Ινδία: F-16 και MQ-9, ένα βήμα κοντύτερα

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δυο Αμερικανοί γερουσιαστές συντονίζουν μια κίνηση στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα προκειμένου να προωθήσουν δυο εξοπλιστικά προγράμματα στην Ινδία. Το ένα από αυτά αφορά την αγορά General Atomics MQ-9 Guardian (της ναυτικής έκδοσης του Predator B). Η Ινδία έχει ζητησει επίσημα από τις ΗΠΑ των πώληση 22 UAV αλλά η έγκρισή τους καρκινοβατεί. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την συμπαραγωγή του F-16 στην Ινδία στα πλαίσια της πρότασης της Lockheed Martin για την προμήθεια νέου μαχητικού από την Ινδική Αεροπορία. Φυσικά τα ελατήρια των δυο αμερικανικών πολιτικών (ενός από το Τέξας και του άλλου από την Βιρτζίνια) είναι… ταπεινά και σχετίζονται άμεσα με τις πωλήσεις των αντίστοιχων δυο εταιριών που στοχεύουν την ινδική αγορά. Πωλήσεις βέβαια μεταφράζονται και σε διατήρηση θέσεων εργασίας…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι σουηδοί θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να πετύχουν πώληση των Γκρίπεν στην Ινδία.
Ήδη οι Αμερικάνοι έχουν πατήσει γερά πόδι (Ρ-8, ΑΗ-64, CH-47, C-130 κ.α) στην ινδική αγορά πουλώντας όπλα που με αυτά οι Ινδοί αντικαθιστούν ρωσικά που τα χρησιμοποιούσαν για δεκάδες χρόνια.

Chris07
Guest
Chris07

Πως γίνετε σε μια χώρα που οι μισθοί να είναι της πλακας, τα ανθρώπινα δικαιώματα ανύπαρκτα, να σπαταλάμε δισεκατομμύρια σε εξοπλιστικά προγράμματα. Λες και το Πακιστάν τα έλυσε όλα τα προβλήματα του, και το μονο που του έμεινε είναι να κατακτήσει την Ινδία.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Aν ο κάθε ένας που δεν έχει να φάει κάνει από 10 παιδιά, το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να του τα ταίζει και να τα του τα περιθάλπει τζάμπα. Σε ότι αφορά τους πακιστανούς πριν μια 10αριά χρόνια μόνο το 7% τους πλήρωνε εφορία και η κυβέρνηση ήθελε να αυξήσει αυτό το ποσοστό. Κατάφερε να το πάει στο 10%. Ακόμη και πρώην κρατικός υπάλληλος (τον είχα γνωρίσει λόγω δουλειάς) που είχε παραιτηθεί για να κάνει δική του επιχείρηση με 250 άτομα όταν πήγαιναν από την εφορία να δουν τι υπάρχει στο κτήριο του, (κανείς δεν είχε ταμπέλες έξω από το… Read more »

Em.Ti
Member
Em.Ti

Απαντήσατε μόνος σας, “τα ανθρώπινα δικαιώματα ανύπαρκτα”.

Γιαννης Μ.
Guest
Γιαννης Μ.

H Lockheed Martin δεν είναι που θα “μεταφέρει” όλη τη γραμμή παραγωγής των F-16 στην Ινδία, αν η τελευταία το επιλέξει και μάλιστα με δικαίωμα πώλησης σε τρίτους σύμφωνα με το ακόλουθο link;
https://www.ptisidiastima.com/production-line-f-16%ce%84-moves-to-sc/

Άρα ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα συμπαραγωγής F-16, αλλά επιδιώκουν να “φύγει” η γραμμή των F-16 για Ινδία και οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις να αξιοποιηθούν για την κατασκευή των F-35, ώστε να απασχοληθούν περισσότεροι ντόπιοι σε σχέση με τώρα.

Spyros
Member
Spyros

Αν θέλουμε να γίνουμε [λίγο] κακοί, ας θυμηθούμε πως γενικά οι Ινδικοί διαγωνισμοί τραβάνε πολύ καιρό μέχρι να καταλήξουν κάπου. Ο λόγος λοιπόν που θα πρέπει να μεταφερθεί στην Ινδία η γραμμή παραγωγής μάλλον είναι γιατί μέχρι να τελεσιδικίσει ο διαγωνισμός, μπορεί να περάσει ακόμη μια δεκαετία… τότε, η Αμερικανική γραμμή παραγωγής του F-16 είναι πιθανό να μην υπάρχει πια.