20.9 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Ευσεβείς πόθοι; Ενημέρωση Ντεμίρ για την εξέλιξη των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων

Ευσεβείς πόθοι; Ενημέρωση Ντεμίρ για την εξέλιξη των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ μίλησε στις 7 Μαΐου για την κρίση του κορωνοϊού και τις εξελίξεις στα κυριότερα εξοπλιστικά προγράμματα, ιδιαίτερα αυτά που εμπλέκονται τουρκικές εταιρείες.

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό, ο Ντεμίρ εγκωμίασε τη βοήθεια της τουρκικής βιομηχανίας στον τομέα υγείας και σημείωσε πως όσες εταιρείες ασχολούνται με την άμυνα δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις. Αντίθετα, η κρίση θα επηρεάσει τις εταιρείες που παράγουν υλικά για την εμπορική αεροπορία. Οι παραδόσεις συστημάτων συνεχίζονται, εκτός από περιπτώσεις όπου παρατηρούνται μικρά προβλήματα σε υλικά από το εξωτερικό.

Ο ίδιος ζήτησε περισσότερα κονδύλια για τα «εθνικά προγράμματα», όπως το άρμα μάχης Altay, τους κινητήρες ελικοπτέρων και το μαχητικό που θα προκύψει από το πρόγραμμα TF-X. Στην περίπτωση του Altay, ο Ντεμίρ υποστήριξε ότι λύθηκε το πρόβλημα του κινητήρα, χωρίς να ανακοινώνει με ποια χώρα η Τουρκία συνεργάζεται στο θέμα. Παρόλα αυτά, επανέλαβε πως υπάρχει σχέδιο β’ και σχέδιο γ’, αν κάτι πάει στραβά.

Για τα ναυτικά προγράμματα, ο Ντεμίρ επανέλαβε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι τώρα σημαντική, έτσι, δίνεται περισσότερο βαρύτητα στο Τουρκικό Ναυτικό. Τα προγράμματα των υποβρυχίων συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν προγράμματα για μη επανδρωμένα ναυτικά συστήματα (USV, UUV). Στόχος είναι στις φρεγάτες «I» να τοποθετηθούν εγχώρια οπλικά συστήματα και υπάρχει προτίμηση σε τουρκικό VLS, ιδιαίτερα σε τρείς φρεγάτες «Ι» και τις TF-2000. Στην πρώτη φρεγάτα «I» θα τοποθετηθούν μόνο εγχώριο CIWS Gokdeniz και πύραυλοι κατά πλοίων Atmaca. Ο Ντεμίρ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον πύραυλο Gezgin, που αφορά πιθανόν πύραυλο cruise. Συνεχίζονται τα προγράμματα τορπιλών και ο Atmaca θα τεθεί σύντομα σε μαζική παραγωγή. Σχετικά με τα LHD, δεν υπάρχει ακόμα αίτημα για το δεύτερο πλοίο, «TCG Trakya», και εξετάζεται η αξιοποίηση drones από πλοία.

Αναφορικά με τα προγράμματα της αεροπορίας, ο Ντεμίρ δήλωσε ότι τουρκικές εταιρείες συνεχίζουν να παράγουν εξαρτήματα για το μαχητικό F-35. Η Τουρκία επιθυμεί οι ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφαση για την τουρκική βιομηχανία, αλλά δεν είναι εύκολο. Ο Ντεμίρ επανέλαβε πως η Τουρκία είναι πιστή στο πρόγραμμα του μαχητικού και ξεκαθάρισε πως η υποστήριξη του Α/Α συστήματος S-400 θα γίνεται μόνο από τουρκικές εταιρείες. Όλες οι διαδικασίες γύρω από το περιφερειακό κέντρο υποστήριξης κινητήρων F135 έχουν διακοπεί.

Για το TF-Χ θα χρησιμοποιηθεί αρχικά ο κινητήρας F110, ενώ ο τελικός κινητήρας θα είναι εγχώριος. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά F110 και 5-6 κινητήρες έχουν ήδη αποκτηθεί. Για το μαχητικό F-16 υπάρχει ένα πρόγραμμα για ραντάρ AESA και δομικός εκσυγχρονισμός θα γίνει από την TAI. Υπάρχουν μελέτες για την παράταση του βίου των F-4, αν και δεν έχει ζητηθεί. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μεταγωγικών C-130 συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται η πρόοδος στο εγχώριο εκπαιδευτικό Hurjet.

