- Advertisement -

Δύο ιρλανδικά πολεμικά πλοία έχουν δέσει μόνιμα στο λιμάνι λόγω έλλειψης πληρωμάτων…

- Advertisement -

Ο ούτως ή άλλως μικρός στόλος εννέα πλοίων του ιρλανδικού Ναυτικού (ναυτική Υπηρεσία) θα μειωθεί σε επτά, καθώς η ναυαρχίδα του ναυτικού LÉ Eithne και το παράκτιο περιπολικό LÉ Orla θα αποσυρθούν από την ενεργό υπηρεσία για το προσεχές μέλλον, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Irish Examiner.
Το Eithne ναυπηγήθηκε αρχικά ως ένα σκάφος περιπολίας ελικοπτέρων για την αστυνόμευση της αλιείας σε μεγάλες αποστάσεις. Ναυπηγήθηκε στο Κορκ και εκτοπίζει περίπου 2.000 τόνους.
Από την άλλη πλευρά, το LÉ Ciara, που αγοράστηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1988 και παρά την ηλικία του πρόκειται να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία.
Σε δήλωση του, το γραφείο Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων της Ιρλανδίας ανέφερε ο αρχηγός του ναυτικού κλάδου αρχιπλοίαρχος Μάικλ Μαλόουν «διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή την διαθεσιμότητα των πλοίων του κλάδου».
Επιπλέον, η δήλωση ανέφερε ότι, ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς μισθοδοσίας, μέχρι και 80 ναύτες κοιμούνται επί μέσα στα πλοία όταν είναι εκτός λειτουργίας. Ο πρόεδρος Pdforra Μαρκ Κήν (που εκπροσωπεί το προσωπικό των Αμυντικών Δυνάμεων) δήλωσε στην επιτροπή ότι κατά μέσο όρο 11 ή 12 άτομα κοιμούνται κάθε βράδυ σε κάθε πλοίο.
Σύμφωνα με τον Κην, «Τα παλαιότερα πλοία κάνουν περιπολίες κύκλου 26 ημερών και επιστρέφουν στο λιμάνι για 16 ημέρες. Οι ναύτες εργάζονται επί του σκάφους 60-70 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια κοιμούνται στα ίδια πλοία όταν είναι εκτός λειτουργίας. Αξίζουν ένα σωστό μέρος για να πάνε και να «βάζουν τα κεφάλια τους» τη νύχτα.»
Η ιρλανδική ναυτική Υπηρεσία δίνει μάχη να κρατήσει το υπάρχον προσωπικό της και να προσελκύσει νέους αλλά προφανώς χωρίς αποτέλεσμα λόγω του ανταγωνισμού από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ganesha_Mahesvari
Ganesha Mahesvari
1 year ago

Δυστυχώς αλλά οι σύμμαχοι μας Ευρωπαίοι έχουν επαναπαυθεί…τόσο που όταν θα έρθει η ώρα κι ο πόλεμος θα ξαναεπισκεφτεί την Ευρώπη θα είναι τραγικά ελλιπείς στο να προστατεύσουν τις πατρίδες τους… και οι λίγοι κούκοι που ακόμα υπάρχουν δεν θα μπορέσουν να φέρουν την άνοιξη.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

106
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 August 2014 #339

Αγορά

Related News

Γερμανία: Οι Πράσινοι θέλουν να σταματήσουν το πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων!

Με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, το γερμανικό κόμμα των Πράσινων επιθυμεί να σταματήσει το πρόγραμμα κατασκευής των έξι υποβρυχίων Type...

Η Ε.Ε. επιτρέπει τη συμμετοχή τρίτων χωρών στην PESCO, αλλά σε αυτές δεν θα περιλαμβάνεται η Τουρκία (μέχρι νεωτέρας)

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν την Τετάρτη την είσοδο τρίτων χωρών στα κοινά ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα, αρκεί αυτές να τηρούν μια σειρά από...

Νέα οχήματα 4×4 για τον Στρατό των ΗΠΑ

Τα πρώτα από τα συνολικά 649 οχήματα ομάδας πεζικού παραδόθηκαν στον αμερικανικό στρατό, όπως ανακοίνωσε η εταιρείας GM Defense LLC. Η εταιρεία κατασκευής που...