Η Ινδία θέλει τα 21 ημιτελή ρωσικά MiG-29

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ινδική Αεροπορία έχει εγκρίνει την απόκτηση των 21 ημιτελών μαχητικών MiG-29 που προσφέρει η Μόσχα στο Νέο Δελχί.

 

Όπως είχαμε μεταδώσει τον Φεβρουάριο, τα αεροσκάφη ανήκουν σε παρόμοια έκδοση παραγωγής με τα ινδικά MiG-29 (φυσικά δεν είναι αναβαθμισμένα) και βρίσκονται αποθηκευμένα στη Ρωσία από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τα αεροσκάφη επιθεώρησε ήδη επιτροπή Ινδών αξιωματικών, που φαίνεται ότι έδωσαν το «πράσινο φως» για την αγορά τους.

 

Σύμφωνα με τους «The Hindustan Times», η Ινδική Αεροπορία θα κινηθεί στην απόκτηση των αεροσκαφών, για να αμβλύνει το πρόβλημα οροφών που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, είναι αναγκασμένη να αποσύρει αριθμό γηρασμένων μαχητικών, έτσι, τα συγκεκριμένα MiG-21 θα μπορούσαν να καλύψουν σε κάποιο βαθμό το περαιτέρω επιχειρησιακό κενό που θα αφήσει ο παροπλισμός μαχητικών.

 

Η Ρωσία προσφέρει 21 ημιτελή (σοβιετικής προελεύσεως) MiG-29 στην Ινδία


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ira-ant
Guest
ira-ant

Υποτιθεται οτι διαθετουν χρημα,για μεγαλες και μαζικες αγορες.
Θα προμηθευθουν αεροσκαφη τριακονταετιας;

antonis.
Member
antonis.

Τρέχουν να κλείσουν ότι τρύπες μπορούν για να μη χρειαστεί να στείλουν τα ακόμα πιο γερασμένα και προφανώς καταπονημένα MIG-21 σε αποστολές έναντι του Πακιστάν. Τα MIG-21 δεν έχουν απλά θέση στο σύγχρονο αεροπορικό πεδίο μάχης. Αν προχωρήσουν στην αγορά τότε λογικά (τίποτα δεν είναι σίγουρο με τους Ινδούς) θα δούμε και κάποιο εκσυγχρονισμό.

Georgios
Member

Είναι και αυτή μία σκέψη, όμως εγώ έχω μία αντίθετη καθώς μόνο το ολοκαίνουριο μοντέλο Mig-35 τα ξεπερνάει 1. είναι ολοκαίνουρια, του κουτιού που λένε και ας κάτσανε στην αποθήκη και για πενήντα χρόνια 2. αποτελούν μία μοίρα 3. θεωρητικά έρχεται και στο ανώτατο επίπεδο Fulcrum-F Μακάρι τα συγκεκριμένα μαχητικά, εναέριας υπεροχής, τύπου F-15, να έρχονταν στην Ελλάδα μας, έστω και στην κατάσταση αυτή. Προσωπικά τους ζηλεύω και μου τρέχουν και τα σάλια γιατί άμεσα και χωρίς κόπο, από το πουθενά θα είναι συν μία μοίρα με δυνατότητες να κυριαρχεί στον αέρα και όχι αόρατα βομβαρδιστικά που ονειρεύεται ο κύριος… Read more »

airman
Guest
airman

Μονο αυτοι μας ξεπερνανε (απτο μπατο που βουλιαξαμε)

Georgios
Member

Τουλάχιστον οι Ινδοί αγοράζουν κάτι, προσπαθούν, εμείς ας μείνουμε να θαυμάζουμε τις Kortenaer μας. Δεν λέω, για σημαιοστολισμούς μια χαρά είναι. Σε λίγο με ρυμουλκά θα τις μεταφέρουμε, το Kuznetsov κοροϊδεύαμε.