Ο Ντεμίρ έδωσε ειδική έμφαση στα προγράμματα Α/Α Άμυνας. Οι παραδόσεις του εγχώριου φορητού Α/Α βλήματος θα αρχίσουν σύντομα. Δίνεται έμφαση στο Hisar-O, για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του οποίου απομένουν μόνο κάποια σημεία. Οι εμπειρίες από τα Α/Α συστήματα Hisar-A/O θα περάσουν στο πρόγραμμα Siper. Με την Eurosam υπάρχουν πρόοδοι, αν και υπήρχαν κάποια εμπόδια από τη Γαλλία. Υπάρχει, τέλος, πρόθεση για την ανάπτυξη συστήματος ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Με την τουρκική οικονομία ωστόσο να πνέει τα λοίσθια, είναι αμφίβολο κατά πόσο το φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

31 ΣΧΟΛΙΑ

31 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Δεν έχουν ούτε δημοκρατία ούτε ευρώ, οπότε όλα τα προγράμματα τους θα παραμείνουν ευσεβείς πόθοι.
Και είναι καθαρά ψέμα ότι συνεχίζουν την παραγωγή απαρτιών των F35. Οι ΗΠΑ τους έχουν επιβάλλει εμπάργκο και κυρώσεις.
Υπάρχουν άρθρα στο ελληνικό αμυντικό χώρο που τα αποδεικνύουν όλα αυτά.

Tarkan1

Yes you have the best democracy. That is why half of my comments DELETED here and you don’t even know and lecture us democracy. Your country has nothing to the with Democracy. All orthodoxies are the same.

Flight

We would be more than happy if you comment here. But there are rules. Insulting comments are not accepted. If you want to have a discuss with others, feel free to do it. But without insults

Tarkan1

so giving picture of crashed greek mirrage plane was insulting or former defence ministry visiting f-35 producer or Nationalist mob beating Thessaloniki mayor.
very very Interesting democracy you have there.
If we didnt have democracy in Turkey and dont know what is democracy You will deceive us as if we are 5 year old offspring

https://www.youtube.com/watch?v=ih_GBQZUmCocomment imagecomment imagecomment imagecomment imagecomment image

G...

Lets find out, how democracy works in turkey, You can make a criticism adout erdogan and then we ll see if you will still be able (or in prison), to comment again.

zap

Tarkan1, my friend, you don’t understand Greek well enough to comment, so you use google translate or whatever else you use. This is causing you issues on top of everything else. A number of times you have commented on something with a comment that made no sense. Think about that.

TGD

Πόσα χρόνια ακούμε το “πλέει τα λοίσθια”; Σιγά μην αφήσουν οι Γερμανοί και οι άλλοι “σύμμαχοι” να χαθεί η οικονομία στην οποία έχουν ρίξει τόσες επενδύσεις.

neuromancer

Μπορεί ακόμη τα διάφορα συστήματα να είναι στην παιδική τους ηλικία και να γελάνε μερικοί εδώ, αλλά τα χρόνια περνούν γρήγορα. Μια χαρά θα σου κάνει κορεσμό άμυνας με 10-20 τσουφλέκια για να τη φας από τον καλό (τον αμερικάνικο ντε!)

nigozs

Όσο και να προσπαθούν οι Τούρκοι δεν τους θεωρώ ισάξιους στην εξέλιξη με τους Κινέζους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη κινητήρων αεροσκαφών έχοντας καταλήξει να κατασκευάζουν ρωσικά αντίγραφα. Κάτι τέτοιο θα κάνουν και οι Τούρκοι 3κτος αν συμμαχήσουν με τον διάολο. Ακόμα και οι κινητήρες ελικοπτέρων που θα φτιάξουν θέλουν χρόνια εξελιξης με άγνωστη κατάληξη και πολλές εργατοώρες. Είπαμε να γίνουν δυνατοί, όμως ότι κατάφεραν άλλοι σε δεκαετίες αυτοί με τις αντιγραφές το πέτυχαν χθες. Είναι δυνατόν μέχρι χθες να είσαι μανάβης και σήμερα ο καλύτερος κρεοπώλης της αγοράς ? Μέχρι και οι Ατμακα αντιγραφο του Harpoon… Read more »

Yannis

Και οι Κινεζοι με αντιγραφα ξεκινησαν. Παντα ετσι ξεκινας.

