Ινδία: νέα εξοπλιστικά προγράμματα με έμφαση στην εγχώρια ανάπτυξη

0
Το ινδικής ανάπτυξης σύστημα κυλίνδρων διάσπασης ναρκοπεδίων αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα άρσης ναρκοπεδίων του ινδικού στρατού (φωτογραφία: DRDO)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών (DAC) της Ινδίας ενέκρινε την απόκτηση υλικού για τον στρατό της χώρας αξίας 5.1 δις ρουπιών (περίπου 716 εκατομμυρίων δολαρίων).

Το υλικό περιλαμβάνει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύθηκαν εγχωρίως από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) και κατασκευάζονται σε ινδικές εταιρίες.

Σχεδιασμένα να λειτουργούν σε συνθήκες ερήμου και πεδιάδων, τα συστήματα θα προσφέρουν ηλεκτρονική υποστήριξη και αντίμετρα σε σχηματισμούς στον τομέα των τηλεπεικοινωνιών καθώς και ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου.

Επιπρόσθετα το DAC ενέκρινε και την πραγματοποίηση δοκιμών πεδίου συλλογών κυλίνδρων διάσπασης ναρκοπεδίων ινδικής σχεδίασης για άρματα μάχης Τ-72 και Τ-90, ανακοίνωσε λίστα επικρατουσών προσφορών για τα 6 νέα υποβρύχια του ναυτικού και την συμπερίληψη του προγράμματος iDEX στις διαδικασίες επιλογής αμυντικών συστημάτων στο μέλλον.

Το τελευταίο είναι ένα πρόγραμμα υποδοχής και εγκόλπωσης νέων σχεδίων αμυντικής ανάπτυξης και πιστεύεται που σκοπό έχει να αξιολογέί και να βοηθήσει ινδικές κυρίως νεοφυείς εταιρίες να αναπτύξουν αμυντικά συστήματα για το μέλλον των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι παραπάνω αποφάσεις ανακοινώθηκαν μετά από σύσκεψη του Συμβουλίου Αμυντικών Προμηθειών προεδρεύοντος του υπουργού Αμύνης, Rajnath Singh, του Αρχηγού του Αμυντικού Επιτελείου, στρατηγού Bipin Rawat και άλλων ανωτάτων αξιωματούχων.

Πηγή: https://www.army-technology.com/news/india-military-equipment-army/


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of