Στο “γάμο του Καραγκιόζη” τελικά η Ινδική αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν;

19
7080
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι αντικρουόμενες πληροφορίες και οι εκατέρωθεν διαψεύσεις, έχουν κάνει σχεδόν αδύνατο να καθοριστεί τι πραγματικά συνέβη κατά τη πρόσφατη αεροπορική αντιπαράθεση Ινδίας-Πακιστάν.

Η Ινδική Αεροπορία, εκτέλεσε επιτυχημένη (κατά την εκδοχή των Ινδών) αεροπορική επιδρομή στις 26 Φεβρουαρίου κατά τρομοκρατών στο Μπακαλότ (Jaish-e-Mohammad). Οι Ινδοί χρησιμοποίησαν 12 Mirage 2000, εξοπλισμένα με ισραηλινές βόμβες διολίσθησης SPICE 2000. Σύμφωνα με την εκδοχή τους, η αποστολή ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω άρθρο μας.

“Κέντησαν” τα Mirage 2000 στις επιδρομές κατά του Πακιστάν (σύμφωνα με την εκδοχή της Ινδίας)

Δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν όμως από το σημείο της επίθεσης, φαίνεται να αμφισβητούν τον ισχυρισμό των Ινδών.

Σύμφωνα με το Reuters, δορυφορικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας που τραβήχτηκαν μετά την ινδική επιδρομή, δείχνουν ένα θρησκευτικό σχολείο της Jaish-e-Mohammad που βρισκεται στο στρατόπεδο εκπαίδευσης και που υποτίθεται πως είχε καταστραφεί, να βρίσκεται ακόμη στη θέση του.

Οι εικόνες προέρχονται από την ιδιωτική εταιρία Planet Labs Inc και τραβήχτηκαν στις 4 Μαρτίου, δηλαδή αρκετές ημέρες μετά τις επιδρομές της Ινδικής Αεροπορίας. Σε αυτές φαίνονται 6 κτίρια στο σημείο της επιδρομής, τα οποία είναι άθικτα.

Δεν υπάρχουν σημάδια οπών ή φωτιάς στα κτίρια, δεν διακρίνονται τοίχοι που να έχουν καταρρεύσει, ούτε καν δέντρα να έχουν καεί ή να έχουν υποστεί κάποια άλλη ζημιά. Οι εικόνες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές από παλαιότερες δορυφορικές φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί πολύ πριν την επιδρομή.

Σύμφωνα με την πακιστανική εκδοχή, τα ινδικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από πακιστανικά, και αναγκάστηκαν να κάνουν άφεση των βομβών τους μακριά από τους στόχους τους, προκειμένου να ξεφύγουν.

Το Reuters επισκέφτηκε δυο φορές την περιοχή για να κάνει σχετικό ρεπορτάζ και μίλησε με ντόπιους, ενώ δεν βρήκε σημάδια καταστροφών από βόμβες στο σημείο.

Οι χωρικοί είπαν πως άκουσαν εκρήξεις βομβών, αλλά αυτές έπεσαν σε συστάδες δένδρων, υποδεικνύοντας μάλιστα τα σημεία 4 κρατήρων. “Κανείς δεν σκοτώθηκε, μόνο κάτι δένδρα ‘σκοτώθηκαν’. Και ένα κοράκι,” είπε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Δικέφαλος
Guest

Αμπαλοι όλοι αυτή δεν θα μάθουν ποτέ.

George_K
Guest
George K

Δηλαδή προστασία από αλλά μαχητικά αεροσκάφη δεν είχαν;
Ή πέταξαν τους πυραύλους και αυτά για να την κάνουν γρήγορα…;
Το COMAO άγνωστη λέξη.. εεε;
Τελικά άμα δεν το χεις…
Από μουστάκι όμως σκίζουμε…
Δυσφήμηση για τα 2λιτρα.

