Δύο νέα F-35I έφθασαν στο Ισραήλ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 16

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο αριθμός των μαχητικών 5ης γενιάς F-35I της Ισραηλινής Αεροπορίας έχει ανέβει στα 16, μετά την άφιξη ακόμη δύο αεροσκαφών του τύπου την Κυριακή στην αεροπορική βάση Nevatim.

 

Το Ισραήλ έχει παραγγείλει 50 F-35I, τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το 2024. Ένα ακόμη μαχητικό θα παραχωρηθεί σε αυτό για να αξιοποιηθεί ως αεροσκάφος δοκιμών. Τα πρώτα δύο F-35I έφθασαν στη Nevatim στις 12 Δεκεμβρίου 2016 και τα μαχητικά μεταβιβάζονται συνήθως στην Ισραηλινή Αεροπορία ανά δύο ή ανά τρία.

https://twitter.com/IDF/status/1150462893936271361

Όπως αναφέρουν οι «Times of Israel», η Ισραηλινή Αεροπορία θεωρεί πως το F-35I προσθέτει «επιχειρησιακές και στρατηγικές ικανότητες» και η ίδια ανακοίνωσε πέρυσι ότι ήταν η πρώτη πολεμική αεροπορία στον κόσμο που το χρησιμοποίησε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστήριξε ότι το F-35 είναι ικανό να φθάσει σε οποιαδήποτε σημείο στη Μέση Ανατολή, «περιλαμβανομένου του Ιράν και φυσικά επίσης τη Συρία».

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Dimitris Papapostolou
Guest
Dimitris Papapostolou

Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Τι δυνατότητες απειλής έχουν τα S-300 έναντι των F-35;
http://uawire.org/russian-media-kremlin-will-punish-greece-if-athens-provides-information-about-s-300-missile-systems-to-israel

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

μηδαμινές

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

16 οι όψιμοι σύμμαχοί μας οι Ισραηλίτες, ενώ εμείς ακόμη 0. Άντε να δούμε πότε θα αξιωθούμε…..