Το ιρανικό κοινοβούλιο κηρύσσει τους Αμερικανούς στρατιωτικούς (όλους) ως τρομοκράτες

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την κήρυξη όλων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ ως τρομοκράτες. Πρόκειται για κλιμάκωση από προηγούμενο ψήφισμα που κήρυσσε ως τρομοκράτες όμως τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Το ψήφισμα αυτό ήταν ουσιαστικά μία απάντηση αντίστοιχη κίνηση της Ουάσινγκτον να θέσει εκτός νόμου την Επαναστατική Φρουρά του Ιράν. Σύμφωνα με το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, 173 από τους 215 βουλευτές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Τρίτη.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο απαιτεί από την ιρανική κυβέρνηση να λάβει (απροσδιόριστα) μέτρα εναντίον άλλων κυβερνήσεων που επισήμως υποστηρίζουν τον ορισμό της Επαναστατικής Φρουράς ως τρομοκρατικής οργάνωσης από τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Ισραήλ υποστήριξαν όλοι τον ορισμό αυτό από την κυβέρνηση Τραμπ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο τμήμα μιας άλλης κυβέρνησης ως τρομοκρατική οργάνωση.

Πρόκειται για μία ακόμα κλιμάκωση σε ένα νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Με βάση τον ορισμό αυτό καθίσταται πλέον εγκληματική ενέργεια η παροχή οποιασδήποτε υλικής υποστήριξης στην συγκεκριμένη παραστρατιωτική οργάνωση στο Ιράν.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Ο Noam Chomsky αποκάλεσε το ρεπουπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, την ‘μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση’ στην ανθρώπινη ιστορία!
Noam Chomsky: The Republican party is the most dangerous organisation on earth
https://www.youtube.com/watch?v=-UNDuAPMAuw&t=12s

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Όχι ότι έχω και καμιά προτίμηση, αλλά το ότι μιλάει συγκεκριμένα για τους Ρεπουμπλικάνους με ξεπερνάει, λες και ο ανθρωπιστικός μανδύας των Dems είναι κάτι παραπάνω από…μανδύας…

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Oι ΗΠΑ δεν φτάνει που έφυγαν από τη συμφωνία, αλλά κλιμακώνουν επικίνδυνα. Φυσικά και αναμενόμενα τους ακολουθούν οι περιφερειακοί αντίπαλοι του Ιράν και στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Ευτυχώς η ΕΕ και ο υπόλοιπος κόσμος διατηρεί μια πιο συνετή και συνεπή στάση. Ας ελπίσουμε οι ΗΠΑ να μην βάλουν φωτιά στην περιοχή γιατί η γεωπολιτική κατάσταση είναι ήδη εύθραστη και πολύ περισσότερο η οικονομία μας που σίγουρα θα επηρεαστεί αρνητικά από τέτοιες εξελίξεις.

jim40
Member
Noble Member
jim40

Τελικά έχω την εντύπωση πως ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι ο πόλεμος των τρομοκρατών

AESA
Member
Famed Member
AESA

Αυτός ο πόλεμος μαίνεται από την 12 Σεπτεμβρίου 99.

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

@ AESA, να κουρδίσεις το ρολόϊ σου, γιατί δείχνει 2 χρόνια πίσω