Η Lockheed Martin προωθεί τα συστήματα IRST στις χώρες της ΝΑ Ασίας

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Lockheed Martin προσπαθεί να προωθήσει τα συστήματα IRST στις χώρες της ΝΑ Ασίας ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις των εκεί αμερικανικών μαχητικών σε υπηρεσία, επισημαίνει το «FlightGlobal».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο πλαίσιο του «Singapore Airshow» οι υπεύθυνοι της γνωστής εταιρείας παρέθεσαν τα πλεονεκτήματα του συστήματος IRST Legion. Δεν έκαναν γνωστή όμως την απόσταση από την οποία το τελευταίο εντοπίζει άλλα εναέρια μέσα.

Το Legion μεταφέρεται στον κεντρικό πυλώνα μεταφοράς φορτίου κάτω από την άτρακτο ή πλησίον του αεραγωγού. Αντίθετα από το ραντάρ, το IRST μπορεί να εντοπίσει στόχους με βάση το ίχνος θερμότητας. Η χρήση του δεν εξαρτάται από τη λειτουργία του ραντάρ και δεν επηρεάζεται από εχθρικές παρεμβολές. Η Lockheed Martin κατασκευάζει IRST για τα μαχητικά F-15, F-16 και F/A-18E/F.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Em.Ti
Guest
Em.Ti

Υπάρχει και μια χώρα της ΝΑ Ευρώπης που ενδιαφέρεται πολύ για αυτό.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Οι αναγνώστες περιοδικού ενδιαφέρονται μάλλον περισσότερο, την χώρα δεν την βλέπουμε να ενδιαφέρεται για πολλά…

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Το ξέρετε καλά ότι δεν είναι και τόσο απλό.

Όπως επίσης ξέρετε πολύ καλά ότι πολλά από τα στελέχη των Ε.Δ. είναι πολύ καλά “διαβασμένα”.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Φυσικά και είναι!

Zipo's
Guest
Zipo's

Πάρα-πάρα πολλά από τα στελέχη είναι όντως διαβασμένα και ικανότατα, αλλά φοβάμαι ότι θα “φύγουν” σαν ήρωες, όπως το Πολωνικό Ιππικό, που έκανε εφόδους με ΑΛΟΓΑ απέναντι στα άρματα των Γερμανών (έξυπνος συνδυασμός-για τα πενιχρά οικονομικά της χώρας, ηρωικές μάχες, αλλά ήττα και εξευτελισμός από τους “φίλους” Γερμανούς )… Τι να πεις; Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι “αετοί” μας σκέφτονται τα κόμματά τους! Ερώτηση: μας “παίρνει”, χρονικά, η παραγγελία F35; εάν ναι, μήπως λέω μήπως, να αγοράζαμε καμιά 10ριά από αυτά (φόβος στους απέναντι για “αόρατο” χτύπημα) και με τα υπόλοιπα (χρήματα) να τοποθετούσαμε IRST, σκοπευτικό επί κάσκας και… Read more »

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Για την ερώτησή σας, η απάντηση είναι όχι. Και όχι μόνο χρονικά, αλλά το κυριότερο, οικονομικά.

Για το πρώτο που λέτε, με ό,τι έχουμε θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί. Δεν γίνεται αλλιώς.

Paliouras
Guest
Παλιουρας

Δυστυχως οι μηνες περνουν και ολα στον αερα παραμενουν για την ΠΑ. Οι Τουρκοι ξεσαλωνουν στη θαλασσα και εμεις τους κοιταμε.

chikichiki
Guest
chikichiki

Ελάτε καμιά βόλτα κι από δω στο tour, δε χάνετε και τίποτα!