Το Ιράν προειδοποιεί την ΕΕ να μην το αναγκάσει να προχωρήσει σε “στρατηγικό άλμα”

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο υπαρχηγός της Ισλαμιστικής Φρουράς του Ιράν, προειδοποίησε την Ευρώπη να μην επιχειρήσει να εμποδίσει την ανάπτυξη βλημάτων από την Τεχεράνη με μεγαλύτερο βεληνεκές.

Αν οι Ευρωπαίοι, ή οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να συνωμοτήσει για τον αφοπλισμό του Ιράν, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ένα ‘στρατηγικό άλμα‘”, ανέφερε ο ταξίαρχος Hossein Salami. “Όσοι με ακούν σήμερα ας συμβιβαστούν με την νέα πραγματικότητα της πυραυλικής ισχύος του Ιράν: δεν υπάρχουν εμπόδια ή τεχνικοί περιορισμοί στο να αυξήσουμε το βεληνεκές. Η Ισλαμική Δημοκρατία (σ.σ. Ιράν) αναπτύσσει την πυραυλική της τεχνολογία σύμφωνα με την ‘αμυντική της στρατηγική’, η οποία αλλάζει ανάλογα τις απαιτήσεις“.

Με απλά λόγια, το “στρατηγικό άλμα” στο οποίο αναφέρεται ο Ιρανός αξιωματούχος, δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων με ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές.

Χθες, με αφορμή τους εορτασμούς για 40 χρόνια από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 στην πρωτεύουσα του Ιράν Τεχεράνη ανακοινώθηκε η παρουσίαση ενός νέου πυραύλου πλεύσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με βεληνεκές που φτάνει τα 1.350 χιλιόμετρα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
as
Guest
as

πολλοι αερα πηραν αυτοι δεν εχουν καταλαβει οτι μιλανε στο μεγαλυτερο εμπορικο μπλοκ παγκοσμιος με 500 εκ κατοικους. Αν ενωσουμε τις κυρωσεις μας με την αμερικη δεν θα υπαρχουν στο χαρτι.

Spyros
Member
Spyros

Οι Αμερικάνοι τους απειλούν ευθέως όταν μιλάνε γι’ αυτούς, οπότε αποφάσισαν να αρχίσουν τα γρυλίσματα στην Ευρώπη, όπου κανείς ποτέ δεν τους αντιμίλησε. Λογικό είναι!

zipo's
Guest
zipo's

Τι κακό να μιλούν οι ευρωπαίοι και οι αμερικανοί για ειρήνη…