19.6 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Η στροφή στο Tejas είναι το τέλος για το F-21;

- Advertisement -

Οι πιθανότητες επιτυχίας του F-21 στην Ινδία εμφανίζονται να συρρικνώνονται δραματικά, ύστερα από τη στροφή της Ινδικής Αεροπορίας προς το Tejas.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, Στρατηγό Μπιπίν Ραβάτ, η προτίμηση προς το Tejas έρχεται δύο χρόνια μετά την αποστολή αιτήματος προς ξένες εταιρίες για την υποβολή προσφοράς στο πρόγραμμα αγοράς 114 μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και την κυβερνητική δέσμευση για στήριξη της ινδικής βιομηχανίας στο δύσκολο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία κορωνοϊού.

Αποκαλυπτήρια του F-21: Το “νέο” μαχητικό της Lockheed που προορίζεται για την Ινδία


Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχουν τα αμερικανικά μαχητικά F-21, F/A-18E/F, με πιθανότητα υποψηφιότητας του F-15, τα ευρωπαϊκά Eurofighter, Gripen και Rafale και τα ρωσικά MiG-35 και Su-35. Όμως τώρα φαίνεται να κερδίζει πόντους η παραγγελία 83 εγχώριων Tejas, τα οποία κοστίζουν $6 δις ή περίπου τα μισά από όσα το Νέο Δελχί υπολογίζει πως θα κόστιζαν τα 114 ξένα μαχητικά.
Με βάση το «Forbes», η Ινδική Αεροπορία διατηρεί το 2020 μόλις 28 μοίρες μαχητικών, ενώ η ίδια έχει απαίτηση για 42. Η Ινδία ελπίζει να σχηματίσει ακόμα 3 μοίρες φέτος, με την παραλαβή αεροσκαφών Rafale, Su-30 και Tejas.

(Φωτογραφίες) F-21, ένα «ντοπαρισμένο» F-16 για την Ινδία


Το F-21 είναι μια ειδική έκδοση του F-16, με δανεισμένη τεχνολογία από τα προγράμματα μαχητικών 5ης γενιάς της Lockheed Martin, νέες οθόνες στο πιλοτήριο, σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, το χαρακτηριστικό εξόγκωμα στη ράχη για τη φιλοξενία συστημάτων επικοινωνίας ή ηλεκτρονικού πολέμου και πρόβλεψη συρόμενων δολωμάτων εναντίον πυραύλων με καθοδήγηση ραντάρ. Το F-21 προσφέρεται επίσης με σύστημα λήψης καυσίμου από τα Il-78 της Ινδικής Αεροπορίας και ατρακτίδιο IRST.
Το F-21 αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του F-16, που πέταξε για πρώτη φορά το 1974. Σήμερα είναι ενεργά περίπου 2.300 F-16 σε τουλάχιστον 30 χώρες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
d.b
d.b (@d-b)
5 months ago

Μετά από τόσα χρόνια και τόσες επενδύσεις είναι αμαρτία να μην το βάλουν σε μαζική παραγωγή.
Τα ρίχνουν που τα ρίχνουν…

SABRE
Active Member
SABRE (@sabre)
5 months ago

οι Ινδοί έχουν κάνει τεράστια λάθη όσον αφορά την πολεμική τους βιομηχανία με σοβαρές υπερβάσεις κόστους και χρονοδιαγραμμάτων. με τα πολλά κατάφεραν ύστερα από 20 περίπου χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια να παράγουν ένα μαχητικό το οποίο ειδικά στην έκδοση MK2 δύναται να φέρει ραντάρ AESA λόγο ώσης προς βάρος κοντά στο 0,9 (υψηλότατης σημασίας ειδικά για δελταπτέρυγο μαχητικό) πυραύλους μακράς ακτίνας Derby (τους οποίους προορίζουν και για το SU30 MKI ύστερα από το φίασκο με τα Πακιστανικά F16) link 16 και πυρομαχικά LGB (δυστυχώς για αυτούς δεν μπορούν να του πιστοποιήσουν και τον game changer Brahmos αλλά έχει ήδη πιστοποιηθεί στα SU30 MKI ). Θα ήταν έγκλημα λοιπόν να να χάσουν 6 δις περίπου και να δώσουν την παραγγελία στο F21. Θα είναι ίσως η τελευταία τους ευκαιρία να αποσβέσουν μέρος του πακτολού που επένδυσαν στο TEJAS και να στήσουν σε μια cost effective βάση την αεροναυπηγική (τουλάχιστον) βιομηχανία τους.

zap
Active Member
zap (@zap)
5 months ago
Reply to  SABRE

Φιάσκο με τα πακιστανικά F 16 ; Μπορείς να μας πεις περισσότερα;

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
5 months ago

Η Ιστορία έχει πολύ ζουμί ειδικά και για εμάς που είμαστε τα πελατάκια της LM.
Στον πρώτο δισγωνισμό η LM αρνήθηκε την συμπαραγωγή η κατασκευή θα γινόταν στις ΗΠΑ και μέρος στην Τουρκία και οι Ινδοί, που δεν είναι σφουγκοκωλάριοι Έλληνες, τους πετάξαν εκτός διαγωνισμού από τον πρώτο γύρο. Τελικά πήραν το Rafale.
Στον δεύτερο διαγωνισμό η LM υποσχέθηκε κατασκευή στην Ινδία, της είπαν ότι το F16 δεν ειναι 4+ γενεάς και για αυτό η LM το μετασκεύασε αλλά πάλι θα είχε το 60% της παραγωγής η Ινδία και τα ευαίσθητα μέρη θα φτιαχνόταν στις ΉΠΑ. Πάλι οι Ινδοί τους δείξαν την πόρτα.
Δεν ξέρω γιατί κάποιοι σνομπάρουν το Tejas. Πετάει ήση από το 2015, κάνει 30 εκ. ευρώ το κομμάτι. Κάνει ότι κάνει το Mirage 2K και το έχει αποδείξει άπειρες φορές στις παραβιάσεις του εναερίου χώρου από το Πακιστάν.
Η ανανεωμένη έκδοσή του το ΜΚ2 με όλες τις υπερβάσεις κοστίζει 45 εκ το κομμάτι. Έχει όλα όσα θέλει από ένα αεροσκάφος 4+ σε ένα οικονομκό πακέτο και επιπλέον supermaneuverability.
Γιατί να τα δώσουν στην LMq
Παρεπιπτόντως, εκτός θέματος, οι Βούλγαροι αγοράσαν 10 ή 20 F16. Που ακριβώς θα κάνουν την συντήρηση σύμφωνα με την συμφωνία της LM;
Στην ΕΑΒ;
Στην Τουρκία;
Ή στις ΗΠΑ;
Για να δούμε πόσο μας εκτιμούν σαν συνεργάτες οι της LM.

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
5 months ago
Reply to  Stratilatis

Το Rafale το πήραν χωρίς συμπαραγωγή τελικά. Με άλλα λόγια απέρριψαν την LM για να τους μαγειρέψουν οι Γάλλοι.
Το Tejas έχει καταντήσει η ντροπή της ινδικής αμυντικής βιομηχανίας. Κόστισε μια περιουσία σε R&D με αποτέλεσμα ένα προβληματικό, καθ’όλα υποδεέστερο αεροπλάνο το οποίο δεν επιτελεί κανέναν απολύτως στρατιωτικό ρόλο για την Ινδία. Σύγκριση με το Μ2000 δεν υφίσταται. Άλλη κλάση βάρους, ηλεκτρονικών, κι επιδόσεων.
Δεν γνωρίζω το Tejas να έχει συμμετάσχει ποτέ σε αερομαχίες με πακιστανικά α/φη, ειδικά όχι σε παραβιάσεις ΕΕΧ.
Και παρεμπιπτόντως το M2000 δεν πληροί τα κριτήρια υπερευελιξίας.

