυραύλους. Ένα f35 και f16V έχει χρησιμότητα μόνο αν εχουμε πυραύλους Κρουζ, amraam, Harm και όλους τους σύγχρονους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Για κάθε αεροσκάφος που υπάρχει πρέπει να έχουμε ελάχιστο αρχικό φορτίο 6-8 amraam 7C – D, 8 τουλάχιστον Κρουζ gsm, 4-6 τουλάχιστον Harm τελευταίας γενιάς ,16 τουλάχιστον spear και μεγάλο φορτίο βομβών lazer. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά. Όλα αυτά κάνουν κάποια δισεκατομμύρια δολάρια. Οι Τούρκοι τα επόμενα χρόνια θα βάλουν στο οπλοστάσιο τους εκατοντάδες τέτοια όπλα και εμείς μόνο κοροϊδεύουμε ότι αφού θα είναι Τουρκικά θα είναι κατώτερα. Δυστυχώς ο λαός δεν ξύπνησε τη νύχτα των Ιμίων.

Nick

Μια χαρά θα τους κοπανούσαν τα 7ρια οι πιλότοι ήταν έτοιμοι για όλα η πολίτικη ηγεσία δυστυχώς ανύπαρκτη.

Θανασης

Και σημερα ακομα υπαρχουν τα ιδια περιπου κενα στους εξοπλισμους.
Αραγε τι εχει αλλαξει απο τοτε;

Psixraimia

Το άρθρο όμως δεν πραγματευεται την ουσία του πράγματος. Ήταν όντως πολύ ακριβοί οι harpoon; Θέλοντας και μη, θα πάρουμε ό,τι μπορούμε. Δε μπορούμε να πάμε σε λογική πρώτα από όλα οι εξοπλισμοί και βλέπουμε για υγεία, παιδεία κλπ. Όλα χρειάζονται και όλα θέλουν μέτρο. Και προφανώς δε μιλάω μόνο για harpoon όπως και το άρθρο. Μπορεί να έχουμε ελλείψεις, είστε βέβαιοι ότι αντέχαμε να μην έχουμε;

My_name_is_Nobody

Το άρθρο της πτήσης λέει αλήθειες.
Αλλά.
Ο εχθρός πάντα έχει το πλεονέκτημα της επιλογής τόπου και χρόνου.
Το ερώτημα είναι λοιπόν τι κάνεις;
Αντιδράς με την πιθανότητα νίκης ή αδρανείς με την βεβαιότητα της ήτας;
Τα πληρώματα των Α7 θα έκαναν αυτό που είχαν εκπαιδευτεί.
Το ίδιο και πιστεύω καλύτερα από τους Αργεντίνους συναδέλφους τους, που με τα Α4 και ελαττωματικές βόμβες έστειλαν στον βυθό τα
“Αρντεντ”, “Αντιλοπ” και “Κόβεντρι” και προξένησαν ζημιές σε περίπου μία ντουζίνα ακόμα πλοία.

Χρήστος

Δεν χρειαζόταν κανένας Harpoon. Ο τουρκικός στόλος θα είχε πάει στον πάτο ακριβώς επειδή είχαν Harpoon και εμείς είχαμε Sm1, Penguin και Exocet. Τα Α7 θα εκαναν οικόπεδα τα αεροδρόμια τους το βράδυ και είχαν μόνο Rapier να αμυνθούν. Το βράδυ των Ιμίων πετούσαν μόνο τα Corsair και τα Mirage 2000… Και μόνο iron bombs δεν βγήκαν εκείνο το βράδυ…
Οι περίφημοι Amraam της τότε έκδοσης ήταν λίγοι, με κακές επιδόσεις και οι Τούρκοι ανεκπαίδευτοι αφού μόλις είχαν παραλάβει τον τύπο. Στο περιβάλλον του Αιγαίου βεβαίως όπου τα αεροσκάφη πετάνε χαμηλά και με τα νησιά ξεχνάμε το BVR. Το βράδυ δεν μπορούσαν να πεταξουν τα F-16 ή τελος πάντων δεν μπορούσαν να πετάξουν με ασφάλεια. Εντέχνως ξεχνάμε οτι είχαμε Super 530 D. Την ίδια στιγμή ο Συριακός στρατός ετοιμαζόταν να εισβάλει όπως και οι Κούρδοι για αντάρτικο.
Ας σταματήσουμε να καλλιεργούμε την ηττοπάθεια με “αντικειμενικά” άρθρα.
Χάσαμε μια ευκαιρία να στείλουμε την Τουρκία στη λίθινη εποχή και να μην έχουμε προβλήματα για πολλά χρόνια. Ενδεχομένως να αποκτούσαμε και εδάφη στην Α. Θράκη…

Μιχάλης

https://hellasjournal.com/2020/02/h-isvoli-tou-orus-reis-mas-thimise-tis-mavres-ores-tis-krisis-ton-imion-periergi-ke-chlomi-i-elliniki-mi-antidrasi/
Κατά τα άλλα κάποιοι αναρωτιούνται αν είχαμε 120 F-18!
Λες και αυτό είναι το πρόβλημα και όχι το πολιτικό προσωπικό και η πολιτική βούληση που είναι ανύπαρκτη.

