Αρχικά επιχειρησιακά διαθέσιμα τα ιταλικά F-35A

0
1017
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 51
  •  
  •  

Φωτογραφία Troupe Azzurra

Καθεστώς IOC (Initial Operational Capability) επέτυχαν τα ιταλικά F-35A, γεγονός που ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός της ΑΜ αντιπτέραρχος  Alberto Rosso στην διάρκεια της ημέρας επισήμων της TLP 18-4, η οποία, όπως έχουμε αναφέρει, «μετακινήθηκε» ειδικά για την περίπτωση από την Albacete της Ισπανίας στην Amendola, έδρα των ιταλικών Lightning II.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι στο τρέχον τεύχος μας της Π&Δ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 περιλαμβάνουμε το πρώτο μέρος ενός εκτεταμένου αφιερώματος στα JSF. Ένα από τα άρθρα αφορά τα ιταλικά F-35A με επίσκεψη και ρεπορτάζ  στην βάση τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα εκτός των ΗΠΑ που έβαλε σε υπηρεσία τα στελθ μαχητικά τον Δεκέμβριο του 2016 και έκτοτε το 13ο Gruppo που τα αξιοποιεί έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντική εμπειρία με περισσότερες από 2000 ώρες στον αέρα.

Στην Amendola είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον πιο έμπειρο Ιταλό πιλότο σε F-35 ο οποίος μας έδωσε εντυπωσιακές πληροφορίες για τις πραγματικές δυνατότητες του αμερικανικού αεροσκάφος 5ης γενιάς, πολύ πέρα από την συνήθη παραφιλολογία που αναμασούν οι περισσότεροι για το «εάν στρίβει ή δεν στρίβει». Μην χάσετε αυτή την αναφορά, αλλά και τα υπόλοιπα άρθρα του αφιερώματος F-35, ένα από τα οποία αναφέρεται στα σκληρά παθήματα (και μαθήματα για την επόμενη, 6η γενιά μαχητικών) στην μακρά φάση εξέλιξης SDD, που ολοκληρώθηκε μετά από 18 χρόνια, την περασμένη άνοιξη με σημαντικότατες υπερβάσεις στο χρονοδιάγραμμα και το κόστος του προγράμματος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 51
  •  
  •