Το Ιράκ έχει επιχειρησιακό μόνο ένα οπλισμένο drone CH-4B

0
939
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μόνο ένα από τα κινεζικά CH-4B του Ιράκ ήταν επιχειρησιακό στα τέλη του Ιουνίου, επισημαίνει περιοδική έκθεση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Ιράκ χρησιμοποιεί το CH-4B από το 2015 και το ίδιο θεωρείται ένας από τους κυριότερους χρήστες του συστήματος στον κόσμο. Η ποσότητα των ιρακινών CH-4B δεν έχει ωστόσο δημοσιοποιηθεί και οι ΗΠΑ τα προσδιορίζουν σε «τουλάχιστον δέκα». Οι αιτίες για το πρόβλημα δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά πρέπει να είναι σχετικές με την υποστήριξη των drones.

Σύμφωνα με το «The Drive», υπάρχει πρόβλημα και με αμερικανικά drones που το Ιράκ έχει, μιας και στην ίδια έκθεση του Πενταγώνου γράφεται ότι τα ιρακινά Scan Eagle έχουν πετάξει μόνο δύο πτήσεις από τον Μάρτιο. Η έκθεση καλύπτει την χρονική περίοδο από τη 1 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου και έχει ως θέμα τις δραστηριότητες του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS.

Το CH-4B μοιάζει αρκετά στις διαστάσεις με το αμερικανικό MQ-1 Predator και έχει ακτίνα δράσης 155km, με μέγιστη διάρκεια πτήσης 14 ώρες. Το CH-4B χρησιμοποιείται σε καθήκοντα ISR. Επιπλέον, μπορεί να φέρει κατευθυνόμενα όπλα AR-1 και «έξυπνες βόμβες» FT-9 των 50kg.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Notify of