Η Ινδική Αεροπορία φαίνεται πως δεν θέλει πια την ινδική εκδοχή του Su-57, FGFA, καθώς δεν το θεωρεί και τόσο “αόρατο”!

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ινδική Αεροπορία πιστεύει ότι το ινδο-ρωσικό μαχητικό νέας γενιάς FGFA δεν θα είναι τόσο «αόρατο» όσο τα αμερικανικά μαχητικά και εμφανίζεται να μην θέλει να το προμηθευτεί, αναφέρουν οι «Hindustan Times». Το θέμα είχαμε θίξει και παλαιότερα εδώ, και φαίνεται πως τελικά υπάρχει ινδική “γκρίνια” για το FGFA, καθώς το τελευταίο δεν είναι το υπερμαχητικό που τους είχαν υποσχεθεί οι Ρώσοι.

Το FGFA θα βασίζεται στο ρωσικό μαχητικό Su-57, που πρόσφατα εμφανίσθηκε στους ουρανούς της Συρίας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου μαχητικού πραγματοποιείται από την ινδική εταιρεία HAL και τη ρωσική Sukhoi.

Η Ινδία ανησυχεί επιπλέον για το οικονομικό σκέλος του προγράμματος, το οποίο η Ινδική Αεροπορία κρίνει ως «δυσβάσταχτο». Οποιαδήποτε απόφαση ωστόσο για το μέλλον του FGFA δεν μπορεί να ληφθεί από την ίδια, αποτελώντας αποκλειστικό ζήτημα της ινδικής κυβέρνησης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Άλλος για F-35…!

Gilan
Member
Gilan

Κακό του κεφαλιού τους…..ουγκ!

I
Guest
I

Για αόρατα αεροσκάφη μάλλον πρέπει να απευθυνθούν στον Τζέιμς Τ. Κερκ να τους κάνει κονέ με τους Romulans, ποτέ οι ρώσοι δεν είπαν ότι το SU-57 θα είναι αόρατο. άλλωστε για να γίνει “αόρατο” ένα αεροσκάφος υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας μέσω του σχήματος και ειδικών υλικών όπως τα ανθρακονήματα και ειδικής βαφής κάτι που απαιτεί ειδικό hangar άκρως εξειδικευμενο προσωπικό πολλά λεφτά και πολλές ώρες συντήρησης (δηλαδή όνειρο θερινής νυκτός για μια χώρα όπως η Ινδία με ρεκόρ απολιών αεροσκαφών λόγω κακοσυντηρησης) ο άλλος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα αεροσκάφος αεροδυναμικά σωστά με μεγάλη ταχύτητα και υψηλό service ceiling… Read more »

KN(the original)
Guest
KN(the original)

Εγώ αυτο που βλέπω είναι πως οι Ινδοί δεν ξέρουν τι θέλουν. Μία θέλουν fgfa μια δεν θέλουν. Μια θέλουν μονοκινητήριο μαχητικό και κοιτάνε f16 και gripen μία το αλλάζουν και λένε δικινητήριο. Μια θέλουν 125 f35 μία τα αλλάζουνε. Μία θέλουν άλλα 36 rafale μια το ξανασκέφτονται. Μία λένε το tejas δεν τους βγαίνει και τώρα λένε θα αγοράσουν 300+ δεν θυμάμαι κιόλας. Τελικά τι θέλουν ξέρουν ; Κατά τ’άλλα αναβαθμίζουν τα Jaguar με AESA. Μου φαίνεται όπως πάνε σε λίγο θα κάνουν διαγωνισμό και δεν θα πηγαίνει κανείς. Άντε το πολύ πολύ να πάνε οι Τούρκοι με το… Read more »

G
Guest
G

Τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?στελθ ειναι μια συγκεκριμένη τεχνολογία που σκοπο εχει να απορροφά η να εκτρεπει την ηλ/κη ακτινοβολία(με ειδικο σχημα και υλικα και παράλληλα να μειωνει την ακουστικη και υπέρυθρη υπογραφη ενος αεροσκαφους.η δευτερη περίπτωση που αναφερεις ειναι αλλο πραγμα .σαν να λες το μιγκ31 στελθ κατι που ειναι τελείως λαθος

I
Guest
I

πολύ απλά φίλε μου λέω ότι υπάρχουν δύο τρόποι ο ένας πανάκριβος και δημιουργώντας ατελή αεροδυναμικά αεροσκάφη για χάριν του stealth όπως το Φ35 και ο άλλος τρόπος όπου μέσω του ECM όπου προσπαθείς να ” τυφλώσεις ” το αντίπαλο αεροσκάφος και τους πυραύλους του και έχοντας κλειστό το ραντάρ σου χρησιμοποιώντας μόνο το OLS σου έχεις ένα Ικανοποιητικότατο βαθμό stealth σε πολύ χαμηλή τιμή.

