Η Ινδία αγοράζει επιπλέον 100 SPICE 2000

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H Ινδική Αεροπορία θα αποκτήσει ακόμη 100 συλλογές ακριβείας SPICE 2000, ύστερα από την υπογραφή συμβολαίου με την ισραηλινή εταιρεία Rafael αξίας $43,2 εκατομμυρίων.

 

Η SPICE 2000 προσαρμόζεται στη βόμβα γενικής χρήσης Mk84, μετατρέποντάς την σε όπλο προσβολής χερσαίων στόχων με μεγάλη ακρίβεια. Η μέγιστη εμβέλεια της SPICE 2000 εκτιμάται σε 60km.

 

Η Ινδική Αεροπορία χρησιμοποίησε την SPICE 2000 τον περασμένο Φεβρουάριο, στη γνωστή αεροπορική επιδρομή εναντίον πιθανολογούμενου στρατοπέδου τρομοκρατών στο Πακιστάν. Με βάση το «RT», οι SPICE 2000 θα παραδοθούν στην Ινδία το προσεχές τρίμηνο.

“Κέντησαν” τα Mirage 2000 στις επιδρομές κατά του Πακιστάν (σύμφωνα με την εκδοχή της Ινδίας)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Τι απέγινε τελικά ο “διεθνής δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια κατευθυνομένων βλημάτων SPICE” που είχε προκηρυχθεί θαρρώ επί Αβραμόπουλου; (Ως γνωστόν τα βλήματα SPICE είναι κάτι σαν το χαρτί υγείας και τη γραφική ύλη ή τα κλιματιστικά για τις δημόσιες υπηρεσίες, τα κατασκευάζουν δεκάδες κατασκευαστές ….) Θα μου πει κάποιος, “και τι ήθελες ρε φίλε, να βάλουν οι άνθρωποι το κεφάλι τους στον τορβά, να βρεθεί κανένας από τους δεκάδες ζηλωτές/ιδεοληπτικούς/επίδοξους πολιτευτές εισαγγελείς να τους στείλει κατηγορουμένους για απιστία κατά του Δημοσίου με το Ν. 1608/1950 (= θάνατος);” Φυσικά, το κακό έχει γενικευθεί στην (ως γνωστόν) διαφανέστερη και εντιμότερη… Read more »

Chris
Member
Noble Member
Chris

Αν και συμφωνώ γενικά με το σχόλιο σας λίγη αισιοδοξία στο τέλος βοηθάει την ψυχολογία όλων.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Σας υπερψήφισα, γιατί με κάνατε και γέλασα!

Chris
Member
Noble Member
Chris

Καλοσύνη σας smile

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Προσπαθώ ο δόλιος, αλλά δεν βρίσκω την αφορμή … όχι τόσο επειδή γίνονται λάθη, αλλά επειδή τα λάθη προβάλλονται ως αρετή, και πλασσάρονται ως επιτεύγματα σε έναν όχλο με σπασμένα τα νεύρα, του οποίου οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν εδώ και χρόνια, και ο οποίος ερμηνεύει τον κόσμο μέσα από ένα απλοϊκό και μανιχαϊστικό σχήμα “από τη μία οι στο κόλπο, από την άλλη οι στην απέξω”. Όπου βέβαια πολλοί θα εκπλήττοντο αν πληροφορούντο ότι πολλοί από τους “στο κόλπο” έχουν σοβαρά χαμηλότερα εισοδήματα από τους και καλά “στην απέξω” …

Chris
Member
Noble Member
Chris

Η ιστορία έχει και εκπλήξεις. Π.χ. ποιος περίμενε ότι ο Ερντογάν θα κατάφερνε να φέρει σε τόσο δύσκολη κατάσταση τη χώρα του που οι ολοκληρωτικά φιλοτουρκοι Αμερικανοί θα εξαναγκάζονταν να μας θεωρούν έστω και σε μικρό βαθμό ως απαραίτητη δύναμη και θα αναβαθμιζόμασταν έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων και εκφράσεων. Ας πούμε τη λέξη στρατηγικός για την Ελλάδα δεν τη θυμάμαι άλλη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που ακούω ειδήσεις να λέγεται από Αμερικανούς. Ή ότι η μικρή κυπριακή Δημοκρατία θα εφάρμοζε την πολιτική της ΑΟΖ και των τριμερών δημιουργώντας προοπτικές (και κινδύνους βέβαια αλλά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός έτσι… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Το εύχομαι από καρδιάς, και σας ευχαριστώ για τη πολύτιμη ένεση ηθικού.

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Δυστυχώς συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα αναφέρετε. Έφυγα από την χώρα το 1998 και δεν με βλέπω να επιστρέφω σύντομα sad

Το μόνο που ελπίζω είναι να βάλουμε μυαλό και να βαδίσουμε μπροστά αλλά αυτά θα τα προλάβει η νέα γενιά μου φαίνεται.