Ινδική βιομηχανική επιτυχία: Νωρίτερη παράδοση ατράκτων AH-64 Apache

0
1150
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η εταιρεία Tata Boeing Aerospace Ltd (TABL), που είναι μία κοινή επιχείρηση μεταξύ των αμερικανικών και ινδικών γίγαντων, ανακοίνωσε την παράδοση της πρώτης ατράκτου AH-64 που κατασκευάστηκε στις καινούριες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Hyderabad.

Αυτή η πρώτη άτρακτος θα μεταφερθεί τώρα στην μονάδα τελικής συναρμολόγης των ελικοπτέρων στην πόλη Μέσα της Αριζόνα, και από όσο είναι γνωστό θα παραδοθεί στον τον αμερικανικό στρατό.

Η επιτυχία σε βιομηχανικό επίπεδο έγκειται στο ότι η εν λόγω άτρακτος κατασκευάστηκε και παραδόθηκε νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα, πράγμα που κατά τεκμήριο συνιστά κριτήριο ικανοποίησης του τελικού πελάτη, όπως διαβάζουμε στο έγκυρο ινδικό αμυντικό ιστολόγιο livefist.

Οι παραδόσεις νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα συνήθως μεταφράζονται σε εξοικονόμησει εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, ένα όφελος που γενικά μετακυλύεται στους αγοραστές.

Για παράδειγμα, η ινδική κυβέρνηση επωφελήθηκε από εξοικονόμηση περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια μεταφορικών αεροσκαφών C-130J Super Hercules ως αποτέλεσμα των νωρίτερων παραδόσεων στη Lockheed-Martin από τους εγχώριους προμηθευτές απαρτίων για το αεροσκάφος αυτό.

Η ινδική Αεροπορία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει την παραλαβή 22 ελικόπτερων AH-64E Guardian (Apache) τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Oi ατράκτοι για τα ελικόπτερα αυτά θα μπορούσαν να προέλθουν και από τις εγκαταστάσεις της Tata, όμως οι αρχικές θα προέρχονται από τις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου προμηθευτή ατράκτων της Boeing, την κορεάτικης Korean Aerospace Industries (KAI).

Ωστόσο η σύμφωνα με την Boeing, οι εγκαταστάσεις της Tata στο Hyderabad θα είναι σύντομα “είναι η μοναδική παγκοσμίως μονάδα παραγωγής ατράκτων για το ελικόπτερο AH-64 Apache που θα παραδίδει η Boeing στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικόυ Στρατού.

 

Ο συνολικός στόλος ελικοπτέρων AH-64E Apache της Ινδίας θα μπορούσε να φτάσει έως και τις 61 μονάδες, ανάλογα με την επιχειρησιακή εξιολόγηση που θα ακολουθήσει μετά την παράδοση των αρχικών 22 για την ινδική Αεροπορία και 6 ακόμα για τον ινδικό στρατό.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •