Η Σαουδική Αραβία συζητά την αγορά του ισραηλινού Iron Dome!

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

 

Η Σαουδική Αραβία έχει δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome, υποστηρίζει η ελβετική εφημερίδα “Basler Zeitung”.

Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, το Ριάντ εξετάζει επίσης την προμήθεια του ισραηλινού συστήματος APS Trophy, το οποίο ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο άρμα μάχης M1 Abrams. Το ίδιο άρμα είναι σε υπηρεσία με το στρατό της Σαουδικής Αραβίας. Επιθυμία της Σαουδικής Αραβίας είναι η μη αγορά των δύο συστημάτων απευθείας από το Ισραήλ, υπονοώντας ουσιαστικά την προμήθειά του από τις ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει τη δημιουργία αξιόπιστης αντιπυραυλικής ομπρέλας ώστε να αντιμετωπίσει πυραυλικές απειλές από άλλες χώρες, σαν το Ιράν και την Υεμένη. Στο ίδιο πλαίσιο έχουν γίνει κινήσεις για την προμήθεια των THAAD και S-400.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Και του σπανού τα γένια σήμερα γίνονται, αν είχατε απορία…

Flight and Space
Admin
Famed Member

Ναι, αλλά αυτό είναι … κάπως. Σκεφτήκαμε τίτλο “τα ύστερα του κόσμου, αγοράζει η ΣΑ όπλα από το Ισραήλ!”

Spyros
Member
Spyros

Καλό ακούγεται.

Σας αφήνω γιατί είμαι με τα κιάλια στο παράθυρο και ψάχνω για ιπτάμενους γαϊδάρους, μέρα που είναι.

Νείλος
Guest
Νείλος

Καμμία έκπληξη, όλα προετοιμάζονται εδω και καιρό….. “Σαουδαραβική διαδικτυακή εφημερίδα προχώρησε στην -πρωτοφανή μέχρι σχετικά πρόσφατα για τη Μέση Ανατολή κίνηση- της δημοσίευσης συνέντευξης του αρχηγού του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου, υποστρατήγου Γκαντί Έιζενκοτ! …… Στη συνέντευξη προς τη σαουδαραβική ηλεκτρονική εφημερίδα «Elaph», ο Ισραηλινός αρχηγός αποκάλεσε το Ιράν την «πραγματική και μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή». Είπε ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία ταυτίζονται απόλυτα στις εκτιμήσεις τους για τις πραγματικές προθέσεις του Ιράν.” http://www.defence-point.gr/news/otan-vlepis-synentefxi-tou-israilinou-ageetha-se-saoudaraviko-mme Οι δικοί μας οι πολιτικοί τι κάνουν; Θα έπρεπε να εκμεταλευτούμε το καλό κλίμα με τους Ισραηλινούς και να προχωρήσουμε και σε συνεργασίες στον… Read more »