Ισραηλινή κορβέτα Sa’ar 5 εμφανίζεται με νέο ραντάρ

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τουλάχιστον μία από τις τρεις κορβέτες Sa’ar 5 του Ισραηλινού Ναυτικού φέρει εγκατεστημένο το ραντάρ ELM-2258 ALPHA, φανερώνουν οι φωτογραφίες από την πρόσφατη πολυεθνική άσκηση «Mighty Waves».

Το ELM-2258 αποτελεί κύριο συστατικό στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των οκτώ μικρότερων ΤΠΚ Sa’ar 4.5, ενώ σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες του «Jane’s», τοποθετείται στις κορβέτες «INS Hanit» και «INS Eilat» – πιθανώς παράλληλα με τον Α/Α πύραυλο Barak 8. Η τρίτη Sa’ar 5, «INS Lahav» έχει δεχθεί το ELM-2248 MF-STAR, το οποίο θα εγκατασταθεί στις τέσσερις υπό ναυπήγηση κορβέτες Sa’ar 6.

Οι τρεις Sa’ar 5 ναυπηγήθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Huntington Ingalls Industries το α’ μισό της δεκαετίας του 1990. Τα σκάφη έχουν μήκος 85,6m, εκτόπισμα 1.227t και πλήρωμα 74 ατόμων. Ο κύριος οπλισμός τους περιλαμβάνει οκτώ Κ/Β κατά πλοίων Harpoon, 64 Α/Α πύραυλοι Barak 1 και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mark 32. Στην «INS Lahav» οι Barak 1 έχουν αντικατασταθεί από 16 Barak 8.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δηλαδή οι κορβέτες του Ισραήλ θα έχουν 16 πυραύλους με μέγιστο βεληνεκές τα 100 χλμ, 16 πυραύλους θα έχουν και οι πανάκριβες belhara ε; Ένταξη ο ,aster 30 έχει μέγιστο βεληνεκές τα 120 χλμ οπότε δικαιολογείται η αγορά . Μην ξεχνάμε ότι θα έχουμε και 8×2 (φρεγάτες ) βλήματα υποστρατηγικής κρούσης!! Α ναι ! Μην ξεχάσω ο barak 8 έχει και μια έκδοση ER που φτάνει τα 150 χλμ μεγιστο βεληνεκές, οπότε εμείς ας πληρώσουμε τα λεφτά που θα πληρώσουμε για τις γαλλικές κυρίες , που ξέρουμε μπορεί να περιλαμβάνουν και την περίφημη γαλλική κουζίνα και τις ανέσεις στο πλήρωμα… Read more »

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

στην αρχή ακούγεται σωστό το σκεπτικό σου αλλά στην πράξη υπάρχουν θέματα με τα εξης να μου έρχονται πρώτα στο μυαλό.
Καταρχήν οι κορβέτες έχουν θέμα πλεύσης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Και εμεις ψάχνουμε πλοια για ανοιχτή θαλασσα κυρίως.
Δεύτερον ειναι πολύ φορτωμένες με τα πάντα ολα (όντως μεγάλη δύναμη) και αυτό μπορεί οχι μόνο να τις θέσει εκτός μάχης μερικώς ή στο σύνολο της το καθε πλοίο πολύ ευκολότερα αν δεχτεί πλήγμα αλλά ακόμη και να βυθιστούν οταν ενα πλοίο με μεγάλο εκτόπισμα θα χρειαστεί αρκετούς πυραύλους για κάτι αντίστοιχο.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Το ζήτημα που ήθελα να θέσω (ίσως λανθασμένα) ήταν πόσο υποεξοπλισμένα πλοία και πανάκριβα θέλουμε να αγοράσουμε και όχι τόσο να αγοράσουμε κορβέτες με ίδιο φόρτο.

DimitrisXr
Member
DimitrisXr

Συνεργασια Ισραηλ-Ελλαδας, ναυπηγηση πλοιων στην Ελλαδα και εξοπλισμος του Ισραηλ

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

καθόλου άσχημη ιδέα, θα τους μάθουμε πως φτιάχνονται φρεγάτες ή πως τις κρατάς για 40++ χρόνια!!!

DimitrisXr
Member
DimitrisXr

Η πως με 2 δις προυπολογισμο θα αντικαταστησουμε 13 πλοια και θα αποκτησουμε τον ελεγχο της Αν Μεσογειου !!!!

ivychris
Member
Noble Member
ivychris

Η INS Lahav» με το ELM-2248 MF-STAR, είναι η 1η στη σειρά και η 2η Sa’ar φέρει το υποδεέστερο περιστρεφόμενο ELM-2258 ALPHA.
Εκτός κι αν χρησιμοποιείται ως testbed για να δοκιμαστεί to MF STAR πριν τοποθετηθεί στις Sa’ar 6 δεδομένου ότι έχει διπλάσια εμβέλεια από το ALPHA