Το Ισραήλ υποβάλλει Επιστολή Αίτησης για δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-46

4
969
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισραηλινή Αεροπορία επιθυμεί να αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing 707 που διαθέτει σε υπηρεσία. Τα αεροσκάφη αυτά μάλιστα ήταν της πολιτικής αεροπλοΐας και μετασκευάστηκαν εγχωρίως σε διαμόρφωση εναέριου ανεφοδιασμού επ’ ωφελεία της ισραηλινής αεροπορίας από τοπικές βιομηχανίες.

Η Ισραηλινή Αεροπορία επιδιώκει την απόκτηση οκτώ KC-46 από την Boeing

Πηγές της Boeing εκτιμούν ότι αν δινόταν άμεσα παραγγελία το πρώτο αεροσκάφος KC-46 θα μπορούσε να παραδοθεί στην Αεροπορία του Ισραήλ το 2022 ή το 2023.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε ήδη το πρώτο βήμα προς την αντικατάσταση των Boeing 707 (τοπική ονομασία Re’em) με την υποβολή επιστολής αίτησης (LoR) προς την αμερικανική κυβέρνηση στις 16 Μαΐου 2019. Συγκεκριμένα η IAF αιτήθηκε δύο νέας κατασκευής Boeing KC -46 με προαίρεση για έξι επιπλέον αεροσκάφη.

Παρόλο που το Ισραήλ είναι μια πολύ μικρή χώρα, οι αεροπορικές του δυνάμεις εξαρτώνται πολύ από τα αεροπορικά δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού έναν ζωτικό ρόλο στις αποστολές του σε μεγάλες αποστάσεις (στρατηγικές) αλλά και για την διατήρησή τους στον αέρα για παρατεταμένες αποστολές εναέριας περιπολίας.

Ο σημερινός στόλος των Re’ems (περίπου οκτώ θεωρείται ότι είναι ακόμα ενεργά) έχει έδρα την αεροπορική βάση Nevatim στο Ισραήλ και επιχειρεί με την 120 Μοίρα. Τα εν λόγω αεροσκάφη σύμφωνα με το Scramble πρόσφατα καθηλώθηκαν στο έδαφος με αφορμή πρόσφατο ατύχημα κατά το οποίο ένα KC-130 βγήκε από τον διάδρομο και έπεσε σε χαντάκι.

Μειζον ατύχημα με το μοναδικό διαθεσιμο KC-130H του Ισραήλ

Το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας ήταν ότι το επίπεδο ποίοτητας των εργασιών των πολιτών υπαλλήλων που εργάζονταν στο κομμάτι της συντήρησης στην ΙΑΙ ήταν κάτω το επιθυμητού με αποτέλεσμα η ασφάλεια πτήσεων να τίθεται σε κίνδυνο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Δεν έχουν και κάποια KC-767 οι Ισραηλινοί;

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Όχι. η ΙΑΙ έχει μετατρέψει κάποια 767 σε τάνκερ για άλλες χώρες.

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Λάθος μου, το KC-767 το πήραν Ιταλοί και Ιάπωνες, όχι Ισραήλ. Προφανώς τα μπέρδεψα έχοντας ακούσει για τις μετατροπές των Ισραηλινών. Ευχαριστώ για την απάντηση!

Έχει ενδιαφέρον πάντως πως αιτούνται αγορά KC-46 αντί να υιοθετήσουν κι αυτοί κάποια μετατροπή της ΙΑΙ…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Το Ισραήλ δεν έχει μικρό εναέριο χώρο;
Του Ισραήλ τα εναέρια τάνκερ δεν κινδυνεύουν να καταρριφθούν;
Αυτές τις ερωτήσεις για όσους λένε πως αν αποκτούσαμε παρόμοια αεροσκάφη θα ήταν λάθος καθώς εύκολα θα ήταν στόχος για τους τουρκικούς πυραύλους.
Το Ισραήλ θα αγοράσει 8 συνολικά!! αλλά που να ξέρουν τώρα οι Ισραηλινοί ε;