Πέταξε το ινδικό Jaguar DARIN III με AESA

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πραγματοποίησε χθες την πρώτη του πτήση το πρωτότυπο Jaguar του προγράμματος DARIN III της Ινδικής Αεροπορίας στο οποίο το μαχητικό εξοπλίζεται με το ισραηλινό ραντάρ ELM-2052 AESA. To σύστημα δοκιμάζεται επίσης και στα LCA-Tejas MK1 ενώ είναι υποψήφιο και για τα Tejas MK 2 and Mig-29K και αναμένεται να κυριαρχήσει στην ινδική αεροπορία έως ότου το ραντάρ AESA Uttam του Defense Research Development Organization (DRDO) ολοκληρώσει την εξέλιξή του προοριζόμενο για το μαχητικό πέμπτης γενιάς AMCA της IAF.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Μετά λέω εγώ για αναβάθμιση F-4 με κινητήρες F414 και με κοροϊδεύετε… grin

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

F-110/100, όχι τσιγκουνιές… Άλλωστε σε φυσικές διαστάσεις, είναι πλησιέστεροι στους J-79…

Spyros
Member
Spyros

Δε θυμάμαι τις διαστάσεις των F-100/110, αλλά ο J-79 και οι F404/414 έχουν πρακτικά ταυτόσημη διάμετρο (οι τελευταίοι είναι οριακά μικρότεροι). Άρα υποθέτω πως οι 100/110 είναι ένα ‘κλίκ’ μεγαλύτεροι…

Spyros
Member
Spyros

Τώρα που το σκέφτομαι, στις αρχές του 80, όταν ο Κάρτερ δεν έδινε εύκολα άδεια εξαγωγής για προηγμένα αεροσκάφη (ήταν φρέσκο το Ιράν), η General Dynamics πρότεινε ένα F-16 με J-79. Πέταξε και ένα πρωτότυπο βασισμένο σε ένα F-16B προ-παραγωγής… το ακροφύσιο του J-79 ήταν εμφανώς μικρότερο απο αυτό του F110.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Πολυ μικρος δεν ειναι ο κωνος ( και αναλογα η κεραια του ρανταρ ).

STRATOS
Member
STRATOS

Το F-4E που αναφέρθηκε ποιο πάνω θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω με ραντάρ AESA, αναβαθμισμένο σύστημα αυτοπροστασίας, Link-16, σκοπευτικό επί κάσκας. Η αλλαγή των κινητήρων είναι πανάκριβη μετατροπή και χρειάζεται εκτεταμένες αλλαγές σε πολλά συστήματα του αεροσκάφους..

Φυσικά στην Ελληνική περίπτωση με τα ανύπαρκτα κονδύλια, απλώς η ενσωμάτωση Link-16 θα ήταν μεγάλη βελτίωση.

Πιστεύω, όσο τα καινούρια αεροσκάφη είναι τόσο απαγορευτικά από θέμα κόστους απόκτησης και συντήρησης (ακόμη και για χώρες με μεγάλες οικονομίες), τόσο περισσότερες αεροπορίες θα καταφεύγουν σε εκσυγχρονισμό παλαιότερων αεροσκαφών.

STRATOS
Member
STRATOS

Συμφωνώ, στο κάτω-κάτω και ο τότε εκσυγχρονισμός τους έγινε καθυστερημένα.. και υπάρχει και το πρόβλημα εύρεσης ανταλλακτικών, όταν όλοι οι χρήστες τα αποσύρουν..

Δυστυχώς πάμε σε μία ΠΑ των 150-180 αεροσκαφών το 2023-25?

Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα του στόλου και η αναλογία χειριστών ανά αεροσκάφος..

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Μηπως το προγραμμα αφορα μονο τα 12 Jaguar IM ναυτικης κρουσης που ηταν εξοπλισμενα με το ρανταρ Agave;