Το Ισραήλ παρουσιάζει νέα έκδοση του Iron Dome

6
4123
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισραηλινή εταιρεία Rafael παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στο Αεροπορικό Σαλόνι του Παρισιού μια νέα έκδοση του αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome.

 

Στην τελευταία αυτή έκδοση τα κύρια υποσυστήματα του Iron Dome είναι εγκατεστημένα στο ίδιο όχημα που, όπως η Rafael υποστηρίζει, μπορεί να προστατεύει προσκείμενες στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Η αρχική έκδοση του Iron Dome εισήλθε σε υπηρεσία το 2011, με κύριο σκοπό την προστασία κατοικημένων περιοχών από εχθρικές ρουκέτες, κατά κύριο λόγο προερχόμενες από τη Λωρίδα της Γάζας ή τον Νότιο Λίβανο. Για να εγκατασταθούν τα απαιτούμενα υποσυστήματα στο ίδιο όχημα, έχει μειωθεί η μεταφερόμενη ποσότητα πυραύλων από 20 σε 10.

Το Iron Dome ως SkyHunter για τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», ενδιαφέρον για τη νέα έκδοση του Iron Dome έχουν δείξει οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη άλλωστε ανακοινώσει την αγορά δύο συστημάτων Iron Dome για την Α/Α προστασία μονάδων του Αμερικανικού Στρατού.

Ο Αμερικανικός Στρατός θα αποκτήσει το Iron Dome


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
FOX
Guest
FOX

Έχει ένα ενδιαφέρον και εμάς και για την Τουρκία…. ώστε να αντικατασταθούν παρωχημένα σύστημα.

gdmast
Member
Noble Member
gdmast

Την Τουρκία Ισραηλινό σύστημα? Ούτε με 50 φορές πάνω απο την αξία του δεν τους το πωλούν οι Ισραηλινοί.

gdmast
Member
Noble Member
gdmast

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σύστημα το οποίο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.
Από τα λίγα που αναφέρονται, πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει τα δικά μας Tor-M και μάλιστα πολύ καλύτερα.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Απορία (όχι ρητορική). Το Iron Dome έχει κατευθυνόμενους πυραύλους, ή ακολουθούν βαλλιστική τροχιά αναχαίτισης μόνο βαλλιστικών πυραύλων/ρουκετών? Δηλαδή αλλάζουν πορεία και με αρκετά g κατά την διάρκεια της πτήσης ή όχι?

Το λέω αυτό καθώς πολλές φορές βλέπω σχόλια ότι μπορεί να μας ενδιέφερε εν είδη αντιαεροπορικού, αλλά νομίζω ότι είναι ανεπτυγμένο για ειδική απειλή (ρουκέτες/βαλιστικούς πυραύλους) που έχουν σταθερή και προβλέψιμη τροχία, άρα πιθανό να μην κάνουν για αεροπλάνα ή για πυραύλους κρουζ/που αλλάζουν πορεία.

gdmast
Member
Noble Member
gdmast

Ο βασικός του ρόλος είναι αντιβαλλιστικός. Παρεμποδίζει πυραύλους και βλήματα που δεν είναι προσανατολισμένα και ενδέχεται να πέσουν σε αστικές περιοχές ή σε περιοχές που πρέπει να προστατευτούν ή που έχει προγραμματιστεί να προστατεύει. Δρα βασικά κατά πυραύλων και βλημάτων χωρίς καθοδήγηση. Οι Ισραηλινοί, για την καθαρά αντιαεροπορική άμυνα (αεροσκάφη, ε/π, UAV, βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας και πυραύλους Κρουζ), έχουν αναπτύξει το Barak 8. Μπορεί να αναχαιτίσει στόχο που αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις. Έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και ενεργό ραντάρ από το Iron Dome, που σημαίνει ότι βάλλουμε και ξεχνάμε τον πύραυλο (hit and forget), σε αντίθεση με τη βολή του Iron… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis