Το νέο ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα Carmel αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά»! (Φωτογραφίες – Βίντεο)

5
Η πρόταση της Rafael.
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 61
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ προχώρησε στις 4 Αυγούστου 2019 στην πρώτη δημόσια παρουσίαση των υποψηφίων προτάσεων που θα οδηγήσουν μελλοντικά στο νέο τεθωρακισμένο όχημα του Ισραηλινού Στρατού Carmel.

Σύμφωνα με το «Defense Update», το πρόγραμμα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των εταιρειών Rafael, Elbit Systems και IAI, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός τεθωρακισμένου οχήματος βάρους 35t, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με κύριο πυροβόλο μέσου διαμετρήματος και πυραύλους και θα έχει διμελές πλήρωμα, από τα τέλη της δεκαετίας του 2020 και μετά.

Η πρόταση της Elbit Systems.

Στα στιγμιότυπα που αποδέσμευσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, το σύνολο των πρωτοτύπων βασίζονται σε όχημα M113. Η μελλοντική πλατφόρμα, ωστόσο, θα χρησιμοποιεί νέο σκάφος και θα κάνει εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η πρόταση της IAI.

Σημαντική πρόκληση του προγράμματος είναι να αποδειχθεί ότι δύο άτομα αρκούν να χειριστούν το όχημα, να αξιοποιήσουν το σύνολο των εγκατεστημένων υποσυστημάτων και να πετύχουν την καταστροφή των στόχων. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πρόβλεψη για την παρουσία τρίτου ατόμου, εάν κριθεί απαραίτητο.

Η τεχνολογία που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του Carmel, θα αξιοποιηθεί στα άρματα μάχης Merkava Mk4 Barak, το ΒΤΟΜΠ Namer και το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα Eitan.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 61
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
nikos
Guest
nikos

Θα ρθει κ για μας …έχουμε πράγμα για διώξιμο

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Δύο απορίες: 1. Ο ισραηλινός στρατός απέρριψε το αυτόματο σύστημα αναχορηγίας για τα Merkava με την αιτιολογία ότι το τριμελές πλήρωμα δεν επαρκούσε για την σωστή συντήρηση του οχήματος, και τώρα σκέφτεται να υιοθετήσει διμελές πλήρωμα για το ΤΟΜΑ;

2. Εξόσων γνωρίζω η IAI εστιάζει τις δραστηριότητές της κατά βάση στα αεροπορικά συστήματα, τι δουλειά έχει να μπλέκεται με τα τεθωρακισμένα;

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Παρεμπιπτόντως, στο όχημα της IAI χρησιμοποιούνται χειριστήρια από Xbox για τον έλεγχό του!

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Άρα είναι κάτι σαν το Wiesel;

Lesalaut
Member
Active Member
Lesalaut

Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται “πειραγμένα” Μ113 με πάρα πολλούς αισθητήρες. Μήπως μιλάμε για πειραματικό drone εδάφους, δεδομένου μάλιστα ότι το ισραηλινό ΤΟΜΑ είναι το Namer;