randomname
Member
randomname (@randomname)
5 months ago
Reply to  chikichiki

Αυτό το “κόστισε μια περιουσία σε R&D” έχετε στοιχεία και το λέτε; Γιατί στο wiki γράφει 1 billion usd program cost.
Ψίχουλα δηλαδή για την ανάπτυξη εγχώριου 4+ γενιάς μαχητικού απο μία χώρα με μηδενική παράδοση στον κλάδο.

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
5 months ago
Reply to  randomname

Αν κάνω σωστά τις μετατροπές, αρκετά παραπάνω από 1δισ: https://timesofindia.indiatimes.com/india/Tejas-project-to-cost-Rs-55000-crore/articleshow/30307248.cms (άρθρο του ’14, σημειωτέον) όταν η wiki στο ίδιο άρθρο λέει ότι έχουν φύγει και 600-700εκ. για το Mk2 μόνο, είναι ξεκάθαρο πόσο αξιόπιστο είναι το νούμερο του 1δισ.
Αυτό το 4+ συγγνώμη αλλά είναι σχεδόν αστείο…να πω επίσης πως η Ινδία έχει μια (μικρή έστω) παράδοση στον κλάδο.

Shadowfax
Shadowfax (@shadowfax)
5 months ago
Reply to  chikichiki

Το πρόγραμμα στοίχισε 14033.2 crore που είναι κάπου 2δισ$ όπως είπε ο υπουργός τους…
Ακόμα και 1 δις να ήταν τα επιπλέον για το ΜΚ2 μιλάμε για συνολο 9δις$ για 83 αεροσκάφη, μπροστά στα 18δις που ζητούσε αρχικά η LM…

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
5 months ago
Reply to  Shadowfax

Μιλάμε επίσης για ένα α/φος με ξένους αισθητήρες, ξένο κινητήρα, ξένα όπλα. Πόσο θα έπρεπε να κοστίζει δηλαδή μια άτρακτος ενός ελαφρού μαχητικού; Σημειωτέον επίσης πως η ανάπτυξη δεν έχει τελειώσει ακόμα ούτε για πλάκα, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μέχρι την επίλυση όλων των επιχειρησιακών ζητημάτων, την πιστοποίηση όπλων, την ανάπτυξη του -πρακτικά καινούριου- Tejas Mk2, κλπ κλπ. Τέλος, οποιαδήποτε σύγκριση F-16 με Tejas κινείται στα όρια του κωμικού…σα να ρωτάμε γιατί ένα TA-50 είναι πιο φθηνό από ένα F-16…

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
5 months ago
Reply to  chikichiki

Κοίτα ή αγοράζεις κάτι ικανοποιητικό ( F16) για την συμπαραγωγή ή αγοράζεις ένα ανώτερο αεροσκάφος (Rafale) για να αντικαταστήσεις επάξια τα Sukhoi και τα MiG.
Υπήρχε και το γνωστό θέμα με τα Αμερικανικά προϊόντα αν σε σύρραξη θα τα σαμποτάρουν ή αν θα κάνουν εμπάργκο ανταλακτικών υπέρ του Πακιστάν ή όχι.
Γιατί ντροπή. Το ΜΚ1 είναι ένα αρκετά καλό αεροσκάφος και οι επιδόσεις του μια χαρά είναι για intereptor σαν το Μ2000. Τι θα πεί άλλη κλάση βάρους; Τα αεροπλάνα υπολογίζονται με το κιλό σαν τα καρπούζια και όχι με τις επιδόσεις;
Το ΜΚ2 που σχεδιάζεται και θα πετάξει το πρωτότυπο, έχει δυνατότητα supermaneuverability με κόστος το κόστος αναβάθμισης του Mirage 2000 και το 1/2 του Grippen. Παρόλες τις υπερβάσεις του κόστους ανάπτυξης. Το κόστος ανάπτυξης μπαίνει στην τελική τιμή του προϊόντος. Οι ινδοί θέλαν να έχει κόστος ανά αεροσκάφος, εφόσον δεν περιμένουν εξαγωγές, στα 30 εκατομμύρια ανά αεροσκάφος. Το κόστος έχει εκτιναχθεί στα 45 εκατομύρια ανά αεροσκάφος. Θεωρείς παράλογο ή υπερβολικό το κόστος των 40 εκατομμυρίων δολλαρίων, όταν με 40 εκ το μόνο που μπορείς να πάρεις είναι μεταχειρισμένα 3ης γενεάς;
Οι Ινδοί, όπως και εμείς, είμαστε η μόνες χώρες στον κόσμο που έχουν 10 με 15 παραβιασεις του ΕΕΧ την ημέρα. Λές να μην δοκίμασαν τα ΜΚ1 εναντίων των Πακιστανικών;