Stefanos.K
Member
Stefanos.K

Η Ινδή έχουν άριστες σχέσης με την νέα κυβέρνηση της Αμερικής
. Η ποιο ένθερμη υποστηρικτές του τραμπ είναι το ινδικό λόμπι. Και όχι άδικα αφού στο πρόσωπο του βρήκαν έναν σοβαρών σύμμαχο για τα μεγάλα προβλήματα της Ινδία που λέγετε Πακιστάν και Κίνα.
Τα επόμενα χρόνια μόνο από Αμερική θα αγοράσουν το οτιδήποτε.

Greymalckin3
Member
Greymalckin3

Εγώ πάω με την πρώτη πρόταση που έκανες σχετικά με Κέρκ και Εντερπράιζ πάντος.
Όσο για το δεύτερο κομάτι ούτε οι Αμερικάνοι τα πάνε καλά με την συντήρηση των αοράτων αεροσκαφών τούς ……

Pk
Guest
Pk

Οι Ινδοί δεν έχουν ιδέα τί θέλουν…εχει καταντήσει θλιβερό αστείο το πρόγραμμα νέων μαχητικών… βλ Rafale, Gripen κτλ, ούτε εάν θέλουν μονοκινητηριο η δικινητηριο δε μπορούν ν αποφασίσουν.

Είναι καλό που θέλουν εκτεταμένη συμπαραγωγή στην Ινδία αλλά η συμπαραγωγή προϋποθέτει παραγωγή και η παραγωγή προϋποθέτει επιλογή…. είναι σε αθλιανκατασταση πτητικα σε σχέση με τις ανάγκες τους…

Θα τους χάλασαν τα mig35india η τα su-30/35 να συμπληρώσουν τις άπειρες μοίρες που χρειάζονται ακόμα και να μάθουν να τα συντηρούν αφού ήδη έχουν mki

Αφού δεν μπορούν να πράξουν τα απλα, τι su57india και π@παριες….κριμα…

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

“Η Ινδία ανησυχεί επιπλέον για το οικονομικό σκέλος του προγράμματος, το οποίο η Ινδική Αεροπορία κρίνει ως «δυσβάσταχτο».” Σωστά! Που να μπορέσουν να πληρώσουν, όταν αγοράζουν σχεδόν ό,τι μοντέλο πετάει αυτή την περίοδο και επιπλέον, επιμένουν στο Tejas… Ε μετά οι ρώσοι τους φταίνε…

KN(the original)
Guest
KN(the original)
agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Δικαιολογίες είτε γιατί θέλουν να εγκαταλείψουν εντελώς το πρόγραμμα γιατί ξεμένουν από λεφτά με το Tejas, Rafale κτλ είτε γιατί κάνουν χαζά παζάρια.είτε του έταξαν οι Αμερικάνοι 1) Το κόστος συμμετοχής τους στην ανάπτυξη είναι ελαχιστότατο και σαν ποσό για τα μεγέθη τη Ινδίας είναι αστείο, που να το συγκρίνουν με το τι πλήρωσαν οι χώρες για το F-35. 2) Αφού είναι ακόμη στο στάδιο των δοκιμών πως ξέρουν αν είναι στελθ ή όχι? Είναι φανερό ότι κάποια σημεία του αεροσκάφους θα ολοκληρωθούν τελευταία (π.χ. το σημείο γύρω από τους κινητήρες) 3) Αν δεν πάρουν αυτό, φυσικά αν θέλουν ας… Read more »

x-m
Member
x-m

Ινδοί: πως λέμε, στόχοι-σχέδιο-αποφασιστικότητα-υλοποίηση; Καμιά σχέση !!!