Μπορούν το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα να αποκτήσουν πολυηχητικά όπλα;

1
1225
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 21
  •  
  •  

Είναι εξαιρετικά πιθανό το Ιράν και η Βόρεια Κορέα να αποκτήσουν πολυηχητικούς πυραύλους, προειδοποιεί o Αμερικανός αντιστράτηγος Samuel Greaves.

 

Ο ίδιος είχε δηλώσει πίσω στον Απρίλιο ενώπιον υποεπιτροπής της Γερουσίας ότι η διάδοση τέτοιων όπλων στις δύο χώρες από τη Ρωσία και την Κίνα είναι εξαιρετικά υψηλή και η απειλή των πολυηχητικών πυραύλων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα από τις ΗΠΑ.

 

Οι πολυηχητικοί πύραυλοι αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 5 Mach. Σύμφωνα με το “The National Interest”, διακρίνονται σε δύο βασικά είδη: αυτούς που εκτοξεύονται από άλλους πυραύλους στην ατμόσφαιρα και ανεμοπορούν προς τον στόχο σε ύψη 40 με 100km και αυτούς που αποτελούν πυραύλους κρουζ που πετούν χρησιμοποιώντας κινητήρες scramjet.

 

Σήμερα τέτοια όπλα αναπτύσσονται σε ώριμο επίπεδο μόνο από τρεις χώρες: Τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Ο φόβος της Ουάσινγκτον είναι πως όταν η τεχνολογία τελειοποιηθεί, θα αρχίσει η εξαγωγή σε άλλες χώρες. Για την αποφυγή του προβλήματος, προτείνεται η σύναψη τριμερούς συμφωνίας μη εξαγωγής ή έστω καθυστέρησης της εξαγωγής τους. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ανάπτυξη αμυντικών μέσων αντιμετώπισης, προσπάθεια που περιλαμβάνουν τη δημιουργία πολυδάπανων αισθητήρων και τελικά τη δημιουργία διαστημικών αισθητήρων για την κάλυψη των νεκρών τομέων κάλυψης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 21
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
κλείτος ο μέλας
Guest
κλείτος ο μέλας

” Για την αποφυγή του προβλήματος, προτείνεται η σύναψη τριμερούς συμφωνίας μη εξαγωγής ή έστω καθυστέρησης της εξαγωγής τους”

Αυτοι εκεί στα states ενσαρκώνουν το ρητό που λένε στα χωριά μας,η μανα σου δεν εκανε εξυπνοτερο παιδί απο σενα!
Απο τη μια έχουν γεμισει με βασεις ΝΑΤΟ,κατα παραβαση, τις πρωην σοβιετικές δημοκρατίες,στην ουκρανία το παίζουν μαγκες με javelin και έτσι,κυρώσεις ευθέως στη ρωσία,με τη Κινα πάλι τα ίδια,και θέλουν και τριμερή συμφωνία.Μαλλον παιζει να γεμισουν με τετοια τεχνολογια οχι μονο το ιραν αλλα και το αφγανισταν ετσι οπως τα καναν.