Το Ιράν αναβαθμίζει 10 αεροσκάφη κρούσης Su-22

1
1451

Ο ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh ανακοίνωσε ότι το Ιράν κατάφερε να αναβαθμίσει εγχώρια μέσω τοπικών εταιρειών και τεχνικών 10 συνολικά αεροσκάφη κρούσης Su-22.

Με αυτήν την αναβάθμιση, τα αεροσκάφη θα μπορούν να φέρουν και να βάλλουν έξυπνες βόμβες και βόμβες διασποράς και βλήματα αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος με μεγάλη ακρίβεια και να μοιράζονται δεδομένα μέσω ζεύξης με μη επανδρωμενα αεροχήματα σε αποστάσεις «αρκετών χιλιομέτρων».

Ο Hajizadeh τόνισε περαιτέρω ότι στο εγγύς μέλλον, πρόκειται να πιστοποιηθούν στα εν λόγω αεροσκάφη πύραυλοι πλεύσης με μεγάλη ακρίβεια και εμβέλεια μέχρι 1500 χιλιόμετρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν αγοράστηκαν από την Σοβιετική Ένωση ή την Ρωσία αργότερα, αλλά πρόκειται για αεροσκάφη που έφυγαν από το Ιράκ το 1991 κατά την διάρκεια της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου προκειμένου να γλιτώσουν την καταστροφή τους.

Για πολλά χρόνια ήταν καθηλωμένα στο έδαφος και μόνο τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες να επανέλθουν σε πτήσιμη κατάσταση.

Κάποια από αυτά αναφέρεται ότι έχουν επιστραφεί στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ και κάποια άλλα έχουν δωρηθεί στην κυβέρνηση της Συρίας.

Notify of
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Offline

Γράφει το άρθρο ,,για πολλά χρόνια ήταν καθηλωμένα στο έδαφος και μόνο τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες να επανέλθουν σε πτήσιμη κατάσταση,,
Φαίνεται ότι αυτοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν ότι έχουν ενώ για κάποιο λόγο δεν έχουν καταφέρει να αγοράσουν ούτε ένα νέο μαχητικό από την Ρωσία ή την Κίνα.
Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι στο Ιράν θα γίνει ότι έγινε στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 1991.