APOSTOLOS KASKARAS

Εξαιρετική άποψη!

Spirit

Μιας και δεν το ανέφερα 100-120 F-18 είναι παραμύθια της χαλιμάς ότι θα είχε αγοράσει η ΠΑ… επίσης οι AIM-120A υπάρχουν αναφορές για ζήτημα να έφταναν ένα 25% KP.
Η ιστορία με το θέμα οπλισμού, του συστήματος ηλεκτρονικής προστασίας και FOS έγινε και στο πακέτο αναβάθμισης των F-16V, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Τώρα μια συγκριση AMRAAM ΑΙΜ-120Α απέναντι Matra 530F με ICMS. Mk.1 σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Ο κ. Ζικίδης ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει.

ThanosD

Να προσθέσω .Τα περισσότερα πλοία που ήταν συσσωρευμένα στα Ιμμια,ήταν στην εμβέλεια του ελληνικού πυροβολικού.Δεν χρειαζόταν καν η χρήση αεροπορικών μέσων .Επιπλέον σε γνωστή συνέντευξη πιλότου Α7Η( Κατι θα ήξερε παραπανω ) για εκείνη τη βραδιά εχει αναφερθεί οτι με εκμετάλλευση κάποιους περιορισμούς στον εξοπλισμό των Τουρκικών φρεγατών που είχε επισημανθεί ήταν εφικτή η προσβολή τους.με σχετικα ανεκτό κόστος απωλειών.Το άλλο που δεν αναφέρεται ήταν οτι τα Α7- θά πρόσβαλαν επίσης τις τουρκικες αεροπορικές βάσεις,οπως και αυτοί τις δικες μας..Στην ουσία θα είχαμε μια γενικευμένη συγκρουση με όλα τα μέσα αμοιβαίως.Αρα σαν προβατα σε σφαγη δεν θα πήγαιναν σε καμμιά περιπτωση .Θα εκτελούσαν την αποστολή τους με τις αναμενόμενες απώλειες..Πολεμας με οτι έχεις τελικά και στον πόλεμο θυσιαζεται αρκετο αίμα..Γι α αυτο και δεν γινεται καθε μηνα ένα ς πόλεμος.

Chris

…..”κι πολλοί, στη χώρα μας, ενδιαφέρονται μόνο για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες”… …..& epidomata.
Ecxellent article, it says it all…. As the article points out, football is more important for many people than the defense of the country. Why should the government and the tax payer
have anything to do with professional sports? Let them go all bankrupt, stop spending the tax payers money. If anyone pays any attention on TV they will see tens of thousands of empty seats in almost every game. How can they stay in business with empty seats? If they were a private company they would have closed long time ago. Instead, the government (tax payers) pays their bill and nobody complains.

Spyros

«Καθ’όλη την δεκαετία του ’80 από το σύνολο του αμυντικού προϋπολογισμού, μόλις το 17% αυτού θα αφορά την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, ενώ το 83% θα αφορά λειτουργικές δαπάνες.»
Το αντίστοιχο τωρινό νούμερο εγώ χονδρικά το βγάζω περίπου στο 14-15%. Κοιμηθείτε ήσυχα.

maverick

Η κυρία Τσίλλερ διέταξε την ανακατάληψη του ανατολικού Κάρντακ που ήταν υπό κατοχή, αλλά ένα υψηλόβαθμος στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της συνέστησε και την έπεισε να αποβιβαστούν οι δυνάμεις μας στο δυτικό Κάρντακ για να αποφευχθεί μια μάταιη αιματοχυσία. Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο περίμεναν κι άλλες μονάδες να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.
Δυστυχώς το ελληνικό κοινό ανελέητα παραπληροφορείται για όσα έγιναν εκείνη τη νύχτα.

Kostasmel

Τα Α7 θα έκανα μπάχαλο όλα τα παράλια και κύριους στόχους.
Με τα τουρκικά F16 στο έδαφος λόγο καιρού και χωρίς ικανά αντιαεροπορικα συστήματα από την Τουρκία θα πετύχαιναν μια χαρά τον σκοπό τους.

Apostolis

Και να είχαμε όλα αυτά που λέτε ότι έλειπαν πάλι ίδια κατάληξη θα είχε η ιστορία λόγω του φοβικου συνδρόμου που κυριαρχεί στην ελληνική πολιτική σκηνή.

