Ασφάλεια πτήσεων και Ινδία, ο εφιάλτης τώρα και σε πολιτικά αεροσκάφη

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 13
  •  
  •  

Η ινδική αεροπορική εταιρεία IndiGo θα πρέπει να αντικαταστήσει όλους τους κινητήρες Pratt & Whitney στο στόλο των 100 αεροσκαφών της Airbus A320neo με νέους κινητήρες της ίδιας εταιρείας, σύμφωνα με την ινδική υπηρεσία ασφάλειας πτήσεων την Παρασκευή μετά από πρόσφατοα προβλήματα που διαπιστώθηκαν.

Τα περιστατικά προκάλεσαν “σοβαρή ανησυχία” και η απόφαση για την αντικατάσταση των κινητήρων λήφθηκε μετά από “σημαντικές συζητήσεις”, δήλωσε σε δήλωσή της η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGCA).

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρει τα εξής: «Θα εκτιμήσετε ότι τέσσερα διαδοχικά περιστατικά δεν έχουν σημειωθεί ποτέ πριν και γι ‘αυτό ζητούμε επείγουσα και αποτελεσματική δράση. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία, αλλά χρειαζόμαστε απελπισμένα μέτρα για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον, ενώ οι κινητήρες θα πρέπει να αντικατασταθούν από τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η IndiGo είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus για τα αεροσκάφη A320neo.

Ενώ οι κινητήρες Pratt & Whitney (θυγατρικής της United Technologies) θεωρούνται ιδιαίτερα αποδοτικοί ως προς την κατανάλωση καυσίμου, υπήρξαν προβλήματα από τότε που τέθηκαν σε λειτουργία το 2016, αναγκάζοντας την αεροπορική εταιρεία να καθηλώσει τα αεροσκάφη της αρκετές φορές.

Οι καθηλώσεις αυτές έχουν προφανώς κοστίσει στην IndiGo, η οποία τον περασμένο μήνα παρουσίασε τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημιές της, αφού αναγκάστηκε να μισθώσει αεροσκάφη για να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη που είχαν καθηλωθεί με προβλήματα κινητήρα.

Η IndiGo δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή επιχειρεί με ένα στόλο 98 αεροσκαφών της οικογένειας A320neo από τα οποία περίπου το 45% των κινητήρων της βρίσκονται σε διάφορα στάδια αντικατάστασης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 13
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Κάποια γρήγορα σχόλια: Το πρόβλημα δεν είναι της Ινδίας αλλά της P&W. Διαβάζοντας για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί θυμάμαι τα σχόλια σε ένα οικονομικό έντυπο για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει σε μια εταιρεία η ύπαρξη ενός μόνο τύπου αεροσκάφους και κινητήρα. Φαντάζομαι κι ευτυχώς είναι υποθετικό το σενάριο η ακινητοποίηση των αεροσκαφών ΜΑΧ να είχε γίνει αφού είχαν υιοθετηθεί σε μεγάλους αριθμούς από την Southwest και την Ryanair. Είναι υποθετικό γιατί το μέτρο ίσχυσε γιατί υπήρχε μικρός αριθμός αεροσκαφών σε υπηρεσία αλλά ποιος πίστευε ότι θα συμβεί. Επίσης είμαστε βέβαιοι ότι η διόρθωση /μετατροπή είναι αξιόπιστη ή… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Νομίζω ότι είναι υπερβολικός ο τίτλος του άρθρο, και δεν δίνει την πραγματική εικόνα των όσων συμβαίνουν.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η οικογένεια P&W1000G αντιμετωπίζει προβλήματα, και η Indigo είναι ένα από τα θύματά της – όπως είναι όλες οι αεροπορικές εταιρείες που παρήγγειλαν παράγωγα της οικογένειας.

KK76
Guest
KK76

Συμφωνώ για τον τίτλο….
Υπάρχουν και άλλα θύματα: βλέπε πρόσφατα τα CS series της SWISS που φορούν έναν κινητήρα της ίδιας οικογένειας.