Faethon
Guest
Faethon

Και μόνο που κατάφεραν να εξαπολύσουν τις βόμβες και δεν έπεσαν, είναι επιτυχία.Νομίζω οτι οι Ινδοί φαφλατεύουν όπως στις ταινίες τους.
Αν δεν αλλάξουν αεροπορική κολτούρα και να αφήσουν πίσω τους μουστάκες, τουρμπάνια και γενειάδες στα πιλοτηρία σε συνδυασμό σούπερ-ντούπερ ρέιμπαν φάτσα, που θα ρίξουν κοριτσόπουλα, δεν πρόικειτα να δουν προκοπή.
Βάζω στοίχημα την επόμενη Πέμπτη, 11π.μ με 1μ.μ κουτροβάλιασμα 2λιτρο.Ο πιλότος θα εκτιναχθεί με γρατζουνιά στο μάγουλο και πληγωμένο εγωισμό.

SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Με τέτοιο δείκτη ατυχημάτων που έχει η Ινδική αεροπορία, το ότι πετάξανε και φτάσανε μέχρι εκεί, επιτυχία είναι!

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

χαχαχα

nikpag
Guest
nikpag

Αν μεγεθύνεται στη φωτογραφία το άσπρο κτίριο που είναι και το μεγαλύτερο του κτιριακού συγκροτήματος και υποστηρίζεται ότι εκεί κοιμόντουσαν θα δείτε 3 τρύπες από βόμβες. Σίγουρα δεν ισοπέδωσαν το κτίριο αλλά όσοι ήταν μέσα δύσκολα επέζησαν.
comment image

Ganesha_Mahesvari
Guest
Ganesha Mahesvari

+1

όσοι γράφουν για άμπαλους.. απλά δεν έχουν ιδέα από την πραγματικότητα στην περιοχή και τους συσχετισμούς δυνάμεων.

STRATOS
Guest
STRATOS

Μου κάνει φοβερή εντύπωση πόσο ευκολόπιστοι είστε όλοι σας με την πακιστανική προπαγάνδα, ενώ ιστορικά ο μεγαλύτερος ψεύτης είναι το πακιστάν που δεν παραδέχεται τίποτε ενώ έχει υποστεί συντριπτικές ήττες (στον αέρα και στην θάλασσα..) στην αντιπαράθεση του με την Ινδία .. Το πακιστανικό παραμύθι ξεκινάει πίσω στον πόλεμο του 1965 που 1 πακιστανός πιλότος είχε αναφέρει ότι είχε καταρρίψει 5 ινδικά μαχητικά( Hawker Hunter!!) σε 1 αποστολή!!! με το F-86 sabre του!!! αχαχαχαχα ενώ ουδέποτε υπήρξε καμία απόδειξη, ή φιλμ φωτοπολυβόλου….η Ινδική αεροπορία ανέφερε ότι έχασε 3 μαχητικά εκείνη την ημέρα του πολέμου, τα 2 μόνο σε αερομαχίες… Οι… Read more »

Faethon
Guest
Faethon

Ίδιος λαός με άλλη θρησκεία, κάνουν τα κοκόρια στα σύνορα με ανοησίες https://www.youtube.com/watch?v=UlnD4S2vq2M στη 2η και 3η θέση.Την 1η θέση παγκοσμίως την κατέχουμε εμείς.. Προσωπικά τους βάζω στην ίδια μοίρα , αλλά οι Ινδοί τι να κερδίσουν; Εδώ φίλε μου έχουν χάσει απο τα αποδυτήρια απο μόνοι τους, όσες αποστολές και να κάνουν.Μιλάμε για μια ολόκληρη αεπορική δύναμη Υπερδύναμης χαμένη σε ατυχήματα και αντί να κλείσουν και να επανιδρύσουν το μαγαζί, κάνουν τους πετυχημένος με ήρωες “μουστακαλήδες κοιλαράδες των 9g,, απόλυτη διαφθορά και τουρμπάνια σε κιτς παραγωγές. Πάνω σε αυτό πατάμε όλοι οι επιτήδειοι για να πουλήσουν όπλα που πήραν… Read more »

Ganesha_Mahesvari
Guest
Ganesha Mahesvari

-1
δεν έχεις γνώση του πολιτισμικού κάδρου της περιοχής.. κρίνεις με τα ευρωπαϊκά γυαλιά σου… σε τέτοιες κουλτούρες πρέπει να βλέπεις πίσω από την “εικόνα”.