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
5 months ago
Reply to  Stratilatis

Ααα για σιγά, όχι κολπάκια. Ο διαγωνισμός MMRCA ήταν ξεκάθαρος: Make In India ή δρόμο. Για όλους. Ούτε παραχωρήσεις είχε για το “καλύτερο μαχητικό” ούτε τίποτε. Άλλωστε η ιστορία του όλου σκηνικού, είναι γνωστή τοις πάσι: Οι Ινδοί έσπρωχναν για συμπαραγωγή 126 α/φών, μέχρι που ενέδωσαν για 36 ξενόφτιαχτα. Ποτέ δεν είπαν “α εσείς είστε καλύτεροι άρα δε θα πάρουμε συμπαραγωγή”. Γιατί να βάλουν ως όρο τη συμπαραγωγή σε έναν διαγωνισμό που θα αναδείξει το καλύτερο α/φος αν δεν θέλουν συμπαραγωγή για το καλύτερο α/φος; Δεν βγάζει νόημα.
Τα αεροπλάνα αξιολογούνται και με το βάρος. Ελαφρύ μαχητικό, μέσο μαχητικό, βαρύ μαχητικό. Το Tejas είναι ελαφρύ, που συνεπάγεται μειωμένες επιδόσεις, μειωμένων δυνατοτήτων αισθητήρες και φυσικά πολύ μικρότερο ωφέλιμο φορτίο.
“Αρκετά καλό” με ποιον τρόπο; “Interceptor” με τελική 1,6 μαχ, TWR ζήτημα να πιάνει μονάδα, ακτίνα δράσης μηδενική, ραντάρ το μικροσκοπικό EL/M-2052, πύραυλο BVR τον…Derby; Δε λέω, για καμιά επιδρομή IL-28 καλό είναι. Ένα MiG-21 Bison είναι με νεόκοπη άτρακτο. Δεν είναι άχρηστο αλλά είναι αποφασιστικά υποδεέστερο, ειδικά για το κόστος του.
Συγγνώμη αλλά, ανέκδοτα λέμε τώρα; Μιλάμε για τους Ινδούς που πιλατεύουν το κάθε τους αμυντικό πρόγραμμα μια δεκαετία μίνιμουμ (το Tejas πάνω από 3…) και συζητάμε σοβαρά για το μακέτο Tejas Mk2; Σιγά μη κάνουν και αποκαλυπτήρια την άλλη βδομάδα! Μιλάμε για κανονική μεγέθυνση μαχητικού, και συζητάμε λες και είναι στο “από στιγμή σε στιγμή”…παρεμπιπτόντως, το ότι σχεδιάζουν η “αναβάθμιση” να είναι κανονική μεγέθυνση (έργο καθόλου απλό ή εύκολο), τι υποδηλώνει σχετικά με την επάρκεια του τωρινού Tejas;
Ένα απλό δελταπτέρυγο είναι, χωρίς εντυπωσιακή ώση. Τι ακριβώς δικαιολογεί χαρακτηριστικά υπερευελιξίας; Οι Ινδοί λένε πολλά μεγάλα λόγια. Μικρό καλάθι.
Μάλλον κάπου 60 εκατομμύρια. https://www.livefistdefence.com/2020/03/finally-decks-cleared-for-5-2-billion-lca-tejas-fighter-order.html Πράγματι, ΕΛΠΙΖΩ αυτή η τιμή να περιλαμβάνει και το κόστος ανάπτυξης, όχι μόνο την κατασκευή…
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν, πάντως τα Tejas είναι ακόμη σε μετά βίας IOC και επιχειρούν με μία μόνο μοίρα σταθμευμένη σε βάση στο νοτιότερο άκρο της Ινδίας (ίσως όχι τυχαία). Μάλλον δε βλέπουν και πολύ Πακιστάν.

adpanos
adpanos (@adpanos)
5 months ago
Reply to  Stratilatis

Το νέο TEJAS με το AESA των Ισραηλινών θα έπρεπε να έχουμε ζητήσει να το τεστάρουμε εξονυχιστικά.
Είναι οικονομικότατο, φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά του Mirage και θα μπορούσε να μας δώσει τους αριθμούς που θέλουμε.
Συν το ότι πρέπει να έρθουμε κοντύτερα με τους Ινδούς, δημιουργώντας τον αντίθετο πόλο στην Τουρκο-Πακιστανική συμμαχία.

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
5 months ago
Reply to  adpanos

Εδώ ζοριζόμαστε να κρατήσουμε προβάδισμα απέναντι στα τουρκικά F-16 και θα πάρουμε το MiG-21 του 21ου αιώνα; Αυτοκτονικοί είμαστε; Για να μη σχολιάσω και το ότι ακόμη δεν είναι καν επιχειρησιακό, το οποίο όπως φαίνεται είναι πρόβλημα μόνο όταν μιλάμε για το F-35.

GiannisKr
Γιάννης Μ.
5 months ago

Να πω την αλήθεια ποτέ δεν έβλεπα με καλό μάτι το F-21, ως απειλή να τραβήξουν από την ΕΑΒ τα δικαιώματα παραγωγής των τμημάτων του F16 που κατασκευάζει. Ας πάνε στο “φτηνό” Tejas για να εγγράψουν νούμερα μοιρών και όχι ποιότητα, εμπειρία και υποστήριξη 2300 αεροσκαφών. Τι να κάνουμε. Κακή, στραβή η LM, αλλά με το F-16 δεν μπορούμε να πούμε ότι μας βγήκε σε κακό.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μήπως τελικά είναι άθλια η κατάσταση του τουρκικού ναυτικού; αυτός είναι ο λόγος που ελληνική φρεγάτα “ακουμπά” πλέον το Oruç Reis “ξεδιάντροπα”;

 Τι πάμε και συζητάμε σαββατιάτικα...  έχουμε όμως καλούς λόγους. Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία, που δείχνει ξεκάθαρα μια ελληνική φρεγάτα κλάσης S, δίπλα...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και...

16
 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 July 2016 #362

Αγορά 1.99

Related News

Ισραήλ και Ρουμανία ξεκινούν τη συμπαραγωγή drones

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems και οι ρουμανικές Romaero και Avioane Craiova θα αρχίσουν την κοινή παραγωγή drones Hermes 450 στη Ρουμανία από το...

Λιβύη: Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δεν θα επηρεάσει τις αμυντικές συμφωνίες με την Τουρκία

Η μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στη Γενεύη μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων της Λιβύης δεν θα επηρεάσει τις στρατιωτικές συμφωνίες με την...

Σεργκέι Λαβρόφ: Κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων έως τα 12 μίλια

ΑΠΕ-ΜΠΕΌταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή...