Η Ισλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χρησιμοποιεί το Hermes 900 για θαλάσσια επιτήρηση

23
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ισλανδία άρχισε τις πτήσεις ΜΕΑ Hermes 900 για την επιτήρηση της ΑΟΖ της, ενημερώνει σε ανακοίνωσή της η Elbit.

 

Η ισραηλινή εταιρεία έχει αναπτύξει ένα Hermes 900 στην χώρα κατόπιν συμφωνίας με την υπηρεσία «European Maritime Safety Agency (EMSA), σε συνεργασία με την πορτογαλική εταιρεία CEiiA. Η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που κάνει τέτοια χρήση του Hermes 900.

 

Το Hermes 900 επιχειρεί από το αεροδρόμιο Egilsstaðir, ενώ για τον σκοπό της αποστολής φέρει ραντάρ ναυτικής επιτήρησης, συσκευή FLIR, σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας, AIS και ERIRB.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Άσχετοι, τί να λέμε τώρα!!! Πάρτε ρε P-3 να γουστάρετε!!!

GiorgosR
Guest
GiorgosR

Άσχετοι και γατάκια. Δεν πήραν πανάκριβους δεινόσαυρους σαν εμάς για να επιτηρήσουν την ζώνη τους. Άλλωστε η οικονομική τους ζώνη είναι μόλις 751,000 χλμ2. Μόλις 1,5 φορά μεγαλύτερη της δικής μας που είναι 505.000 χλμ2 και ωκεάνια μάλιστα!!! Δεν βλέπουν εμάς που για το κλειστό Αιγαίο Πέλαγος θέλουμε τετρακινητήριο θηρίο που το βλέπουν να πετάει στο Αιγαίο με κυάλια από την Αττάλεια και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας. Αν πετάξει ποτέ τελοσπάντων!!!!

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Άλλη επιτήρηση αυτή που θα κάνει η Ισλανδία.

Spooky
Guest
Spooky

Μικρή διόρθωση: Η Ισλανδία παρότι είναι κομμάτι του ΕΟΧ, δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Ναι αλλά (προς το παρόν) τα uav δεν φερουν ουτε τορπιλες, ουτε ηχοσημαντήρες, ουτε mad, ουτέ harpoon. Αν η μόνη σου έννοια είναι οι λαθροψαράδες, δεν χρειαζεσαι αφος ναυτικής συνεργασίας (χωρίς να εξετάζω αν το p3b είναι η ιδανική λύση)

GiorgosR
Guest
GiorgosR

Πού σωστά τα λες. Μα για κάτσε…ούτε τα δικά μας P3 θα τα φέρουν όλα αυτά που μόλις ανέφερες.
Για να μην επισημάνω την έλλειψη προοπτικής επιβίωσης του συγκεκριμένου (40 μέτρων αεροσκάφους) σε κλειστή θάλασσα όπως το Αιγαίο ή η ανατολική μεσόγειος αν θέλουμε να ανοίξουμε λίγο το παιχνίδι (εδώ γελάμε).
Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα και εμείς τα P3 για απλή επιτήρηση τα θέλουμε. Και στην τελική δεν νομίζω να κάνουν και για οτιδήποτε άλλο. Γι αυτό και η ανάγκη για νέα ελικόπτερα MH-60R. Για κυνήγι υποβρυχίων κλπ.

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Από που προκύπτει οτι ενώ τα είχαν πριν, τώρα που θα αναβαθμιστούν δεν θα τα έχουν, και θα κανουν μόνο επιτήρηση και όχι κυνήγι υποβρυχίων?? Γιάτι υπαρχει “έλλειψη προοπτικής επιβίωσης” σε μια κλειστή θάλασσα όπως το Αιγαίο με αντιαεροπορίκες συστοιχίες patriot σε Λημνο, Σκύρο και αλλού (σύμφώνα με ανοιχτές πηγές) ??

