Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα το 2020 για τα τουρκικά F-35

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ενημέρωση του Αντιναυάρχου Mat Winter για την εξέλιξη του προγράμματος F-35, τα τουρκικά μαχητικά θα αποκτήσουν Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (IOC) το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Στοιχεία της παρουσίασης του Αμερικανού αξιωματούχου, η οποία έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης «Sea and Space 2018» που διοργανώνεται στην Ουάσινγκτον, δημοσιοποίησε στο Twitter ο συντάκτης του «FlightGlobal» Stephen Trimble.

Μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει εγκρίνει την προμήθεια 30 μαχητικών F-35 (από τα οποία το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αναθέσει στην Lockheed Martin την κατασκευή των έξι) και έχει δεσμευτεί για την απόκτηση συνολικά 100. Εκτός από την έκδοση –Α, η Τουρκία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το F-35B, που προορίζεται για αξιοποίηση από μικρά αεροπλανοφόρα όπως το υπό κατασκευή «TCG Anadolu».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Φώτης
Guest
Φώτης

Τικ τακ…θα έλεγα πως τελειώνει ο χρόνος (αν δεν έχει ήδη τελειώσει).

trackback

[…] ΠΗΓΗ: Πτήση & Διάστημα […]

darede
Member
darede

Για να αποκτήσουν τα τουρκικά F-35 IOC στο τέλος του 2020, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα στο Lot 10. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του πίνακα αυτά τα αεροπλάνα θα έχουν την διαμόρφωση του block 3f, που λογικά θα χρειαστούν αναβάθμιση για να αποκτήσουν την πλήρη διαμόρφωση block 5. Αυτό στενεύει τα περιθώρια για την αναβάθμιση των f-16, που πρέπει να αρχίσει χθες.

Mtsak
Member
Mtsak

Χθες υπήρξε συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας – ΗΠΑ. Υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα που συζητήθηκαν; Υπήρξε κάποια εξέλιξη σχετική με την αναβάθμιση των F16; Ανέβηκαν άρθρα σε κάποια sites αλλά μόνο εσάς εμπιστευόμαστε για έγκυρη ενημέρωση.