Η Ινδία παραλαμβάνει 2 μεταχειρισμένα Mirage 2000 και 32 Jaguar από την Γαλλία

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  


Tο Παρίσι συμφώνησε να πουλήσει δύο μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ινδία σε πολύ χαμηλή τιμή. Η Ινδία αναμένεται να πληρώσει περίπου 5,7 εκατομμύρια δολάρια για το πακέτο που περιλαμβάνει τη μεταφορά τους στην Ινδία.

Τα δυο αεροσκάδη Mirage εξακολουθούν να έχουν 3.000 ώρες διαθέσιμης ωφέλιμης ζωής και θα αναβαθμιστούν εγχωρίως στην Ινδία στο πρότυπο M2000-5 Mk2, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα My Nation.

Η Ινδία είχε ένα στόλο 51 αεροσκαφών Mirage 2000, αλλά ο αριθμός έπεσε στα 49 μετά την απώλεια δύο αεροσκαφών το 2012 (και τα δυο Mirage 2000TH).

Τα δύο αεροσκάφη θα βοηθήσουν το στόλο να ξεπεράσει τις απώλειες αυτές επανερχόμενο στον αρχικό αριθμό 51 αεροσκαφών. Δεν είναι γνωστό αν θα πρόκειται για διθέσια ή μονοθέσια μαχητικά, αλλά δεδομένου ότι τα αεροσκάφη που χάθηκαν ήταν διθέσια, είναι πολύ πιθανό να αγοράστηκαν ξανά διθέσια αεροσκάφη.

Η Ινδία θα αποκτήσει κι ένα στόλο 32 αεροσκαφών κρούσης Jaguar, τα οποία υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά για να υποστηρίξουν τον υπάρχων στόλο αεροσκαφών Jaguar που διαθέτει η Ινδία.

H Ινδία πάντως δεν χάνει ευκαιρία να «σκουπίζει» ό,τι μεταχειρισμένο μπορεί να βρει στην διεθνή αγορά. Πριν κάποια χρόνια είχε αγοράσει τέσσερα μεταχειρισμένα βρετανικά Sea Harrier όταν ο τύπος βρισκόταν υπό πρόωρη απόσυρση στη Μ. Βρετανία, ενισχύοντας έτσι την δική της δύναμη των Sea Harrier.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Νείλος
Guest
Νείλος

Καμμένο ακούει, βλέπει, διαβάζει;;; Over!

Spyros
Member
Spyros

Ωχ…

(αυθόρμητη αντίδραση)

aris32
Member
aris32

μετα την αναβαθμιση των ινδικων μ2000 δεν θα υπαρχει αλλη ευκαιρια για να αναβαθμιση των δικων μας μ2000 . μετα μονο μεταχειρισμενα -5 . παντως οι ινδοι καλα κανουν .

GK_
Member
GK_

Δηλαδη περιπου 3,8 – 4,0 εκ € το καθενα.
Τα ελληνικα M2000EGM/BGM, μπορουν να πωληθουν ολα μαζι για περιπου 69-72 εκ €!

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Το θέμα δεν είναι να πάρουμε μεταχειρισμένα δίλιτρα για 5-6-7 εκ. Το θέμα ήταν και είναι πως και τα δικά μας 17 EGM θέλουν μια 700αρα εκ. για να αναβαθμιστούν στο επίπεδο Mk3 πλέον, που λίγα έχει να προσφέρει σε θέμα ομοιοτυπίας σε σχέση με τα Mk2.

Spirit
Guest
Spirit

Γιατί δεν ειναι θέμα τα μεταχειρισμένα;

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

@Spirit

Να τα κάνουμε τι τα μεταχειρισμένα B-C ? Να κάνουν παρέα στα EGM/BGM που οδηγούνται σε πλήρη απαξίωση ? Η είδηση είναι ότι η Ινδία παίρνει 2 μεταχειρισμένα για αναπλήρωση απωλειών τα οποία θα τα αναβαθμίσει.

Spirit
Guest
Spirit

Μα δεν υπάρχουν μόνο B-C μεταχειρισμένα, ούτε ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτά που αγόρασε η Ινδία τι έκδοσης είναι.

Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να ενισχυθεί ο στόλος των Mirage και όχι να απαξιωθεί μια ώρα γρηγορότερα.

Αίας
Guest
Αίας

Διαφωνώ, τα Μιράζ πρέπει να αποσυρθούν (τα απλά,πάντα).
Αν ήμασταν απροσδόκητα τυχεροί και μπορούσαμε να τα πουλήσουμε με στόχο τα όποια κέρδη να πάνε στα εκσυγχρονισμενα τότε θα αγγίζουμε το ιδανικό.
(Για ανταλλακτικά, περισσότερες ώρες πτήσης).
Το κεφάλαιο Μιράζ 2000 πρέπει να μπει στην σωστή διάσταση πριν γίνει εμμονή.