Ο Ισραηλινός Στρατός θα αποκτήσει 100 τροχόφορα τεθωρακισμένα όχηματα Panther

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ισραήλ σχεδιάζει την απόκτηση 100 τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Panther για την οριστική απόσυρση των Zeev και Safaron.

 

Σύμφωνα με αναφορά του “Ynet”, το Panther είναι ικανό να μεταφέρει 12-14 στρατιώτες και είναι εξοπλισμένο με κάμερες παρατήρησης. Το όχημα θα είναι απλό στη συντήρηση, διατηρώντας μεγάλο βαθμό ομοιοτυπίας με άλλα αμερικανικά φορτηγά οχήματα σε υπηρεσία με το Ισραήλ, και θα παραμείνει σε χρήση για 14 έτη.

 

Το Panther θα αναλάβει αποστολές επιτήρησης ρουτίνας. Το όχημα θα προσφέρεται με δύο προσθαφαιρούμενες διαμορφώσεις προστασίας, με ικανότητα προστασίας κατά εχθρικών πυρών των 7,62mm – ίσως και των 12,7mm -, και θα φέρει ειδική βαφή για την προστασία του μεταφερόμενου προσωπικού, για πάραδειγμα απέναντι σε βόμβες μολότοφ. Τέλος, υπάρχει πρόβλεψη εγκατάστασης πολυβόλου για αυτοάμυνα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Αναγνώστης
Guest
Αναγνώστης

ίσως θα ήταν μια καλή λύση για διμοιρίες των ματ(ή ΥΑΤ οπως λεγονται επισημα)…Προστασία απο μολότοφ, προστασία απο εγχώρια τρομοκρατία των AK φερόντων,ειδικα στις στατικές τοποθετήσεις οταν φυλάνε υπουργεία,σπίτια πολιτικών κ.τ.λ.
Χίλιες φορές καλύτερα ετσι απο τα συμβατικά λεωφορεία.

ETS
Member
ETS

Μια καλή λύση για τον ΕΣ που σήμερα εχει εγκαταλειφθει στην μοίρα του να χρησιμοποιεί τα Marathon και τα σειρας Μ.. Αμφότερα επρεπε να έχουν αποσυρθεί δέκα χρόνια το πολύ πριν αλλά εδώ τα σαραβαλα θα κινούνται μέχρι να διαλυθούν. Όλα δε τα φορτηγά του ΕΣ είναι ανοιχτά με κάναβινες οροφές και χωρίς καμία προστασία ενώ απουσιάζουν πλήρως οχήματα ΜRAP . Στρατός δηλαδή για παρελάσεις και μόνο. Αναρωτήθηκε καποιος από όλους αυτούς τους ανίκανους στο ΓΕΕΘΑ για τις απώλειες σε ενδεχόμενη σύρραξη κατά την μεταφορά των στρατιωτών μας ,για το υπέρογκο κόστος χρησης οχημάτων τεχνολογίας του 70 και μισού και… Read more »

MisCo
Guest
MisCo

Εδω δεν νοιαζονται ακομα να αποκτησουν σωστα κρανη, αλεξισφαιρα γιλεκα και αρβυλα…. τα MRAP και ρέστα ειναι ψιλα γράμματα. Ναι, δεν τους ενδιαφέρει το εμψυχο υλικο, αν και αρέσκονται να κομπάζουν οτι την διαφορά σε μας την κάνει αυτο ακριβώς (λες και οι απέναντι θα στειλουν γαλοπουλες να πολεμησουν).

Spirit
Guest
Spirit

Μπήκα ήρεμος από έξω, πάλι μου ανάψατε τα λαμπάκια διαβάζοντας τα ποστ.
Και να σκεφτεί κανείς το μεταχειρισμένο υλικό στις ΗΠΑ, ότι οι Γάλλοι ετοιμάζονται να αποσύρουν VAB, VBL.
Γενικότερα όμως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ένα θωρακισμένο 4×4 με ωφέλιμο 1,5-2 τόννων σε μεγάλες ποσότητες μαζί με φορτηγά…
Ατομικός οπλισμό ήθελε αλλαγή από χθες, αλλά εδώ παλεύουν ένα νέο άρβυλο εδώ και μια δεκαετία… που χειρότερο από του ΕΣ, δεν ξέρω αν παίζει σε στρατό την υφήλιο!