15.8 C
Athens
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Μέχρι και φοροελαφρύνσεις δίνει η Ιρλανδία για να βρει πληρώματα για το Ναυτικό της

- Advertisement -

Η κυβέρνηση θα εισαγάγει ειδική έκπτωση φόρου για το ναυτικό προσωπικό των πολεμικών της πλοίων από το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Ναυτικής Υπηρεσίας (η Ιρλανδία δεν διαθέτει ανεξάρτητο ναυτικό κλάδο στις Ένοπλες Δυνάμεις της), που περνούν τουλάχιστον 80 ημέρες στη θάλασσα, θα δικαιούνται έκπτωση ύψους € 1.270 ετησίως.

Δύο ιρλανδικά πολεμικά πλοία έχουν δέσει μόνιμα στο λιμάνι λόγω έλλειψης πληρωμάτων…


Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας όσον αφορά την αμοιβή, τις συνθήκες, την πρόσληψη και τη διατήρηση του προσωπικού είναι όλο και περισσότερες στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο υπουργός Άμυνας Paul Kehoe δήλωσε ότι η εισαγωγή ειδικής έκπτωσης φόρου για το προσωπικό που υπηρετεί σε πλοία είναι ένα βήμα προς την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Ο κ. Kehoe δήλωσε ότι είναι μια ανταπόδοση στα στελέχη για το απαιτητικό τους έργο, τις μεγάλες περιόδους στη θάλασσα και μακριά από τις οικογένειές τους.
Η PDFORRA, η ένωση που αντιπροσωπεύει στρατιωτικά στελέχη, έχει χαιρετίσει την είδηση αυτή. Αναφέρει ότι έχει υποστηρίξει την καθιέρωση μιας τέτοιας έκπτωσης φόρου κατά το παρελθόν αρκετές φορές, ως μέσο προσέλκυσης και διατήρησης προσωπικού στο πλαίσιο της ναυτικής υπηρεσίας.
Ο πρόεδρός της ένωσης Mark Keane, δήλωσε ότι η PDFORRA θα συνεχίσει να πιέζει για αυξημένα ποσοστά επιδόματος περιπολίας ως μέρος των επερχόμενων εθνικών διαπραγματεύσεων για τις αμοιβές, επειδή η προτεινόμενη έκπτωση φόρου ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από 24 ευρώ την εβδομάδα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos

Εμείς μπορούμε να δώσουμε φοροελαφρύνσεις σε χορηγούς του Π.Ν μας από τη στιγμή που πια δεν υπάρχουν….ευεργέτες, ώστε επιτέλους να ανανεώσουμε τον υπερπολύτιμο στόλο μας; Μπορούμε να δώσουμε φοροελαφρύνσεις σε άτομα, ή σχήματα εταιρειών που θα αναλάβουν να διασώσουν τις υπερπολύτιμες αμυντικές βιομηχανίες μας και τα ναυπηγεία μας ώστε επιτέλους να μπούμε στο κάδρο των κατασκευών οπλικών συστημάτων για τις ΕΔ μας; Βάζω δύσκολα μάλλον….Οι ταγοί μας έχουν άλλες έγνοιες. Πρέπει να διορίσουν το νέο….επιτελικό κράτος τους!

Athan

Στην Ελλάδα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε περισσότερες θέσεις στις Παραγωγικές Σχολές του Ναυτικού μας. Και θα το κάνουμε, παράλληλα με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, το 2020.
Οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν την αρμύρα, το γαλάζιο και την φωτιά.

MaK

Τον μισθό, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, αγαπούν και την συνταξιοδοτηση ετών 47 με καλό εφάπαξ και καλή, πολύ καλή σύνταξη. Όλα τ’αλλα είναι “όμορφο περιτύλιγμα”

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απλές λύσεις εκσυγχρονισμού με μεγάλη απόδοση: Ψηφιοποίηση όλμων – A΄ Mέρος

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης – Πρώτο ΜέροςΑπό αμνημονεύτων χρόνων η διοίκηση στρατεύματος στη μάχη περιοριζόταν από τους παράγοντες της ισχύς των δυνάμεων, του χώρου...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

70
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 November 2014 #342

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 June #373

Αγορά 2.29

Related News

Νέα τυφέκια Xado Snipex T-Rex των 14.5 mm για τον στρατό της Ουκρανίας

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020, η ουκρανική βιομηχανία όπλων Xado Chemical Group ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Facebook πως τα προϊόντα της, το...

Η πρόεδρος της Βουλής συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να προστατευτεί η χώρα από τον «ψυχικά ασταθή» Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων...

Στην Ταϊβάν εκπαιδεύονται όπως θα πολεμήσουν –και κρύβουν εκπλήξεις

Για την Ταϊβάν η νέα χρονιά μπήκε όπως έφυγε η προηγούμενη: με καθημερινές παραβιάσεις του νότιου τμήματος της Ζώνης Αναγνώρισης/Αεράμυνας (ADIZ) και την Κίνα...