- Advertisement -

Ολοκλήρωση εγκατάστασης και δοκιμών συστημάτων στην δεύτερη φρεγάτα SIGMA της Ινδονησίας

- Advertisement -

Τα ολλανδικά ναυπηγεία Damen και οι συνεργάτες τους στην Ινδονησία, PT PAL ολοκλήρωσαν την εγκατάσταση υποσυστημάτων μάχης στη δεύτερη φρεγάτα πολλαπλού ρόλου κλάσης Perusak Kawal Rudal (PKR) (τύπου SIGMA 10514), KRI Gusti Ngurah Rai (332).

Ολλανδική Φρεγάτα Damen SIGMA, θα μπορούσε να είναι μια λύση για το ΠΝ;


Το ολλανδικό σύστημα ναυπήγησης που ακολουθεί η Damen περιλαμβάνει την αρθρωτή κατασκευή κατά τμήματα, κάποια από τα οποία ναυπηγούνται στις εγκαταστάσεις της Damen στην Ολλανδία και άλλα επί τόπου στη χώρα που έθεσε την παραγγελία, στην περίπτωση της Ινδονησίας στα ναυπηγεία PT PAL στην ανατολική Ιάβα. Στην τελική φάση του προγράμματος τα τμήματα μεταφέρονται από την Ολλανδία και συναρμολογούνται επι τόπου στη χώρα παραγγελίας. Ακολουθεί η εγκατάσταση υποσυστημάτων και οι τελικές δοκιμές.
Με τον τρόπο αυτό η Damen μπορεί να μειώσει το χρόνο παράδοσης και το κόστος ενώ διατηρεί το στρατηγικό έλεγχο κρισίμων τεχνολογιών ενώ μοιράζεται μέρος της εμπειρίας της με άλλες χώρες και να παραδώσει πλοία υψηλών προδιαγραφών ποιότητας κατασκευής σε τρίτες χώρες.
Με την εγκατάσταση και ολοκλήρωση των υποσυστημάτων η Damen θα παράσχει την απαραίτητη εκπαίδευση στο πλήρωμα του πλοίου για τη λειτουργία και συντήρησή του.

Στην δέσμευση των ναυπηγείων Damen αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τονίζοντας τη συμμετοχή της ολλανδικής εταιρίας στη ναυπήγηση των 6 φρεγατών SIGMA που θα είναι το μέλλον του στόλου επιφανείας της Ινδονησίας.
Η Damen και η Thales εκπαίδευσαν 328 εργάτες, μηχανικού, σχεδιαστές και τεχνίτες ναυπηγείων και ενεπλάκησαν στην μεταφορά τεχνογνωσίας σε τοπικές εταιρίες για ανάπτυξη λογισμικού, υποστήριξη και τελικώς την ανάπτυξη ενός ινδονησιακού συστήματος μάχης.
Συνολικά, οι νέες φρεγάτες ενσωμάτωσαν:

  • πυραύλους MICA VL για αντιαεροπορικές απειλές
  • πυραύλους Exocet για απειλές από στόχους επιφανείας
  • ελαφρές τορπίλες για υποβρυχιακές απειλές
  • πυροβόλο των 35 mm ταχείας βολής για αντιμετώπιση στόχων επιφανείς και αέρος
  • ηλεκτρονικά συστήματα παραπλάνησης απειλών δια ηλεκτρομαγνητικής ανακατεύθυνσης
  • τροποποίηση του συστήματος υπολογισμού για τον έλεγχο όλων των ανωτέρω

Στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν εκτενείς δοκιμές εν πλω για να διαπιστωθεί η πιστοποίηση των αλλαγών στο σύστημα μάχης και η αρμονική λειτουργία τους στο όριο των τεθειμένων προδιαγραφών.

Το ναυτικό της Ινδονησίας με την κίνηση αυτή είναι έτοιμο να παραλάβει και τη δεύτερη φρεγάτα SIGMA 10514 έναντι πρόθεσης απόκτησης 6 πλοίων. Ο παροπλισμός των παλιών ολλανδικής ναυπήγησης φρεγατών γενικής χρήσης κλάσης Ahmad Yani από τη δύναμή του σύντομα αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην απόσπαση παραγγελίας επιπλέον τεσσάρων SIGMA από την Damen.

