8.9 C
Athens
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Δύο ιρλανδικά πολεμικά πλοία έχουν δέσει μόνιμα στο λιμάνι λόγω έλλειψης πληρωμάτων…

- Advertisement -

Ο ούτως ή άλλως μικρός στόλος εννέα πλοίων του ιρλανδικού Ναυτικού (ναυτική Υπηρεσία) θα μειωθεί σε επτά, καθώς η ναυαρχίδα του ναυτικού LÉ Eithne και το παράκτιο περιπολικό LÉ Orla θα αποσυρθούν από την ενεργό υπηρεσία για το προσεχές μέλλον, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Irish Examiner.
Το Eithne ναυπηγήθηκε αρχικά ως ένα σκάφος περιπολίας ελικοπτέρων για την αστυνόμευση της αλιείας σε μεγάλες αποστάσεις. Ναυπηγήθηκε στο Κορκ και εκτοπίζει περίπου 2.000 τόνους.
Από την άλλη πλευρά, το LÉ Ciara, που αγοράστηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1988 και παρά την ηλικία του πρόκειται να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία.
Σε δήλωση του, το γραφείο Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων της Ιρλανδίας ανέφερε ο αρχηγός του ναυτικού κλάδου αρχιπλοίαρχος Μάικλ Μαλόουν «διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή την διαθεσιμότητα των πλοίων του κλάδου».
Επιπλέον, η δήλωση ανέφερε ότι, ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς μισθοδοσίας, μέχρι και 80 ναύτες κοιμούνται επί μέσα στα πλοία όταν είναι εκτός λειτουργίας. Ο πρόεδρος Pdforra Μαρκ Κήν (που εκπροσωπεί το προσωπικό των Αμυντικών Δυνάμεων) δήλωσε στην επιτροπή ότι κατά μέσο όρο 11 ή 12 άτομα κοιμούνται κάθε βράδυ σε κάθε πλοίο.
Σύμφωνα με τον Κην, «Τα παλαιότερα πλοία κάνουν περιπολίες κύκλου 26 ημερών και επιστρέφουν στο λιμάνι για 16 ημέρες. Οι ναύτες εργάζονται επί του σκάφους 60-70 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια κοιμούνται στα ίδια πλοία όταν είναι εκτός λειτουργίας. Αξίζουν ένα σωστό μέρος για να πάνε και να «βάζουν τα κεφάλια τους» τη νύχτα.»
Η ιρλανδική ναυτική Υπηρεσία δίνει μάχη να κρατήσει το υπάρχον προσωπικό της και να προσελκύσει νέους αλλά προφανώς χωρίς αποτέλεσμα λόγω του ανταγωνισμού από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ganesha_Mahesvari

Δυστυχώς αλλά οι σύμμαχοι μας Ευρωπαίοι έχουν επαναπαυθεί…τόσο που όταν θα έρθει η ώρα κι ο πόλεμος θα ξαναεπισκεφτεί την Ευρώπη θα είναι τραγικά ελλιπείς στο να προστατεύσουν τις πατρίδες τους… και οι λίγοι κούκοι που ακόμα υπάρχουν δεν θα μπορέσουν να φέρουν την άνοιξη.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αμυντική βιομηχανία στα χρόνια του COVID-19: Είναι ο κρατικός προστατευτισμός το μέλλον;

Γράφει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συστημάτων Άμυνας & Ασφάλειας της Embraer SA. Jackson SchneiderΕνώ έγραφα αυτό το άρθρο, ο κόσμος αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη παγκόσμια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Το πρώτο F-16V ανοίγει φτερά και έπεται άμεση συνέχεια στα Viper!

31
Για πολλούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 Peace Xenia III και IV σε F-16V δεν είναι -ακόμη- κάτι το χειροπιαστό. Eντούτοις η διαδικασία...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 January 2016 #356

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49

Related News

Η Ινδία προχωρά επιτέλους στην προμήθεια των 83 Tejas

Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε την Τετάρτη την πολυαναμενόμενη συμφωνία ύψους $6,56 δις για την απόκτηση 83 μαχητικών Tejas, που κατασκευάζονται από την...

Ρώσος αξιωματικός του Ναυτικού έκλεψε τις… προπέλλες του πρώην πλοίου του

Ακόμη και τώρα το ανακριτικό τμήμα του Ρωσικού Στόλου της Βαλτικής προσπαθεί να καταλάβει πώς γίνεται να κλαπούν δύο προπέλλες βάρους 13 τόννων από...

Οι ΗΠΑ διατηρούν σε χρήση τα AV-8B Harrier II μέχρι το 2029!

Η BAE Systems και η Vertex Aerospace έχουν υπογράψει μια εννεαετή συμφωνία για τη συντήρηση των αεροσκαφών AV-8B Harrier του Σώματος Πεζοναυτών.Ο βρετανικός κολοσσός...