Σύστημα Iron Dome θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αμερικανική βάση στην Συρία

2
867
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα έγινε γνωστή η πρόθεση του Πενταγώνου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες Α/Α προστασίας μονάδων του Αμερικανικού Στρατού με την απόκτηση του ισραηλινού συστήματος Iron Dome.

 

Δοκιμή του Iron Dome σε αμερικανικό έδαφος (βίντεο)

Τα συστήματα προορίζονται για την ευρωπαϊκή ήπειρο, ωστόσο, ισραηλινά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να μεταδίδουν το ενδεχόμενο κάποιο από αυτά να αναπτυχθούν σε ένα πιο “ενδιαφέρον” σημείο του κόσμου: την Συρία. Σύμφωνα με το “NZIV.net”, οι ΗΠΑ αναμένεται να αναπτύξουν το Iron Dome στη βάση Al Tanf, στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας. Η Al Tanf έχει μεγάλη στρατηγική αξία, αφού ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς άξονες που ενώνουν τη Συρία με το Ιράκ, κατ’ επέκταση με το Ιράν. Αλλά και αν οι αμερικανικές δυνάμεις αναγκαστούν να φύγουν από την Al Tanf, αμερικανικό Iron Dome θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην ιρακινή επικράτεια, σε περιοχή κοντά στην συρο-ιρακινή μεθόριο, στο ΝΔ Ιράκ.

 

Το Iron Dome είναι επιχειρησιακό με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από το 2011 και η μέγιστη εμβέλειά του θεωρείται πως φθάνει τα 70km.

Ο Αμερικανικός Στρατός θα αποκτήσει το Iron Dome


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ganesha_Mahesvari
Guest
Ganesha Mahesvari

Έχετε κάνει τυπογραφικό λάθος η βάση Al Tanf είναι στα σύνορα Συρίας-Ιράκ και όχι Συρίας-Ιορδανίας .
Κάποιος ξεχάστηκε στην πληκτρολόγηση smile

Spirit
Guest
Spirit

Αυτό με την εμβέλεια στα 70Κm δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η παρερμηνεία έχει ξεκινήσει από αυτό “Raytheon teams with Rafael on the production of Iron Dome’s Tamir interceptor missiles, which strike down incoming threats launched from ranges of 4-70 km” αλλά κατά την άποψη μου αλλιώς μεταφράζεται και αφορά τις απειλές και την καμπύλη τροχιάς από τα 4 έως 70 Km