AESA

Επειδή φορτώνουμε τα πάντα στους πολιτικούς και όχι άδικα, σε αυτή την περίπτωση τι έκανε η στρατιωτική ηγεσία;
Φύλαξε 1 και όχι και τις 2 βραχονησίδες.
Έφερε τόσο κοντά τον Ελληνικό στόλο στις νησίδες λες και δεν είχαμε όλο το Αιγαίο και 100 νησιά για κάλυψη, σαν να έπαιζαν το παιχνίδι της τουρκίας.
Πληρώματα των ελικοπτέρων των φρεγατών αρνήθηκαν να πετάξουν σε συνθήκες πολέμου, αν αυτό δεν είναι προδοσία τότε τι είναι.
Για ποιο λόγο δεν υπήρχε πλοίο ανατολικά των Ημίων, δεν είναι δική μας θάλασσα; Έβαλαν τα Μ16 των στρατιωτών να σταματήσουν πυρά από φρεγάτες;
Να καλύπτουν ζωντανά την έξοδο του στόλου και να μην ρίχνεις στην βάρκα των «ειδικών δημοσιογράφων» τρομάρα τους, και οι οποίοι έχουν ακόμα διαπίστευση αντί να είναι φυλακή.
Όταν οι Ανώτατοι και ο ΓΕΕΘΑ ήταν γραμμένοι στις κλαδικές, δεν ζητάς πολλά.
Αλλά να γράφει βιβλίο ο πρώην ΓΕΕΘΑ για την κρίση αντί να αυτοκτονήσει αυτό είναι

MisCo

TASMO με iron bombs και να σε περιλάβει το Phalanx να μην υπάρχει ουτε το DNA σου για αναγνωριση. Φοβερη ιδέα!

Stratilatis

Ενός κακού μύρια έπονται.
Να υποθέσω ότι αναφέρεστε στην προπαρασκευαστική διαταγή που εξέδωσε ο ακατανόμαστος Λυμπέρης για να φανεί έτοιμος στον Πρωθυπουργό για βομβαρδισμό των Ιμίων με δευτερεύοντα ΑΝΣΚ βομβαρδισμό των τουρκικών πλοίων.
Ένα σχέδιο που τα είχε κάνει μαντάρα από την αρχή της κρίσης και συνέχιζε να τα κάνει μαντάρα λόγω της χαμήλης του επαγελματικής κατάρτισης δήλωση μετά φόβοου γνώσεως, και στη συνέχεια.
Μόνο και μόνο η σύλληψη ενός τέτοιου σχεδίου σε ένα Low Intensity Conflict ήταν λάθος, είτε είχαμε τα μέσα είτε όχι.
Για τους Harpoon που δηλώνεται στο άρθρο, χρειαζόταν αναβάθμιση τα ηλεκτρονικά του σκάφους με επανασχεδίαση των ηλεκτρονικών και των αισθητήρων του αεροσκάφους που θα γινόταν μόνο για την Ελλάδα κάτι που έβγαζε την τιμή αρκετά υψηλή ανά αεροσκάφος, τόση που θα συνέφερε να αγράζαμε καινούριο αεροσκάφος άλλου τύπου.
Αλλά και χωρίς τα αεροσκάφη. τόσες μονάδες του στόλου ήταν μαζεμένες εκεί. Οι ντεμέκ καβαλάρηδες του Αιγαίου που πουλούσαν μαγκιά κλανιά και άγιος ο θεός σηκώνοντας πειρατικές σημαίες στα καράβια τους σε παλαιότερες εποχές που ήταν τότε να κανουν έστω και μία Τ-manouver έτσι έστω για το γαμώτο και ας μην ρίξουν με το πυροβόλο και τα άλλα βλήματα. (παρεπιπτόντως ο τελευταίος αξιωματικός του ΠΝ που ήξερε να εκτελέσει τον ελιγμό του Σταυρού και να δώσει την νίκη ήταν ο Ναύαρχος Κουντουριώτης με το Θωρηκτό Αβερωφ).
Δυστυχώς τα Ίμια απέδειξαν περίτρανα προβλήματα στην πολιτική των εξοπλισμών, της εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των στελεχών των ΕΔ. Μαθήματα που ούτε κατά το ελάχιστο επεξεργάστηκαν ώστε να διορθωθούν στο μέλλον παρά μόνο γίναν κάποιες πυροσβεστικες κινήσεις και αναλωθήκαμε στο ποιός ήταν ο προδότης ποιός όχι, στους κακοί ξένοι και τελικά μείναμε στα ίδια και στα ίδια ώστε την επόμενη φορά να ξανααποτύχουμε.