Επιπλέον φρεγάτες SIGMA και αντιτορπιλικό stealth προσφέρει η Damen στην Ινδονησία


Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
nigozs
Active Member
nigozs (@nigozs)
7 months ago

Άλλο ένα ναυτικό που υιοθετεί ηλεκτρονικά αντίμετρα έναντι πυραυλικών απειλών !
Η εμμονή του ΠΝ στα Phallanx μου προκαλεί έντονο ενδιαφερον

d.b
d.b (@d-b)
7 months ago
Reply to  nigozs

Επιμονή θα έλεγα. Η εμμονή έχει συνήθως αρνητικό πρόσημο

chriss8
Trusted Member
chriss8 (@chriss8)
7 months ago
Reply to  nigozs

Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι απόρρητα για εμάς. Μιας και δεν έχουν γίνει πόλεμοι με ισάξιους αντιπάλους, απλά θα κάνουμε υποθέσεις.

d.b
d.b (@d-b)
7 months ago
Reply to  chriss8

Τώρα που το ανέφερες έχει κανείς στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των phalanx ram goalkeeper κτλ

d.b
d.b (@d-b)
7 months ago
Reply to  chriss8

Διαβάστε στα incidents
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Phalanx_CIWS

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
7 months ago
Reply to  d.b

Με βάση όσα γνωρίζω για το Phalanx, το μόνο περιστατικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί κατώτερο των προδιαγραφών είναι το δεύτερο, καθώς το προφίλ πτήσης των αερόφυλλων θα έπρεπε (θεωρητικά, δείτε κριτήρια εμπλοκής εδώ: http://www.navweaps.com/index_tech/tech-103.php ) να μην εμπίπτει εντός των παραμέτρων των στόχων του CIWS. Κατά τα λοιπά, η πιθανότητα να “λουστεί” το πλοίο με τα συντρίμμια του στόχου είναι από καιρό γνωστή, λόγω της εγγενώς μικρής εμβέλειας τέτοιων όπλων, και είναι απλώς η αυτονόητη επιλογή μεταξύ κακού και χειρότερου. Το τελευταίο περιστατικό δε, αποδεικνύει πόσο αποτελεσματικό είναι το σύστημα!
Γενικά πάντως, ξέρουμε ότι το concept μπορεί να λειτουργήσει: https://www.youtube.com/watch?v=6CHDjOCyixU

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
7 months ago
Reply to  nigozs

Εγώ πάλι όμως δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που εμπνέει τέτοια εμπιστοσύνη στις κρίσεις των ινδονησιακών ΕΔ. Μιλάμε για μια χώρα που μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια: https://www.hrw.org/news/2017/11/22/indonesia-no-end-abusive-virginity-tests , και θα εμπιστευτούμε το τι έχουν να πουν για το ναυτικό πόλεμο;
Ως προς το ζουμί δε του θέματος, η επιλογή μεταξύ soft και hard kill είναι ψευδές δίλημμα. Κάθε ΠΝ που σέβεται τον εαυτό του χρησιμοποιεί και τα δύο.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι ρόλο έπαιξε η πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας-Άξονος στην τελική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου;

Ο δρόμος προς τον 2ο ΠΠ – Πρελούδιο Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο 2ος ΠΠ έγινε για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που είχε αφήσει ανοιχτούς...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

33
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 April

Αγορά 3.99

Related News

Η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο για το σκίτσο στο Charlie Hebdo

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Τουρκία κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο σχετικά με το σκίτσο που δημοσίευσε η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, έγινε γνωστό από...

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...

Βόρεια Κορέα: Στρατιώτες ανατινάχθηκαν από τις νάρκες που έβαζαν

Η διαταγή του «Υπέρτατου Ηγέτη» ήταν σαφής –σφραγίστε τα σύνορα με την Κίνα. Όμως η επιχείρηση ναρκοθέτησης της μεθορίου στην βόρεια επαρχία Χαμγκεόν οδήγησε...