Το Ισραήλ ενέκρινε την παραγωγή του τροχοφόρου τεθωρακισμένου Eitan

5
1695
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» για την παραγωγή «εκατοντάδων» τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Eitan.

Το νέο όχημα, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου 2016, προορίζεται να αντικαταστήσει ή καλύτερα να βοηθήσει στη διαδικασία αντικατάστασης των αειθαλών M113. Σύμφωνα με τους «Times of Israel», η απόφαση πάρθηκε στις 11 Μαρτίου 2018.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο πενταετές πρόγραμμα Gideon, που στοχεύει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Ισραηλινού Στρατού. Το Eitan θα αρχίσει να αντικαθιστά το M113 από το 2020. Το Eitan μπορεί να εξοπλιστεί με πυροβόλο των 30mm-40mm.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest

Άλλος ένα που αφήνει τις ερπύστριες στα ΤΟΜΠ

NikolakiEfentis
Guest

Όχι ακριβώς αφού παράγει και το Namer.

dimitrov
Guest
dimitrov

Άραγε θα μπορούσαμε κι εμείς? Πόσο πάει το μαλλί για το παραπάνω όχημα? Και τι δυνατότητες έχει?

fox2
Guest
fox2

3εκ γυμνό αναφέρεται σε κάποια σάιτ το μισό κόστος από το namer όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν

NikolakiEfentis
Guest

Τα specs του συγκεκριμένου οχήματος καθώς επίσης όποια πληροφορία υπάρχει για το επιχειρησιακό πλαίσιο που προβλέπεται να δράσει (θα έπρεπε να) έχουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΕΣ. Εξίσου ενδιαφέρον θα είχε και μια σύγκριση με το Namer ως προς τους εν λόγω τομείς. Σίγουρα η εμπλοκή του IDF σε επιχειρήσεις όπου υπάρχει (τουλάχιστον υποτυπώδες) οδικό δίκτυο ίσως να είναι ένας λόγος καθώς εκεί, από άποψη κατανάλωσης καυσίμου θα υπάρχει όφελος σε σχέση με τα Μ113 κ.α. Για να δούμε… Πάντως είναι ξεκάθαρο πως για τον IDF το βαρύ ερπυστριοφόρο ΤΟΜΠ θα παραμείνει για δεκαετίες ακόμα στο προσκήνιο. Άλλωστε,… Read more »