GeorgeD

Οι κοινοβολευτικοί και οι περί αυτών όταν έχει να κάνει με Εθνικά, αμυντικά και θέματα διπλωματίας μονίμως είναι φοβικοί, ανίκανοι, έχουν αυταπάτες κλπ κλπ. Περιέργως όταν έχει να κάνει με εκλογικές και εσωκομματικές δολοπλοκίες, μίζες και εφαρμογή έξωθεν εντολών το IQ τους παροδικά εκτοξεύεται…
Μήπως να πάψουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε μήπως λέξεις όπως προδοσία, χρηματισμός κλπ κλπ θα περιέγραφαν καλύτερα την κατάσταση;Λέμε τώρα…Μήπως…

chikichiki

Θίγονται πολλά και αρκετά θέματα. Θα ήθελα να περιοριστώ στα ακόλουθα:
Θεωρώ ότι η κριτική περί AGM-84 δεν είναι απολύτως στέρεη. Κυρίως γιατί δεν το θεωρώ σωστό να προσάπτουμε κατηγορίες φθήνιας στη χώρα σε μια περίοδο (δεκαετία ’70 εννοώ…) που υλοποιήθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά μας, και μάλιστα με κριτήρια αμιγώς διαφανή & επιχειρησιακά. Θυμίζω άλλωστε πως μόλις λίγα χρόνια πριν τα Ίμια το “σίδερο” ήταν ακόμη στα κύρια όπλα των α/φών των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη δε τακτική κατάσταση που αντιμετωπίζαμε, με στολομάζωξη σε ένα ασφυκτικά μικρό χώρο και κακές καιρικές συνθήκες, καθιστούσε την ταυτοποίηση των στόχων από απόσταση βολής Harpoon επιεικώς δύσκολο έργο. Αυτός είναι και ο λόγος που στο USN ο κύριος φορέας AGM-84 (A-6E) έφερε FLIR, και οι περισσότερες σχετικές εμπλοκές έγιναν σε αρκετά μικρή απόσταση. Το LANAδάκι νομίζω τέτοιες ικανότητες δεν είχε. Θα πω επίσης πως το ιστορικό εμπλοκών α/φών τζετ από ναυτικά SHORAD και διπλής χρήσης πυροβόλα, άφηνε αρκετές ελπίδες. Ως προς το ζήτημα F1/AM-39, έχω ακούσει πως υπήρχε κάποιο τεχνικό ζήτημα συμβατότητας ή ικανότητας αξιοποίησης του όπλου από τα F1CG με αποτέλεσμα η ΠΑ να μην επιδιώξει την απόκτησή του. Θα συμφωνήσω πάντως ότι η μη αγορά των Super 530F ήταν αψυχολόγητη, και δεν παραγνωρίζω την αξία του να γίνονται σωστές αγορές. Αν κάνεις σωστές αγορές, δε χρειάζεται ούτε να βασίζεσαι σε συμμαχίες με Βούλγαρους ούτε να ανησυχείς μη σε παρεξηγήσουν οι Αμερικάνοι επειδή πήρες μόνο γαλλικά (…).
Επιπλέον, σχετικά με το θέμα των “επικίνδυνων” όπλων, βρίσκω μια λογική δυσαρμονία στο να ισχυριζόμαστε πχ από τη μία ότι τα F-4E το ’74, που μόλις είχαν γίνει επιχειρησιακά και δε μπορούσαμε καλά καλά να τα προσγειώσουμε χωρίς να τα σμπαραλιάσουμε, θα έσωζαν την Κύπρο, αλλά από την άλλη οι καινούριοι AMRAAM των Τούρκων ή τα LANTIRN τους θα είχαν αμελητέο αντίκτυπο το 96. Δεν λέω το ένα ή το άλλο, λέω απλώς ότι μάλλον ισχύει ή το ένα και για τα δύο ή το άλλο και για τα δύο. Όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Αγορά 44 πυροσβεστικών αεροσκαφών μέχρι το 2030 προτείνει η Πολιτική Προστασία!

46
Για τομή στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στη χώρα μας και πρότυπη δουλειά, μακριά από «εκ των υστέρων μεμψιμοιρία» και για να προλάβουμε νέες...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 4.49

Related News

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 16 Ιουνίου 1487: Μάχη του Stoke Field, το τέλος του πολέμου των Ρόδων

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη σύγκρουση του «Πολέμου των Ρόδων» που τερματίζει την υπερτριακονταετή σύγκρουση για τον αγγλικό θρόνο.To 1487 στο θρόνο βρισκόταν ο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 16 Ιουνίου 1815: Μάχες του Ligny και Quatre Bras, το προοίμιο του Βατερλώ

Λαμβάνει χώρα η διπλή μάχη του Ligny και Quatre Bras, προανάκρουσμα της σύγκρουσης του Βατερλώ.Mε την επιστροφή του Ναπολέοντα από την εξορία, οι μεγάλες...