Tarkan1

TEI has very strong engineering base and Can produce jet engine and producing at the moment in a shortest time possible. Enjoy.
https://www.youtube.com/watch?v=QwnyeRYAMOI

My_name_is_Nobody

comment image

Tarkan1

So nigozs copying are very simple. You know the technologies to make a antiship missile. Everyone buying harpoon can copy it. Why not? Even low IQ mongols can do, why smarts greeks cannot do and pay billions of dollars. Of course If it is not copying we have all middleeast’s money to buy technology that easyly sold as long as money.
I dont know how old are you but certainly you don’t know much about defence industry.

Why can’t you accept the reality Ha
https://www.youtube.com/watch?v=HcgfBibuUSA&t=29s

My_name_is_Nobody

comment image

Nick

Νομίζω πως πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε την καμπούρα του γείτονα και να δούμε την δική μας.

Ακόμα και το 10% των όσων φαντασιώνονται, καταφέρουν, θα είναι 10% καλύτεροι από εμάς που δεν κάνουμε ούτε τα βασικά και απολύτως απαραίτητα.

Εδώ και τώρα ξεκάθαρες απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης τηα άμυνας της χώρας.

Firefox

παντως πρεπει να ημαστε τυφλοι εαν δεν βλεπουμε τι εχουν κανει εδω και μια δεκαετια οι τουρκοι…ας μη μιλησουμε για τα δικα μας… αρτεμις 30 και aris ειμαστε για κλαματα..καταστρεψαμε οτι βιομηχανια ειχαμε για ρουσφετια και να ζεστανουν την τσεπη τους οι πολιτικοι…

Yannis

Δεν ειναι ζητημα ρουσφετιων και διαφθορας. Στην Τουρκια τα ρουσφετια και η διαφθορα ειναι μεγαλυτερα. Αλλα πραγματα ειναι που κινουν την οικονομια. Οι ριζικες μεταρυθμισεις. Αλλα αυτες πονανε πολυ. Θα πηγαινες να δουλεψεις σε ναυπηγειο; Ο γειτωνας μου εχει ενα μαγαζακι που πουλαει ασημικα. Παραπονιεται γιατι το εισοδημα των γερμανων ειναι πολυ μεγαλυτερο των Ελληνων και δε μπορει να αγορασει καινουργιο αυτοκινητο. Του ειπα οτι οι γερμανοι εχουν εργοστασια και τον ρωτησα αν ειναι διατεθειμενος να παει να δουλεψει σαν εργατης σε εργοστασιο. Δεν ελαβα απαντηση. Ειναι δυσκολο να βρεις Ελληνα εργατη να παει να δουλεψει ακονη και στη συγκομιδη… Read more »

randomname

Το αστείο είναι οτι το να τρέχεις πάνω κάτω στα μπιτσόμπαρα με τον δίσκο 15 ώρες κάτω από τον ήλιο σαν τον σκλάβο είναι χειρότερο από το μάζεμα φρούτων και άλλες παρόμοιες δουλείες.
Όλα γίνονται λόγο ντροπής, και με βάση του τι θεωρείται “μοδάτο”.
Αν και με μάζεμα φρούτων μια φορά το χρόνο καριέρα δεν κάνεις. Αλλά λέμε τώρα, μια απλή σύγκριση.

Koursaros312

Αλταυ, ματαυ και διαστημόπλοια με λέιζερ αλλά στη Συρία Μ-60 που αναβάθμισε το ισραηλ όταν εμείς πήραμε τα Λεο2χελ. Φάτε σανό όσοι θέλετε για την υπερδύναμη τουρκία.

