Ο Αμερικανικός Στρατός προάγει την πρώτη γυναίκα ανώτατη αξ/κό σε διοικητή Μ/Π

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Εθνική Φρουρά του αμερικανικού Στρατού επέλεξε την πρώτη γυναίκα αξιωματικό για να διοικήσει έναν μείζων σχηματισμό πεζικού, επιτυγχάνοντας έτσι ένα ακόμα ορόσημο για τις γυναίκες που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες.

Η ταξίαρχος Λάουρα Γίγκερ θα αναλάβει την διοίκηση του 40ης μεραρχίας πεζικού της Εθνικής Φρουράς της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης στις 29 Ιουνίου στη διακλαδική βάση εκπαίδευσης στο Λος Αλαμίτος της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με ένα σχετικό δελτίο τύπου της Εθνικής Φρουράς.

Η Γίγκερ μέχρι πρότινος ήταν διοικητής της Διακλαδικής Δύναμης Βορρά της αμερικανικής Διοίκησης Βορρά με έδρα το Φορτ Μπλις του Τέξας. Έχει υπηρετήσει πάνω από από τρεις δεκαετίες στον στρατό. Θα παραλάβει την διοίκηση από τον υποστρατηγό Μαρκ Μαλάνκα, ο οποίος αποστρατεύεται.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της τον Μάιο του 1986, κατατασσόμενη ως ανθυπολοχαγός στο εφεδρικό εκπαιδευτικό σώμα αξιωματικών το (Reserve Officer Training Corps) από το κρατικό πανεπιστήμιο Long Beach της Καλιφόρνια.

Έλαβε εκπαίδευση χειριστή στρατιωτικού ελικοπτέρου το 1989 και υπηρέτησε ως χειριστής ελικοπτέρου αεροδιακομιδών UH-60 Black Hawk. Έκανε παύση στην ενεργό της υπηρεσία οκτώ χρόνια αφότου γεννήθηκε ο γιος της, αλλά αργότερα επανήλθε στην στρατιωτική της καριέρα στην Εθνική Φρουρά του Στρατού στην Καλιφόρνιας.

Στην διάρκεια της καριέρας της έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό (Ιράκ) και έχει διοικήσει στρατιωτικές μονάδες επιπέδου τάγματος, συντάγματος και ταξιαρχίας.

Η 40η ΜεραρχίαΠεζικού έχει μακρά ιστορία αφού ιδρύθηκε το 1917 και συμμετείχε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Κορεατικό Πόλεμο. Αλλά και πιο πρόσφατα, δυνάμεις της Μεραρχίας έχουν αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και σε πολλές άλλες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •