- Advertisement -

Μέχρι και φοροελαφρύνσεις δίνει η Ιρλανδία για να βρει πληρώματα για το Ναυτικό της

- Advertisement -

Η κυβέρνηση θα εισαγάγει ειδική έκπτωση φόρου για το ναυτικό προσωπικό των πολεμικών της πλοίων από το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Ναυτικής Υπηρεσίας (η Ιρλανδία δεν διαθέτει ανεξάρτητο ναυτικό κλάδο στις Ένοπλες Δυνάμεις της), που περνούν τουλάχιστον 80 ημέρες στη θάλασσα, θα δικαιούνται έκπτωση ύψους € 1.270 ετησίως.

Δύο ιρλανδικά πολεμικά πλοία έχουν δέσει μόνιμα στο λιμάνι λόγω έλλειψης πληρωμάτων…


Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμυντικές Δυνάμεις της χώρας όσον αφορά την αμοιβή, τις συνθήκες, την πρόσληψη και τη διατήρηση του προσωπικού είναι όλο και περισσότερες στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο υπουργός Άμυνας Paul Kehoe δήλωσε ότι η εισαγωγή ειδικής έκπτωσης φόρου για το προσωπικό που υπηρετεί σε πλοία είναι ένα βήμα προς την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Ο κ. Kehoe δήλωσε ότι είναι μια ανταπόδοση στα στελέχη για το απαιτητικό τους έργο, τις μεγάλες περιόδους στη θάλασσα και μακριά από τις οικογένειές τους.
Η PDFORRA, η ένωση που αντιπροσωπεύει στρατιωτικά στελέχη, έχει χαιρετίσει την είδηση αυτή. Αναφέρει ότι έχει υποστηρίξει την καθιέρωση μιας τέτοιας έκπτωσης φόρου κατά το παρελθόν αρκετές φορές, ως μέσο προσέλκυσης και διατήρησης προσωπικού στο πλαίσιο της ναυτικής υπηρεσίας.
Ο πρόεδρός της ένωσης Mark Keane, δήλωσε ότι η PDFORRA θα συνεχίσει να πιέζει για αυξημένα ποσοστά επιδόματος περιπολίας ως μέρος των επερχόμενων εθνικών διαπραγματεύσεων για τις αμοιβές, επειδή η προτεινόμενη έκπτωση φόρου ανέρχεται μόλις λίγο πάνω από 24 ευρώ την εβδομάδα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos
Τάσος
11 months ago

Εμείς μπορούμε να δώσουμε φοροελαφρύνσεις σε χορηγούς του Π.Ν μας από τη στιγμή που πια δεν υπάρχουν….ευεργέτες, ώστε επιτέλους να ανανεώσουμε τον υπερπολύτιμο στόλο μας; Μπορούμε να δώσουμε φοροελαφρύνσεις σε άτομα, ή σχήματα εταιρειών που θα αναλάβουν να διασώσουν τις υπερπολύτιμες αμυντικές βιομηχανίες μας και τα ναυπηγεία μας ώστε επιτέλους να μπούμε στο κάδρο των κατασκευών οπλικών συστημάτων για τις ΕΔ μας; Βάζω δύσκολα μάλλον….Οι ταγοί μας έχουν άλλες έγνοιες. Πρέπει να διορίσουν το νέο….επιτελικό κράτος τους!

Athan
Athan (@athan)
11 months ago

Στην Ελλάδα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε περισσότερες θέσεις στις Παραγωγικές Σχολές του Ναυτικού μας. Και θα το κάνουμε, παράλληλα με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, το 2020.
Οι Έλληνες πάντα αγαπούσαν την αρμύρα, το γαλάζιο και την φωτιά.

MaK
MaK (@mak)
11 months ago
Reply to  Athan

Τον μισθό, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, αγαπούν και την συνταξιοδοτηση ετών 47 με καλό εφάπαξ και καλή, πολύ καλή σύνταξη. Όλα τ’αλλα είναι “όμορφο περιτύλιγμα”

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

108
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 November 2016 #366

Αγορά 1.99

Related News

Τα ΗΑΕ θέλουν 50 F-35A!

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε χθες σε ενημέρωση του Κογκρέσου γύρω από την πιθανή πώληση έως 50 προηγμένων μαχητικών F-35Α στα Ηνωμένα Αραβικά...

Γερμανία: Οι Πράσινοι θέλουν να σταματήσουν το πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων!

Με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, το γερμανικό κόμμα των Πράσινων επιθυμεί να σταματήσει το πρόγραμμα κατασκευής των έξι υποβρυχίων Type...

ΕΕ: Απαράδεκτη η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι μία κλιμάκωση στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι «απαράδεκτη» και κάλεσε σε νέες ειρηνευτικές συνομιλίες καθώς η Αρμενία και...