Το Ισραήλ πρέπει να αποφασίσει τους επόμενους μήνες: F-15IA ή F-35I; Ή μήπως και τα δύο;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισραηλινή κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει ίσως και μέσα στο καλοκαίρι πως θα επενδύσει $11 δις για την ενίσχυση της Ισραηλινής Αεροπορίας, ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 25% της δωρεάν αμυντικής βοήθειας που θα λάβει από τις ΗΠΑ για την επόμενη δεκαετία.

 

Σύμφωνα με το “Globes”, η μεγάλη μάχη θα δοθεί στα προγράμματα των μαχητικών αεροσκαφών, των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και των μεταφορικών ελικοπτέρων, όπου θέτουν υποψηφιότητα οι κολοσσοί Lockheed Martin και Boeing. Για την αγορά μιας νέας μοίρας μαχητικών, προσφέρονται το F-15IA και το F-35I, με το F-15IA να εμφανιζόταν τους προηγούμενους μήνες ως το ακλόνητο φαβορί, ενώ τυχόν απόκτησή του θα συνοδευτεί με αναβάθμιση των F-15I στο ίδιο επίπεδο.

 

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η κατάληξη να είναι αγορά τόσο του F-15 όσο του F-35, καθώς οι δύο προτάσεις έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα: Το F-35Ι προσφέρει το πλεονέκτημα της τεχνολογίας stealth και το F-15IA τη μεγάλη μεταφορική ικανότητα.

 

Και αν στα μαχητικά προσφέρονται από καιρό τόσο το F-35I και το F-15I, υπάρχει έκπληξη στο νέο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού. Για το πρόγραμμα απόκτησης 5-7 αεροσκαφών φάνταζε σίγουρη η επιλογή του KC-46. Όμως τώρα δείχνει ενδιαφέρον και η Lockheed Martin, προσφέροντας αεροσκάφος της ευρωπαϊκής Airbus, με την οποία υπάρχει συμφωνία συνεργασίας. Τέλος, η Lockheed Martin προωθεί υποψηφιότητα και απέναντι στο CH-47 Chinook για την αντικατάσταση των Yasur.

 

Το Ισραήλ σκοπεύει να προμηθευτεί πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα αξίας $11 δις από τη Boeing!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Captain_Kal
Member
Captain_Kal

Αυτά είναι διλήμματα!!! Αν και για είμαι δίκαιος, αν μου δίνανε και μένα $44 δις, το Galactica σε τροχιά θα είχα φέρει!!!

Thras
Member
Thras

Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε και εμείς. Σε ειδική σχέση με ΗΠΑ!

Seagull
Member
Seagull

Αυτά είναι διλήματα…
Και την όποια απόφαση πλήρωμένη!!!

γκ
Guest
γκ

11.000.000.000 να τα είχα!!!

Panos71
Member
Panos71

Και 10% αυτης της ειδικης σχεσης να ειχαμε, θα ξεκολουσαμε για τα καλα απο το αμυντικό τελμα που βρισκόμαστε.