Συντριβή ινδικού Su-30MKI: ένα τραγικό ρεκόρ με απώλεια 13 αεροσκαφών σε 8 μήνες:

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικό αεροσκάφος Su-30MKI της ινδικής Αεροπορίας συνετρίβει σε ένα χωράφι στην πολιτεία Άσσαμ στη βορειοανατολική Ινδία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο και οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια πριν από τη συντριβή, όμως υπέστησαν τραυματισμούς και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, αν κι η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι σαφής καθώς υπάρχουν αντιφατικές αναφορές για την τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Η ινδική Αεροπορία δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, λέγοντας ότι το αεροπλάνο συμμετείχε σε μια «συνήθη εκπαιδευτική αποστολή», με τους δύο πιλότους να διασώθηκαν και ότι θα συσταθεί «εξεταστική επιτροπή» για να «διαπιστωθεί η αιτία του ατυχήματος».

Το Sukhoi Su-30MKI βρίσκεται σε υπηρεσία με την ινδική Αεροπορία από τα τέλη δεκαετίας του ’90. Πέραν των αρχικών παραλαβών, τα αεροσκάφη του τύπου κατασκευάζονται κατ’ όπιν άδειας εγχωρίως στην Ινδία από την Hindustan Aeronautics Limited.

Μέχρι το 2018 είχαν παραδοθεί περίπου 250 αεροσκάφη. Μεταξύ 2009 και 2018, εννέα μαχητικά Su-30MKI έχουν χαθεί σε ατυχήματα, με απώλειες τριών πιλότων.

Το συμβάν αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μία σειρά ατυχημάτων που οδήγησαν σε απώλειες αεροσκαφών, που όμως έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο αριθμό των 13 αεροσκαφών μόνο για το 2019. Δυστυχώς το θλιβερό μητρώο ασφάλειας πτήσεων για την ινδική Αεροπορία συνεχίζεται…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mitsos_Mantzos
Guest
Mitsos_Mantzos

250;;;;;;;
Μόνο για Την Ινδία; Μα καλά πόσα εχουν στο σύνολο;

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Κρίμα για τους ανθρώπους αλλά θα γίνω κακός..Είμαστε περίπου λίγο πριν τα μέσα Αυγούστου οπότε αναλογικά υπολείπονται άλλες 6 1/2 απώλειες αφών , πες 7 μιας και δεν έκλεισε ο μήνας..

jim40
Member
Noble Member
jim40

Σαν πολλά δεν πέφτουν τελευταία στην Ινδία? Τι γίνεται?

stpanos
Member
Active Member
stpanos

Μια ινδική μοίρα το οχτάμηνο, η χαρά του Πακιστάν…

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Με τέτοιο δείκτη ατυχημάτων στην πολεμική αεροπορία φαντάσου τι γίνεται στο υπόλοιπο στράτευμα.

G...
Member
Noble Member
G...

Αυτοι εδωσαν λεμονια
Εμεις που θα πλερωσουμε με ροδακινα θα παρουμε απο τα καλα

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Έχουν υπάρξει ποτέ ποινικές έρευνες ή διώξεις για το θέμα ή λειτουργούν κι αυτοί με πολιτικάντικα αντανακλαστικά του τύπου “το πολύ αποπέμπω των προϊστάμενο για το θεαθήναι κι ας μην αλλάξει τίποτα”;

Kamp
Member
Active Member
Kamp

Το χειρότερο για την Ινδία δεν είναι οι απώλειες, αλλά το ότι με 250 Su 30 δεν μπορεί να επιβληθεί στο Kashmir.. Μιλάμε για κατάντια.

dimitrisx
Guest
dimitris x

Απέναντι έχει πυρηνική δύναμη. Οποιαδήποτε κίνηση επιθετική διατρέχει κίνδυνο να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο. Στο παρελθόν είχε κερδίσει τον πόλεμο η Ινδία πριν αποκτήσει πυρηνικά το Πακιστάν.

Kamp
Member
Active Member
Kamp

Πυρηνική δύναμη είναι και η Ινδία. Αυτό δεν δικαιολογεί το φοβικό σύνδρομο της Ινδίας απέναντι στο Πακιστάν. Δεν λέμε να κάνει επιπλέον κατάληψη περιοχών αλλά θα μπορούσε στον αέρα να κάνει παιχνίδι μόνη της. Το Πακιστάν παλεύει με F16.. Η τραγική τους οργανωτική δομή που φαίνεται και από τους εξοπλισμούς και τραγικά λάθη όπως η μη ύπαρξη πυραύλων βεληνεκούς τουλάχιστον ισάξιων των aim 120 που έχει το Πακιστάν έχουν κάνει την Ινδική αεροπορία περίγελο. Με 2 – 3 κινήσεις θα μπορούσε να έχει άνετα το πάνω χέρι.