Το Ισραήλ πιέζει να μην φθάσουν τα F-35 στην Τουρκία

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ισραήλ είναι πιθανό να έχει ουσιαστικό ρόλο στην αναστολή παραδόσεων των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να έχουν ασκήσει πίεση γι’ αυτό από το παρασκήνιο στην αμερικανική κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με το «Channel 12», πίσω από την ισραηλινή στρατηγική κρύβεται η ιδέα μη απώλειας της αεροπορικής υπεροχής στην ευρύτερη περιοχή, μιας και η Τουρκία έχει δεσμευτεί για την αγορά περισσοτέρων από 100 F-35, ενώ το Ισραήλ έχει παραγγείλει μόλις 50.

«Haaretz»: Το Ισραήλ επιθυμεί η Τουρκία να πάρει “υποβαθμισμένα” F-35

Η ισραηλινή εκστρατεία εντατικοποιήθηκε μετά την κίνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στραφεί στη Ρωσία και το Α/Α σύστημα S-400 για την κάλυψη των αναγκών της Τουρκίας στον συγκεκριμένο τομέα. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το S-400 δεν μπορεί να συνδυαστεί με το F-35, καθώς το ρωσικό Α/Α σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό τρωτών σημείων του F-35, έτσι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού. Με τη σειρά του, το Ισραήλ φοβάται ότι η συνύπαρξη S-400 και F-35 θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαρροή πληροφοριών για το δεύτερο σε γειτονικές χώρες.

Τρίβει τα χέρια του το Ισραήλ με το ενδεχόμενο να μην πάρει η Τουρκία τα F-35

Σήμερα το Ισραήλ έχει 16 F-35I, τα οποία χρησιμοποιεί σε επιχειρησιακές αποστολές από το 2018. Οι παραδόσεις των 50 μαχητικών ολοκληρώνονται το 2024.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
xariszak
Guest
xariszak

Εγώ είμαι περίεργος να δω πως θα απαντήσει το Ισραήλ στην προοπτική της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

MUSTAFA
Guest
mustafa

θα προσπαθήσουμε σε κάποιο βαθμό …
τότε …
τίποτα δεν μπορεί να κάνει …
δωμάτιο συνειδητό …

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

”δωμάτιο συνειδητό ”
συνειδήτο, ασενείδητο,
Εκείνο, Εγώ και Υπερεγώ.
Σας το λέω , ο Μουστάφα είναι πολλά περισσότερο
από το φαίνεσθαι .

Αδιάπαυστα αβδηρολόγε Μουστάφα!

kakaouskia
Guest
kakaouskia

Καλησπέρα Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Πες ότι η Τουρκία το πάει για πυρηνικά ενώ είναι ακόμα μέλος του ΝΑΤΟ. Άν επιτεθεί το Ισραήλ, η Τουρκία απαντήσει (όπως και να το κάνει), πει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ και επικαλεστεί το Άρθρο 5, τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Περίπτωση 1: κάνει τα στραβά μάτια λόγω πολιτικών και πλέον το συμπέρασμα είναι ότι το Άρθρο 5 δεν είναι “σιδεροκέφαλο” αλλά εξαρτάται από τα εκάστοτε συμφέροντα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μέλη του ΝΑΤΟ. Περίπτωση 2: προστρέχει σε βοήθεια της Τουρκίας εναντίων του Ισραήλ κατά το γράμμα του Άρθρου 5.… Read more »

Chris
Member
Noble Member
Chris

Από εκεί που διαβάζαμε απειλές για κυρώσεις και σημεία και τέρατα, φτάσαμε σε “αναστολή συμμετοχής” της Τουρκίας στο πρόγραμμα, με τελεσίγραφο τραγέλαφο που ισοδυναμεί με παρακάλια των ΗΠΑ στην Τουρκία να μην ενεργοποιήσει τους S400 με αντάλλαγμα πακτωλούς χρημάτων σε εμπορικές συμφωνίες. Το γεγονός δε ότι στο παρόν άρθρο μαθαίνουμε ότι το Ισραήλ πιέζει για τη μη παράδοση των F-35 σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι ακόμα ανοικτό. Προσωπικά συμπεραίνω ότι η Τουρκία μας πρόσεφερε μεν χρήσιμο στρατηγικό χρόνο με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, αλλά εμείς δεν τον αξιοποιήσαμε, ελπίζοντας άλλοι να τιμωρήσουν ή να περιορίσουν την δύναμη ή να ακυρώσουν… Read more »

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

άντε να μοιραστούμε και τα Α/Φ 50:50 να προχωράμε…..

Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Κι όμως πιστεύω ότι στο τέλος θα τα πάρουν οι τούρκοι τα F-35

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Τί να πεί κανείς…

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ε να ! Αυτά διαβάζουν οι Τούρκοι και γίνονται ”τούρκοι” με τους Ισραηλινούς.

MUSTAFA
Guest
mustafa

Η Τουρκία κάθε μέρα για να μιλήσουμε για …
Κάθε θέμα της Τουρκίας …
Φυσικά θα …
Φυσικά θα σχολιάσουμε …
ενοχλείς …
Nobody
δεν έχετε άλλη επιχείρηση smile

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Υψήγορε Μουστάφα με τον υψικέλευθο λόγο.

Υ.Γ. Παρακαλώ όχι emojis δεν αρμόζει στο επίπεδό σου

ppppp
Member
Trusted Member
ppppp

Και για ποιό λόγο ζορίζονται και πιέζουν οι Ισραηλινοί αφού το ότι δεν θα συνυπάρξουν τα δύο συστήματά,είναι τάχα τελειωμένη υπόθεση…

Mitsos_Mantzos
Guest
Mitsos_Mantzos

Να δείτε που στο τέλος θα πάρουν και τα δύο. smile