Και εγένετο η κορβέτα «INS Μagen»!

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 23 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της ισραηλινής κορβέτας Sa’ar 6 «INS Magen» στις εγκαταστάσεις της TKMS στο Κίελο της Γερμανίας.

 

Το όνομα στην κορβέτα έδωσε η σύζυγος του διοικητή του Ισραηλινού Ναυτικού Αντιναύαρχου Eli Sharvit, παρουσία υψηλόβαθμων αντιπροσώπων από την κυβέρνηση του Ισραήλ, του Ισραηλινού Ναυτικού και του Γερμανικού Ναυτικού.

 

https://www.facebook.com/israel.navy/videos/1856558147747932/

Σύμφωνα με το «Naval Today», η παράδοση του πλοίου στο Ισραήλ θα γίνει την άνοιξη του 2020, ενώ το σύνολο των τεσσάρων Sa’ar 6 αναμένεται να μεταβιβαστεί στο Ισραηλινό Ναυτικό το 2021. Η σύμβαση ναυπήγησης των πλοίων υπογράφθηκε το 2015 και η έναρξη κατασκευής της «INS Magen» έγινε μόλις τον Φεβρουάριο του 2018.

 

Η πρώτη ισραηλινή κορβέτα Sa’ar 6 είναι σχεδόν έτοιμη στο Κίελο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Epam Papas
Guest
Epam Papas

Σε ένα παράλληλο κόσμο ονειρευόμαστε να παραδίδονται και σε εμάς πλοία στα πλαίσια των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Όπως έγραψα και σε χτεσινό σχολιό μου, αν και οι φρεγάτες αυτές δεν με ξετρελαίνουν οπτικά και υποθέτω δεν θα είναι και πολύ στελθ, ο εξοπλισμός τους πάντα νομίζω μας μαγεύει, 32 πύραυλοι μακρού βεληνεκούς, και 2 συστήματα C-Dome με 20 πυραύλους το καθένα, συν 16 αντιπλοικούς συν, συν… Ο εξοπλισμός του είναι πολύ μεγαλύτερος από μιας Fremm που είναι τριπλάσια. Ξέρω, ξέρω λέμε ότι δεν είναι και για μεγάλες φορτούνες κτλ, και οκ να το δεχτώ, όμως νομίζω επίσης ότι σαν σχεδιασμός με τόσα όπλα θα έπρεπε να τον δουν και άλλοι κατασκευαστές φρεγατών και να αυξήσουν τον οπλισμό… Read more »

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Η πιο βαριά οπλισμένη κορβέτα του Δυτικού κόσμου. Τι έχουν σχεδιάσει να μπει σε ένα σκαρί 90 μέτρων. Απίστευτο.

NickKoliopoulos
Member
NickKoliopoulos

Για το πεδίο μάχης που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αυτά τα πλοία φαντάζουν ιδανικά. Πιθανότατα βρίσκονται μπροστά σε σχέση με πολλές άλλες σχεδιάσεις. Tα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας για πλοία τέτοιου μεγέθους είναι σαφώς χρήσιμα. Το πλοίο όμως σχεδιάστηκε για αντιπάλους χωρίς ιδιαίτερα εξελισμένα ηλεκτρονικά συστήματα (παθητικά και ενεργά) ανίχνευσης και συστήματα στοχοποίησης. Πλοία με τόσα συστήματα εκπομπών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων (ραντάρ, ασύρματες ζεύξεις κτλ) απλά λάμπουν σαν ”φάρος” σε προηγμένα συστήματα ESM, ELINT του αντιπάλου τα οποία πλέον μπορούν να καθορίσουν με μεγάλη ακρίβεια την θέση τους. Η επιλογή της χρήσης μόνο παθητικών αισθητήρων και η εξάρτηση από άλλες πηγές πληροφοριών δεν… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Τα συστήματα εκπομπών που έχει το πλοίο δε γνωρίζω πάντως να διαφέρουν από οποιαδήποτε άλλη συνηθισμένη σχεδίαση. Τα μικρά RC πλοιάρια αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα, ειδικά στην ανοιχτή θάλασσα. “Μη κατονομαζόμενη χώρα” κατέρριψε εμπορικό quadcopter με χρήση Patriot, επομένως εγώ για να πω την αλήθεια δεν ανησυχώ τόσο ακόμη για αυτά τα σμήνη και την ανιχνευσιμότητά τους. Ειδικά όταν μιλάμε για σκάφη επιφανείας με πανίσχυρες σουίτες Η/Π-ECM, που βρίσκονται δεκάδες χλμ μακριά από οποιαδήποτε βάση εξόρμησης τέτοιων απειλών. “Ενδιαφέρον πχ θα ήταν το σενάριο αντιμετώπισης ενός σμήνους μη επανδρωμένων πλοιαρίων από συμβατικές φρεγάτες και πυραυλάκατους στην Ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του Καστελόριζου”… Read more »

NickKoliopoulos
Member
NickKoliopoulos

Τα σχέδια εταιριών όπως της ASELSAN για USV τύπου Levent, denizci απεικονίζουν ταχέα μη επανδρωμένα εξοπλισμένα πλοιάρια με χαρακτηριστικά stealth, τα οποία ίσως αποδειχθεί αρκετά δύσκολο να ανιχνευθούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τις παλαιότερης γενεάς φρεγάτες και πυραυλάκατους. Σε ότι αφορά τα συστήματα παρεμβολών αξίζει να επισημανθεί ότι για όσα πλοία εξακολουθούν να τα έχουν είναι ηλικίας ενδεικτικά για τις Kortenaer 40+ ετών και είναι ήδη γνωστά σε μεγάλο βαθμό στο Τουρκικο ναυτικό (π.χ RAMSES). Παράλληλα ακόμη και τα εμπορικά UAV χρησιμοποιούν ασύρματα συστήματα κατεύθυνσης με χρήση συχνοτήτων ευρέος φάσματος και αναπήδηση συχνότητας, καθιστώντας δυσχερέστερη την παρεμβολή των… Read more »