Alex2324

Με το 10% αυτών που λένε να κάνουν , θα έπρεπε να κρυφτούμε στην γωνία … Μπροστά σε αυτά αντιπαραθέτουμε μονο τα Viper.

simos

Εγω δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος,οι γειτονες εχουν καταλαβει οτι μονο με ισχυρες ενοπλες δυναμεις μπορουν να συντηρησουν τις παραλογες διεκδικησεις και τις πειρατικες ενεργειες τους,δεν πρεπει να εφησυχαζουμε σε καμια περιπτωση,εμεις πρεπει να κανουμε τη δουλεια μας που σημαινει οτι πρεπει να καλυψουμε ταχιστα τα κενα που υπαρχουν στις ΕΔ απορεια τις εξοπλιστικης αδρανειας των προηγουμενων ετων..

ECG

πως θα βαλουν τον F110 στο TF-X αφου λενε οτι ειναι δικινητηριο και ζυγιζει στεγνος οσο 2 EJ200 (που θελανε να βαλουνε)

αρα θα το κανουν μονοκινητηριο;

Tarkan1

It is for initial tests and for first fly. and TEI knows F110 very well can produce most of it in her factories.

ECG

you didn’t answer the question… how you can place a very heavy single engine as F110 in a twin engine jet?

either the TF-X will be a signle engine jet or the “first test” will be irrelevant and just a show of

Yannis

Η Εξελιξη της οικονομιας τους ηταν εντυπωσιακη μετα τις μεταρυθμισεις του Ντερβις Κεμαλ:

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=GR-TR
Ανα κατοικο:
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD?locations=GR-TR
Η ραγδαια αυξηση του πληθυσμου παιζει επισης ρολο.
https://data.worldbank.org/indicator/SP.POP.TOTL?locations=GR-TR&view=chart

Βλεπω APS στα Altay ή κανω λαθος;

My_name_is_Nobody

comment image

Tarkan1

Vestel Defence developing National Anti Radiation attack uav sytem KARGI and its engine developed by TEI TEI-PG50 comment image
.
.
Dearsan exported 92 mt long corvette to Turkmenistan. Dearsan already built 25 military ships for Turkmenistan. Corvette will use Gokdeniz CIWS.comment image
.
.
Aksungur UAV different conceptscomment image
.
.
Kale turbojet engine had a recent successful test. By the end of year It will be tested on SOM missile.
This project 4 years late.comment image
.
.
Albatros UAV project will also use Tubitak’s Togan bombs.comment image
.
.
Turkish Manpad project deliverşes will be soon.comment image
.
.

zap

Δεν ειναι ευσεβεις ποθοι. ΟΙ γειτονες με αργα και σταθερα βηματα χτιζουν βιομηχανια. Εμεις ξερετε τι χτιζουμε;

montif74

Η βαριά βιομηχαία μας ειναι ο τουρισμός : https://www.youtube.com/watch?v=Yv5KuDy46dk

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της...

15
 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Οκτώβριος #401

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Οκτώβριος #401

Αγορά 3.99

Related News

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Με Meteor τα ελληνικά Rafale, ο απόλυτος Α/Α πύραυλος της Δύσης στα χέρια των Ελλήνων πιλότων

 Τον τελευταίο καιρό, οι θετικές ειδήσεις στο χώρο των αμυντικών προμηθειών, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Μια ακόμη επιβεβαίωση της ορμητικότητας με την οποία έχει...

Battle of Britain @ 80 Flypast: Τρία Spits και ένα Hurricane πάνω από το Λονδίνο (βίντεο)

Ο βόμβος τεσσάρων Merlin, τόσο γνώριμος σε όσους έζησαν την επική εκείνη μάχη η οποία 80 χρόνια πριν έσωσε την Βρετανία, αντήχησε βαρύς πάνω...

Έκκληση Γκουτέρες να «αποφευχθεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

ΑΠΕ-ΜΠΕΑντιμέτωπος με την πανδημία της Covid-19, ο κόσμος χρειάζεται μια "παγκόσμια κατάπαυση του πυρός για τον τερματισμό των 'θερμών' συγκρούσεων, κάνοντας "τα πάντα για...

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ν. Αναστασιάδη

ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δυο ηγετών ήταν ο συντονισμός...

Η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας και οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης Μέρκελ-Μισέλ-Ερντογάν

«Διαφορετικές πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας» και «η επανέναρξη των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της...
- Advertisement -