Ινσιρλίκ γιοκ;

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

c1yxy14wgaap5ls
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στην αγγλική της έκδοση, αναφέρει πως η Τουρκία έχει αρχίσει να ρωτάει (αναρωτιέται) για την “χρήση” της αεροπορικής βάσης του Ινσιρλίκ από τις ΗΠΑ (μέσω του Υπουργού Αμύνης, Fikri Işık). Όπως πολυ καλά θα θυμούνται οι αναγνώστες μας, η Τουρκία άργησε να επιτρέψει την χρήση της βάσης του Ινσιρλίκ από τις ΗΠΑ και τον Συνασπισμό που βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Η αλήθεια είναι πως όταν τις περασμένες εβδομάδες οι Τούρκοι είχαν βρεθεί σε μια εξαιρετικά δυσμενή θέση στο Αλ Μπαμπ, χέρι βοηθείας ήρθε από την Ρωσία και όχι από τον Συνασπισμό. Άλλωστε η επέμβαση των Τούρκων στην Συρία δεν είχε τύχει και την αποδοχής που ανέμενε στην Δύση, καθώς οι Τούρκοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα και στους Κούρδους της Συρίας (συμμάχους των ΗΠΑ και πολέμιους του Ισλαμικού Κράτους). Οι Ρώσοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βρεθεί αρκετά “κοντά” με την Τουρκία, τόσο ώστε να “ξεχάσουν” τους Κούρδους, τις παλιές τους “διαφορές” με την Τουρκία (βλέπε Su-24M) ενώ αποδέχονται πλήρως τις τουρκικές “εξηγήσεις” στο θέμα της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη.
Αντίθετα οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι μάλλον σε “κακό” σημείο, με τις τουρκικές ελπίδες να βασίζονται πλέον στην αλλαγή ηγεσίας στον Λευκο Οίκο. Το τι θα κάνει ο νέος ένοικος, μάλλον θα το δούμε πολύ γρήγορα μετά τις 20 Ιανουαρίου. Η τουρκική ηγεσία έχει σταματήσει να πιέζει, και απαιτεί την άμεση έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. Αυτός είναι και ο λόγος της δημόσιας παρέμβασης του Υπουργού Άμυνας της γειτονικής μας χώρας, και το πρωτοσέλιδο της αγγλικής έκδοσης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Τουρκίας.
(cover photo: Tech. Sgt. Joshua T. Jasper USAF)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
παναγιωτης
Guest
παναγιωτης

ναζάκια ειναι θα τα ξαναβρούν όπως πάντα αλλωστε για τις ΗΠΑ η Τουρκία ειναι μεγάλος παίκτης

Captain_Kal
Member
Captain_Kal

Καλά, το φαντάζεστε, να του βγει το σενάριο του “Μπούλη”, για βάση κάπου στην Ελλάδα, (κάπου είχα διαβάσει για Κάρπαθο, αλλά δεν θυμάμαι που), λόγω υποβάθμισης του Ινσιρλίκ? Άντε μετά να τον μαζέψεις!!!! Με στραταρχική ράβδο θα κυκλοφορεί!!!!!

Faethon
Member
Faethon

Προς το παρόν κρατάει μπαστούνι στου σκί, αλλά έχει μεγάλη γκάμα..Μπορεί να κάνει και πρωινό.

AIRMAN
Guest
AIRMAN

ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΝΣΙΡΛΙΚ ΑΣ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΥΔΑ ΑΝΤΙ 40 Φ35