Ισραηλινό ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, η Πρέσβειρα του Ισραήλ, κυρία Irit Ben-Abba, συνοδευόμενη από στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας, Συνταγματάρχη ZvikaShahar. Η ισραηλινή αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου κι εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση με τα στελέχη της διοικήσεως όπου και εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον του Τελ Αβίβ για την ελληνική εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Ben-Abba, δήλωσε: «Με προσκάλεσε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ONEX Group, να επισκεφτώ τα ναυπηγεία της ONEX SHIPYARDS στη Σύρο για να μοιραστούμε ιδέες σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των ναυπηγείων και των σημαντικότερων ισραηλινών παραγόντων στη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Η σχετική συζήτηση με τη διοικητική ομάδα των ναυπηγείων ήταν πολύ εποικοδομητική και μοιραστήκαμε ιδέες για πιθανές συνεργασίες ενόψει των εγκάρδιων διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και της ενισχυμένης τριμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι βεβαία ότι μπορούν να προκύψουν διάφοροι τύποι συνεργασιών με την νέα δραστήρια διοίκηση των ναυπηγείων καθώς και νέες μορφές εταιρικών σχέσεων με το Ισραήλ».

Η επίσκεψη της Ισραηλινής Πρέσβειρας  έρχεται να πραγματοποιηθεί λίγες μόνο ημέρες μετά τη λαμπρή τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης πλωτής δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», της μεγαλύτερης αυτού του είδους εν λειτουργία στην περιοχή και μετά από μήνες τεραστίου έργου αποκαταστάσεων υποδομών και ουσιαστικής επαναλειτουργίας του μέχρι προ μηνών κλειστού και απαξιωμένου ναυπηγείου.

Από την περασμένη άνοιξη έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί στο Νεώριο περί τα 60 πλοία χάρις στους ρυθμούς αύξησης της ζήτησης και της εμπιστοσύνης που ξαναδείχνουν οι Έλληνες εφοπλιστές στη Συριανή ναυτοσύνη. Υπό αυτό το πρίσμα to Νεώριο  έχει την δυναμική να συνδράμει στην αναζωογόνηση της οικονομίας του νησιού, της ελληνικής οικονομίας και την πλήρη καταπολέμηση χρόνιας ανεργίας και μετανάστευσης πολλών εξειδικευμένων ναυπηγο-τεχνιτών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Βαγγέλης
Guest
Βαγγέλης

Ιδανικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας έκδοση 10000000:

Ελληνοϊσραιλινή φρεγάτα πλέει στο Αιγαίο με συμπαραγωγή στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. Μικρή συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει και η Κύπρος.

DP80
Guest
Papadopoulos Dimitris

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βαγγέλη, μάλλον ο εκσυγχρονισμός των MEKO θα πάει προς Ισραήλ μεριά. Προσωπική εκτίμηση ότι μάλλον είναι η ιδανικότερη επιλογή (όσον αφορά το ραντάρ) .

Ranger
Guest
Ranger

Αν και τα ισραηλινά ραντάρ λέγεται ότι έχουν πολύ καλές δυνατότητες, παρόλα αυτά δεν θεωρούνται συμβατά με το δίκτυο αεράμυνας μας ούτε με τα αμερικανικά συστήματα και όπλα των μεκο.

Να αναφερθεί βέβαια ότι σε μπροσούρες της ΙΑΙ το mf star προτεινόταν παλιά για τις τουρκικές μεκο : https://twitter.com/d__mitch/status/1058811286706888710

Πάντως το πιο πιθανό ραντάρ για εγκατάσταση στις μεκο είναι το σμαρτ και στην καλύτερη τα νεώτερα ns100/200

alexmark
Guest
Alex

Εδώ δεν συντηρούν ούτε τους κινητήρες τους, για ποιόν εκσυγχρονισμό μιλάτε;