Το διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στην Ιταλία παίρνει “σάρκα & οστά”

10
1607
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 51
  •  
  •  

Στις 7 Φεβρουαρίου 2019 παραδόθηκαν στην αεροπορική βάση της Γκαλατίνα άλλα δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346. Η άφιξη των δύο M-346 περιλαμβάνεται στη σύμβαση, που υπογράφθηκε τον περασμενο Ιούλιο μεταξύ της Ιταλικής Αεροπορίας και της Leonardo, και στοχεύει στην εύρυθμη λειτουργία του διεθνούς κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με το “Lecce News”, στην Galatina υπάρχουν σήμερα 20 M-346 και απομένει η παράδοση ακόμη δύο. Το διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στην Ιταλία θα είναι “all made in Italy”, με τη σταδιακή ενίσχυση της 61ης Πτέρυγας Αέρος με αεροσκάφη M-345 και M-346, που θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα T-339A και FT-339C. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα καλύπτει την Φάση ΙΙ (στάδιο βασικής εκπαίδευσης για πιλότους αεροπλάνων, ελικοπτέρων ή ΜΕΑ), την Φάση ΙΙΙ (εξειδίκευση πιλότων αεροπλάνων και ΜΕΑ) και Φάση IV (LIFT), και παρακολουθείται ήδη από χειριστές οκτώ ξένων χωρών, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

 

Leonardo και Ιταλική Αεροπορία εκκινούν πρωτοβουλία «διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου»


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 51
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikoss
Guest
Nikos

Μαλλον ηταν ονειρο και παει το διεθνες κεντρο αεροπορικης εκπαιδευσης στην καλαματα,μας προλαβαν οι ιταλοι,ομως το εν λογο εγχειρημα θα ειχε και υψηλο κοστος..

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Τα όνειρα κάποια στιγμή τελειώνουν και εμείς στο συγκεκριμένο θέμα ονειρευόμαστε από το 2005 αν θυμάμαι καλά, από τις τότες δηλώσεις του Α/ΓΕΑ επί την ευκαιρία του Αρχάγγελού 2005. Και όλοι η μετέπειτα Α/ΓΕΑ έμεναν μόνο στα λόγια για το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα.

jimdenin
Guest
jimdenin

Το όλο εγχείρημα θέλει χρηματοδότηση και μέσα. Τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.

Τι νόμιζαν κάποιοι; Να γίνει όλη τη ιστορία με τι μέσα; Τα Τ-2Ε; Τα περί leasing που ακούστηκαν, σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει κυριολεκτικά σάλιο, μόνο ως ανέκδοτο στέκει.

Οι Ιταλοί δεν πρόλαβαν τίποτα. Αποτελούν κατασκευαστή εκπαιδευτικών αεροσκαφών, δεκαετίες τώρα. Το προφανές έπραξαν.

darede
Guest
darede

Ποιο διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης και πράσινα άλογα, με τι θα εκπαιδεύαμε τους άλλους με τα T-2. Η καλαμάτα έχει λόγω ύπαρξης μόνο για την δημιουργία ενός πρότυπου μικρού κέντρου εκπαίδευσης για το σύνολο των Ε.Δ. Αυτό συνεπάγεται την πώληση των μισών T-6 και το leasing 8-12 M-346, τα P2002 JF και αγορά εξομοιοτών.

Πανος
Guest
Πανος

Ειλικρινά εκπλήσσομαι.Αφού το είχε κλείσει για την Καλαμάτα ο πτέραρχος (+ναύαρχος+στρατάρχης+ΟΥΚ 4) πρώην ΥΠΕΘΑ.Ετσι,μαζί με την συντήρηση των Αραβικών Mirage 2000-9 (που όπου να’ναι έρχονται,στο δρόμο είναι) θα αναβαθμιζόταν ο ρόλος της Ελλάδας.Θλίψη και οργή συνάμα.

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Όταν χρησιμοποιείται ως επιχείρημα η τόνωση της τοπικής οικονομίας λόγω της έλευσης εύπορων μαθητών από τη Μέση Ανατολή δε χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να καταλάβεις ότι η όλη προσπάθεια δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υλοποιηθεί…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Το πως μπορεί να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο όταν στην βάση πετούσαν 6 από τα 45 Τ-6 και λιγότερα από 5 Τ-2, ενώ δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για χαρτομάντηλα, είναι ένα ερώτημα που προφανώς ούτε ο Θεός δεν μπορεί να απαντήσει.

Mike
Guest
Mike

Δυο πράγματα που μου κάνανε εντύπωση. Οι φωτό από το άρθρο της πηγής δεν έχουν καθόλου διακριτικά και η Leonardo δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα στο Twitter.

Φωτης
Guest
Φωτης

Για να γινει ενα τοσο μεγαλο εγχείρημα στην Καλαματα,πρεπει πρωτα να αναβαθμιστει και ολη η γυρω περιοχη πρωτα,για να φιλοξενήσει τους εκπαιδευόμενους,εκπαιδευτές και προσωπικο απο την Ευρωπη.

Αίας
Guest
Αίας

Η είδηση που μας αφορά στο άρθρο ,δεν είναι η ίδρυση του κέντρου, αλλά η απόσυρση των 339 , αν έχουν ψωμί πάνω τους , έχει ειπωθεί ξανά , μήπως πρέπει να μας ενδιαφέρουν; Οι Έλληνες Ίκαροι εκπαιδεύονται σε αυτά , άρα τα Τ2… Οι ιταλοί θα σταματήσουν να έρχονται άρα το κόστος θα γίνει μονόπλευρο; Η αεροπορία δεν έχει LIFT; Μια αεροπορία του επιπέδου μας δεν πρέπει να έχει για να μεταγγιζει τον δικό της προσωπικό χαρακτήρα; Καλά τα παραμύθια για Διεθνές αεροπορικό κέντρο Καλαμάτας, προφανώς την διοίκηση θα αναλάβει επί τιμής ο πτέραρχος Χατζηχρήστος. Τα 339 ξανά τα… Read more »