Το Ισραήλ αποκαλύπτει το απόρρητο πρόγραμμα όπλων laser

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε στις 8 Ιανουαρίου στη δημοσιότητα πτυχές από το απόρρητο πρόγραμμα όπλων laser, που υφίσταται από κοινού με τη Γραμματεία Αμυντικής Έρευνας & Ανάπτυξης (Directorate of Research and Development – DDR&D).

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις έχουν οδηγήσει στην ικανότητα δέσμες laser να εστιάζουν σε στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, ξεπερνώντας τις ατμοσφαιρικές διαταραχές. Το επίτευγμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή στόχων σε πολύ σύντομο χρόνο.

Θα ακολουθήσει επίδειξη της τεχνολογίας μέσα στο έτος, ενώ έχει εκκινήσει η ανάπτυξη πρωτοτύπων σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες: σε κλωβό, σε τεθωρακισμένο όχημα και αεροσκάφος. Η πρώτη πλατφόρμα προορίζεται να συμπληρώσει το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome, το οποίο είναι αποτελεσματικό, αλλά με υπολογίσιμο οικονομικό κόστος. Η δεύτερη πλατφόρμα θα παρέχει προστασία σε φίλιους στρατιωτικούς σχηματισμούς στο πεδίο της μάχης. Η τρίτη πλατφόρμα προορίζεται πιθανόν για ΜΕΑ, επιτρέποντας την καταστροφή απειλών σε πολύ ευρύτερη περιοχή από όταν το όπλο laser χρησιμοποιείται από χερσαία συστήματα.

Μέσα από την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας, το Ισραήλ στοχεύει σε όπλα με «απεριόριστα πυρομαχικά», συνεχή χρήση και φθηνό κόστος.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SpiritVelos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Velos
Member
Velos

Ενα τετοιο οπλο μας χρεαζεται τωρα!
Θα πρεπει να αρχισουμε συνομιλιες με το Ισραηλ για αγορα 6-8 τετοια λαζερ να τα εγκαταστησουμε ανατολικα στα νησια του Αιγαου και να εξαλειψουμε ολοσχερως την τουρκικη απειλη απο τα UCAV Bayractar tvn TED.

Velos
Member
Velos

Διορθωση: απο τα UCAV Bayractar των ΤΕΔ.

Velos
Member
Velos

Ακομη 5-6 οπλισμενα ΜΕΑ με ισχυρο λαζερ να προστατευει ολο το Αιγαιο απο καθε τουρκικη επιβουλη!

Spirit
Guest
Spirit

Οι κινέζοι ήδη έχουν λέιζερ 100KW στην αγορά, ότι πρέπει πάνω σε ένα φορέα 8Χ8 υψηλής κινητικότητας για την ΑΣΔΕΝ…
Αντί να ασχολούμαστε με αυτά έχουμε πέσει πάνω στο να φτιάξουμε UAV κλπ, που ήδη έχουμε χάσει το τρένο…