GiorgosR
Guest
GiorgosR

Γιατί πολύ απλά δεν θα αναβαθμιστούν όλα φίλε μου. Το MAD θα παραμείνει απ ότι φαίνεται το ASQ-10 δεκαετίας 60 που κυνηγούσαν υποβρύχια που ακούγονταν με το αυτί και όχι σύγχρονα υποβρύχια με AIP που δεν μπορούν να τα ακούσουν ούτε τα υπερσύγχρονα πυρηνοκίνητα υποβρύχια των Αμερικάνων. Για Harpoon δεν είχαν ποτέ την δυνατότητα τα δικά μας και δεν τα έχουμε ποτέ χρησιμοποιήσει σε αεροσκάφη (και επιπλέον δεν τα έχουμε-επιπλέον κόστος). Οι ηχοσημαντήρες (μη ενδεδειγμένη λύση για το Αιγαίο λόγω θερμοκλινούς) απ ότι φαίνεται και είναι απολύτως λογικό έχουν εξαντληθεί (θέλουμε καινούργιους-επιπλέον κόστος). λινκ της πτήσης με ένα πολύ ωραίο… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

“Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τακτικό – ναυτιλιακό σύστημα AN/ ASN-124, συσκευές ακουστικού επεξεργαστή, ESM και ηλεκτρονικής αυτοπροστασίας. Ο οπλισμός που μπορεί να μεταφερθεί προσεγγίζει τους 10 τόννους, με συνηθισμένα οπλικά φορτία την ανθυποβρυχιακή τορπίλη Mk 46 Mod.5 και τη νάρκη Mk 55. Αν και ο συνδυασμός εξοπλισμού / όπλων των Ρ-3Β θεωρείται ικανοποιητικός για τις ελληνικές απαιτήσεις, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισής του, αντλώντας από την εμπειρία του USN, που εδώ και τρεις δεκαετίες εφαρμόζει συνεχή προγράμματα εκσυγχρονισμού.”
https://www.haf.gr/arsenal/p-3b-orion/
Θύμισέ μου, ποιο uav εχεί 10 τόννους οπλικό φορτίο, γιατί μου διαφεύγει?????

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά δεν έχει υπάρξει καμιά επέμβαση στον εξοπλισμό ASW εκτός του νέου ραντάρ που προσφέρει δυνατότητα εντοπισμού περισκοπίου. Εξάλλου σε καιρό πολέμου το Ρ-3 δεν θα έχει καμιά ευκαιρία χρήσης τορπιλών…

Ίσως αν παίρναμε τα S-3B Viking να μπορούσαμε να είχαμε κάποιες δυνατότητες σε επιχειρήσεις υψηλής έντασης αλλά ήταν άλλες οι επιλογές μας.

Ίσως η Π&Δ να μας πει αν στο νέο σύστημα αποστολής θα ολοκληρωθούν οι Harpoon και οι τορπίλες ή όχι;

Πάντως τώρα που το χρειαζόμαστε δεν έχουμε ούτε το ένα Ρ-3 της ενδιάμεσης λύσης, ενώ μερικά Hermes θα είχαμε συνεχή επιτήρηση του Πορθητή 24/7.

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Από που προκύπτει : “Εξ όσων έχουν γίνει γνωστά δεν έχει υπάρξει καμιά επέμβαση στον εξοπλισμό ASW εκτός του νέου ραντάρ που προσφέρει δυνατότητα εντοπισμού περισκοπίου” ??
https://www.isihellas.com/media2/86-p-3-orion-iosc-2017
Από εδώ φαίνεται οτι οι ηχοσημαντήρες θα ενσωματωθούν στο ελληνικής κατασκεύης νέο mission system.
Γιατί “Εξάλλου σε καιρό πολέμου το Ρ-3 δεν θα έχει καμιά ευκαιρία χρήσης τορπιλών…” υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις mk46 ??? Από οτι γνωρίζω οχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θα υπάρχει αναβάθμιση με kit σε mk54. Γιατί όχι και σε :
https://www.thedrive.com/the-war-zone/3582/the-p-8-poseidon-will-get-winged-torpedoes-to-kill-subs-at-long-range
Υπάρχει καποιό ua σήμερα που μπορεί να εκτοξεύσει HAAWC ???

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis
NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Καλημέρα. Αρχίζω από το τελευταίο. Μακάρι να υλοποιηθεί η αναβάθμιση των τορπιλών ΜΚ46 σε ΜΚ54 όπως έχει πράξει η Τουρκία. Υποθέτω ότι είναι και αυτό ένα από τα επείγοντα προγράμματα για το οποία είχε ενημερωθεί η Επιτροπή άμυνας της Βουλής ύστερα από την σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο και δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα… Ως προς τον εξοπλισμό δεν έχει γίνει καμιά επέμβαση για ASW αφού MAD και σύστημα ηχοσημαντήρων δεν έχουν αλλάξει ούτε καινούριοι ηχοσημαντήρες έχουν αγοραστεί. Είναι από την άλλη σημαντικό ότι το σύνολο του εξοπλισμού & οπλισμού θα ολοκληρωθεί στο mission system, δεν το γνώριζα γι’ αυτό… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Καλησπέρα με όλο τον σεβασμό, αλλά νομίζω ότι είναι εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το ΠΝ θέλει τα Ρ3 μόνο για επιτήρηση. Αν θες δες την απάντηση μου στον GiorgosR, για περισσότερες λεπτομέρειες.

GiorgosR
Guest
GiorgosR

Φίλε μου ούτε τα δικά μας P3 θα μπορούν να εκτοξεύσουν HAAWC γιατί θα πρέπει να τα αγοράσεις και να τα πιστοποιήσεις επάνω στα αεροσκάφη. Ούτε harpoon γιατί ποτέ δεν είχαν την δυνατότητα και δεν τους έχουμε κιόλας. Ούτε οι MK 46 θα αναβαθμιστούν σε MK 54. Ούτε ηχοσημαντήρες θα έχεις αν δεν αγοραστούν καινούργιοι γιατί οι δικοί μας είναι παμπάλαιοι. Και επίσης πως θα επιβιώσεις με άφαντο (στην καλύτερη περίπτωση λειψό σύστημα αυτοπροστασίας-που δεν είχαν ποτέ τους). Με τι λεφτά θα τα κάνεις όλα αυτά που έσπρωξες ότι είχες στα αεροσκάφη για να επανέλθουν απλά σε πτητική κατάσταση και… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Η ιστορία με τα Ρ3 ξεπερνάει τα όρια της παράνοιας. 1. Είχαμε αφη με τα εξής χαρακτηριστικά : “Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τακτικό – ναυτιλιακό σύστημα AN/ ASN-124, συσκευές ακουστικού επεξεργαστή, ESM και ηλεκτρονικής αυτοπροστασίας. Ο οπλισμός που μπορεί να μεταφερθεί προσεγγίζει τους 10 τόννους, με συνηθισμένα οπλικά φορτία την ανθυποβρυχιακή τορπίλη Mk 46 Mod.5 και τη νάρκη Mk 55” https://www.haf.gr/arsenal/p-3b-orion/ 2. Για την αναβαθμιση τους θα διαθέσουμε 100 εκατομμύρια € για κάθε αεροσκάφος, και κάποιοι επιμένετε ότι όχι μόνο δεν θα αποκτήσουν καινούργιες δυνατότητες αλλά θα χάσουν και αυτές που είχαν. 3. Το 2012 η LM αναβάθμισε… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

8. Δομική αναβάθμιση 100 εκ € δεν υπάρχει. Ενα καινούργιο c130 έχει περιπου 60 εκ.

GiorgosR
Guest
GiorgosR

https://www.defensenews.com/training-sim/2015/12/10/france-considered-purchase-of-uk-c-130s/
https://defencereview.gr/metacheirismena-vretanika-c-130j-mk-5-super-hercules-gia-to-mpagklantes/
https://www.presstv.com/Detail/2017/08/29/533325/UK-Bahrain-arms-sales-human-rights
Μεταχειρισμένα 20χρονα με 60 εκ $. Άμα βρείς καινούργιο C130J me 60εκ σφύριξέ το και στο υπουργείο να τρέξουν.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Ηλία, τα δικά μας είναι της έκδοσης -B κι όχι της -C και τα συστήματα τους (ASW εννοώ) είναι παλιότερα. Ειλικρινά δεν έχω διαβάσει πουθενά για αντικατάσταση τους, αν ναι ΟΚ πάω πάσο! Εννοείται ότι ούτε τα Τουρκικά α/φη ASW δεν θα μπορούν να πετάξουν στο Αιγαίο λόγω της παρουσίας της ΠΑ όπως θα συμβαίνει και με τα δικά μας. Οι ηχοσημαντήρες δουλεύουν στο Αιγαίο αλλά δεν έχουν την απόδοση που έχουν σε άλλες θάλασσες όπως ωκεανοί. Αυτός είναι κι ο λόγος που τα ε/π toy ΠΝ στηρίζονται κυρίως στο ποντιζόμενο σονάρ κι όχι στους ηχοσημαντήρες όπως το σύστημα LAMPS.… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Δεν είπα οτι έγινε η αναβάθμιση αλλά αναρωτιέμαι αν ξέρει κάτι άλλο ο GiorosR και επιμένει οτι δεν θα γίνει. Τα P3 και τα P8 δεν χρησιμοποιούν βυθιζόμενο sonar αλλά ηχοσημαντήρες, αυτό δεν σημαίνει οτι είναι κατώτερων δυνατοτήτων, αλλά είναι μια διαφορετική τεχνική, που η μια συμπληρώνει την άλλη. Με 100 εκ./αφος και συνολίκα 500 εκ. και σύμφωνα με τις δυνατότητες που αναφέρει το σύστημα αποστολής, πιστεύω οτι θα γίνει αναβάθμιση και των ASW και των ASuW δυνατοτήτων, με πιστοποίηση νέων όπλων. Αν δεις την σύμβαση (που τηνέχεις δει, γιατί έχεις σχολιάσει) είναι 260 εκ για την αναβάθμιση, με το… Read more »

GiorgosR
Guest
GiorgosR

Φίλε μου οι Αμερικανοί δεν πουλάνε τίποτα χωρίς να το αναφέρει η DSCA. Διάβασε λοιπόν από το link και αν βρεις στα υπολογισμένα 500 εκατομμύρια MK46, MK 54, Harpoon, Haawc, tomahawk , icbm ή τίποτα όπλα πρωτονίων πες το μου σε παρακαλώ και σε μένα να χαρώ. https://www.dsca.mil/sites/default/files/mas/greece_14-47.pdf Ακόμα το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει τόσα πράγματα που δεν τα έχει υλοποιήσει. Πήραμε τακάκια για τα φρένα των Mirage που είναι παρκαρισμένα στην Τανάγρα. ΤΑΚΑΚΙΑ!!! Τώρα σε παρακαλώ διάβασε το παρακάτω λινκ: https://www.dsca.mil/major-arms-sales/canada-mk-54-lightweight-torpedoes Το κόστος μετατροπής των MK 46 σε MK 54 στις 425 παρακαλώ τορπίλες των Καναδών βγαίνει περίπου 900,000$ και… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Επειδή δε ξέρω να σφυρίζω καλά θελείς να σφυρίξεις εσυ μια στο υπουργείο ??? “Unit Cost: C-130E, $11.9, C-130H, $30.1, C-130J, $75.5 (FY 2017 Then dollars in millions)” https://www.af.mil/About-Us/Fact-Sheets/Display/Article/1555054/c-130-hercules/ “The U.S Air Force is preparing to buy 11 new Lockheed Martin C-130J four-engine turboprop military transport aircraft with digital avionics under terms of a $106 million order announced this week.” https://www.militaryaerospace.com/rf-analog/article/16714514/air-force-readies-to-buy-11-c130j-military-transport-aircraft-for-cargo-special-ops-refueling Ετσι θα μπορέσεις να τους εξηγήσεις και πόσο μεγάλο λάθος κάνουν με την αναβάθμιση των mk46 και να αλλάξει την απόφαση το κυσεα. Επίσης μην ξεχάσεις να τους πεις οτι οι ηχοσημαντήρες και ειδικά οι παθητικοί δεν δουλεύουν στο… Read more »

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

“Using funds transferred from the Coast Guard, the Air Force awarded a contract Dec. 30, 2015, to Lockheed Martin Corp. for production of one C-130J Super Hercules aircraft, with a ceiling price on the aircraft of $62.6 million. The 12th C-130J destined for the Coast Guard is contracted for delivery in 2019”
https://coastguardnews.com/air-force-order-includes-one-c-130j-surveillance-aircraft-for-coast-guard/2016/01/11/