STRATOS
Guest
STRATOS

Προς Faethon

Η ινδική αεροπορία έχει μία δύναμη 200+ Su-30 και άλλων 100+ Mig-29/ M2000 που επιχειρεί με αυτά για πάνω από 20 χρόνια με εξαιρετικά χαμηλό δείχτη ατυχημάτων.

Το μόνο πρόβλημα εστιάζεται στα εγχώριας κατασκευής Mig-21 που έχουν παρουσιάσει αστοχίες που αποδίδονται στην κακή ποιότητα κατασκευής από την HAL.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Πότε πρόλαβαν να συμπληρώσουν 20+ χρόνια υπηρεσίας τα 242 Su-30 της ?
Έχει χάσει πολλά Mig-29, Μ-2000, Mig-27 κ.α αεροπλάνα από πολλούς άλλους τύπους.

STRATOS
Guest
STRATOS

Ξανάδες τι έγραψα επιχειρεί 1 στόλο “200+ Su-30 και άλλων 100+ Mig-29/ M2000 που επιχειρεί με αυτά για πάνω από 20 χρόνια” Αν εννοείς μόνο για τα Su-30 τότε με συγχωρείς!!!! τα πετάνε 17 χρόνια και έχουν 8 απώλειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για να συγκρίνεις η ΠΑ για τα 90 x F-16C/D πoυ παρέλαβε τα τελευταία 17 χρόνια έχει 6 απώλειες!!!!!

Τα περιστατικά ατυχημάτων της ινδικής αεροπορίας σε περίοδο ειρήνης είναι τελείως αποδεχτά πλην (Mig-21, Mig-27)..

Faethon
Guest
Faethon
STRATOS
Guest
STRATOS

Σωστά, σύγκρινε τα ατυχήματα της Ινδικής Αεροπορίας με μία αντίστοιχου μεγέθους 700+ μαχητικών αεροπορία!! (έστω και μαζί με τα Mig-21 που καταστρέφουν την εικόνα)??

Για να σε βοηθήσω η Ελληνική πολεμική αεροπορία (που πάντοτε θεωρείτο ότι έχει 1 απόλυτα αποδεχτό δείχτη ατυχημάτων για νατοική αεροπορία) έχανε παλιά (όταν η δύναμη της ήταν 280 – 350 μαχητικά και οι πιλότοι της πετάγαν 180+ ώρες το χρόνο) κατά μέσω όσο 6-7 αεροσκάφη το χρόνο!!! Δηλαδή στην τετραετία είχε χάσει πάνω από 20 αεροσκάφη!! και η δύναμη της ήταν η μισή και κάτω από την Ινδική!!!..

Ganesha_Mahesvari
Guest
Ganesha Mahesvari

+1

Lefteris
Guest
Lefteris

Οι SPICE είναι από τα όπλα της κατηγορίας “τι θα θέλαμε από το Ισραήλ” ;
Κατευθυνόμενες από GPS ;
Ωραία.
Φταίνε οι πιλότοι, τα Mirage και ο στόχος. Και που της έριξαν “στα γρήγορα” και είναι τόσο άχρηστοι οι Ινδοί που κούνησαν “τα GPS” και δεν τα σημάδεψαν καλά.
Κι ότι άλλο υπάρχει στο μυαλό κάποιων σχολιαστών.

STRATOS
Guest
STRATOS

Οι SPICE μάλλον βρήκαν τον στόχο (οι παραπάνω φωτογραφίες δεν είναι καθαρές και ο φίλος nikpag ανέβασε 1 ωραίο λινκ!!! )

Το κύριο πλεονέκτημα των SPICE είναι ότι μπορεί να γίνει στοχοποίηση χωρίς χρήση GPS. Επιπλέον οι αποστάσεις που μπορούν να εμπλέξουν στόχους μάλλον δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους πακιστανούς παραμυθάδες..

Μανώλης
Guest
Μανώλης

To μήνυμα είναι σαφές. Μην αγοράζετε γαλλικά και ισραηλινά όπλα, δεν είναι καλά (ρωσικά ούτε για πλάκα δεν το συζητάμε). Να αγοράζετε μόνο αμερικάνικα. God bless US.